Offentlig driftsøkonomi og økonomistyring

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Resumé

Hvordan styrer man økonomien i en offentlig institution eller organisation? Hvordan kan den faglige og den økonomiske ledelse spille sammen, så man når den bedst mulige opgavevaretagelse og får mest mulig nytte for pengene?

I et letlæseligt sprog behandler bogen hele processen fra budget til anskaffelse af ressourcer over aktiviteter til frembringelse af organisationens ydelser og opfyldelse af dens mål. Bogen gennemgår ressourcestyring, kapacitetsstyring, aktivitetsstyring og målstyring. Den behandler modeller til fordeling af omkostninger til de forskellige ydelser og introducerer samtidig til udgiftsbaserede regnskaber og de "nye" omkostningsbaserede regnskaber.

Bogen handler ikke kun om den aktuelle økonomistyring, men forsøger også at give et bud på, hvordan økonomistyring kunne og måske burde gribes an i de offentlige organisationer. Den henvender sig til alle, der beskæftiger sig med økonomi i den offentlige sektor - ikke mindst nuværende og kommende ledere med økonomiansvar på alle niveauer.
OriginalsprogDansk
ForlagSamfundslitteratur
Udgave1. udgave
Antal sider125
ISBN (Trykt)978-87-593-1386-2
StatusUdgivet - 15 dec. 2010

Citer dette

Jensen, E. (2010). Offentlig driftsøkonomi og økonomistyring. (1. udgave udg.) Samfundslitteratur.
Jensen, Erling. / Offentlig driftsøkonomi og økonomistyring. 1. udgave udg. Samfundslitteratur, 2010. 125 s.
@book{80f92d0e469b4488a3b36253cceb765e,
title = "Offentlig drifts{\o}konomi og {\o}konomistyring",
abstract = "Hvordan styrer man {\o}konomien i en offentlig institution eller organisation? Hvordan kan den faglige og den {\o}konomiske ledelse spille sammen, s{\aa} man n{\aa}r den bedst mulige opgavevaretagelse og f{\aa}r mest mulig nytte for pengene? I et letl{\ae}seligt sprog behandler bogen hele processen fra budget til anskaffelse af ressourcer over aktiviteter til frembringelse af organisationens ydelser og opfyldelse af dens m{\aa}l. Bogen gennemg{\aa}r ressourcestyring, kapacitetsstyring, aktivitetsstyring og m{\aa}lstyring. Den behandler modeller til fordeling af omkostninger til de forskellige ydelser og introducerer samtidig til udgiftsbaserede regnskaber og de {"}nye{"} omkostningsbaserede regnskaber. Bogen handler ikke kun om den aktuelle {\o}konomistyring, men fors{\o}ger ogs{\aa} at give et bud p{\aa}, hvordan {\o}konomistyring kunne og m{\aa}ske burde gribes an i de offentlige organisationer. Den henvender sig til alle, der besk{\ae}ftiger sig med {\o}konomi i den offentlige sektor - ikke mindst nuv{\ae}rende og kommende ledere med {\o}konomiansvar p{\aa} alle niveauer.",
author = "Erling Jensen",
year = "2010",
month = "12",
day = "15",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-593-1386-2",
publisher = "Samfundslitteratur",
edition = "1. udgave",

}

Jensen, E 2010, Offentlig driftsøkonomi og økonomistyring. 1. udgave udg, Samfundslitteratur.

Offentlig driftsøkonomi og økonomistyring. / Jensen, Erling.

1. udgave udg. Samfundslitteratur, 2010. 125 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Offentlig driftsøkonomi og økonomistyring

AU - Jensen, Erling

PY - 2010/12/15

Y1 - 2010/12/15

N2 - Hvordan styrer man økonomien i en offentlig institution eller organisation? Hvordan kan den faglige og den økonomiske ledelse spille sammen, så man når den bedst mulige opgavevaretagelse og får mest mulig nytte for pengene? I et letlæseligt sprog behandler bogen hele processen fra budget til anskaffelse af ressourcer over aktiviteter til frembringelse af organisationens ydelser og opfyldelse af dens mål. Bogen gennemgår ressourcestyring, kapacitetsstyring, aktivitetsstyring og målstyring. Den behandler modeller til fordeling af omkostninger til de forskellige ydelser og introducerer samtidig til udgiftsbaserede regnskaber og de "nye" omkostningsbaserede regnskaber. Bogen handler ikke kun om den aktuelle økonomistyring, men forsøger også at give et bud på, hvordan økonomistyring kunne og måske burde gribes an i de offentlige organisationer. Den henvender sig til alle, der beskæftiger sig med økonomi i den offentlige sektor - ikke mindst nuværende og kommende ledere med økonomiansvar på alle niveauer.

AB - Hvordan styrer man økonomien i en offentlig institution eller organisation? Hvordan kan den faglige og den økonomiske ledelse spille sammen, så man når den bedst mulige opgavevaretagelse og får mest mulig nytte for pengene? I et letlæseligt sprog behandler bogen hele processen fra budget til anskaffelse af ressourcer over aktiviteter til frembringelse af organisationens ydelser og opfyldelse af dens mål. Bogen gennemgår ressourcestyring, kapacitetsstyring, aktivitetsstyring og målstyring. Den behandler modeller til fordeling af omkostninger til de forskellige ydelser og introducerer samtidig til udgiftsbaserede regnskaber og de "nye" omkostningsbaserede regnskaber. Bogen handler ikke kun om den aktuelle økonomistyring, men forsøger også at give et bud på, hvordan økonomistyring kunne og måske burde gribes an i de offentlige organisationer. Den henvender sig til alle, der beskæftiger sig med økonomi i den offentlige sektor - ikke mindst nuværende og kommende ledere med økonomiansvar på alle niveauer.

M3 - Bog

SN - 978-87-593-1386-2

BT - Offentlig driftsøkonomi og økonomistyring

PB - Samfundslitteratur

ER -

Jensen E. Offentlig driftsøkonomi og økonomistyring. 1. udgave udg. Samfundslitteratur, 2010. 125 s.