Om anvendelsen af Foucaults magtbegreb

Publikation: Working paperForskning

53829 Downloads (Pure)

Resumé

Artiklen argumenterer for, at anvendelsen af Foucaults magtbegreb er knyttet til analysen og problematiseringen af de værdier, som forandringsprocesser i organisationer og andre sociale sammenhænge hviler på. Mere præcist argumenteres der for, at magtbegrebet er udviklet i forhold til at konfrontere vores forestillinger om sandhed og rettighed med en solid samling historiske fakta. Formålet er at skabe nye åbninger og muligheder i den måde, vi opfatter virkeligheden på, inklusive vores forestillinger om sandt og falsk, godt og ondt, rigtigt og forkert, hvem vi er, og hvordan vi er blevet, som vi er.
OriginalsprogDansk
UdgiverInstitut for Uddannelse, Læring og Filosofi, Aalborg Universitet
Sider1-30
Antal sider30
ISBN (Trykt)8791943132
ISBN (Elektronisk)8791943132
StatusUdgivet - 2006

Citer dette

Jørgensen, K. M. (2006). Om anvendelsen af Foucaults magtbegreb. (s. 1-30). Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi, Aalborg Universitet.
Jørgensen, Kenneth Mølbjerg. / Om anvendelsen af Foucaults magtbegreb. Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, 2006. s. 1-30
@techreport{8b3e476026cc11db8514000ea68e967b,
title = "Om anvendelsen af Foucaults magtbegreb",
abstract = "Artiklen argumenterer for, at anvendelsen af Foucaults magtbegreb er knyttet til analysen og problematiseringen af de v{\ae}rdier, som forandringsprocesser i organisationer og andre sociale sammenh{\ae}nge hviler p{\aa}. Mere pr{\ae}cist argumenteres der for, at magtbegrebet er udviklet i forhold til at konfrontere vores forestillinger om sandhed og rettighed med en solid samling historiske fakta. Form{\aa}let er at skabe nye {\aa}bninger og muligheder i den m{\aa}de, vi opfatter virkeligheden p{\aa}, inklusive vores forestillinger om sandt og falsk, godt og ondt, rigtigt og forkert, hvem vi er, og hvordan vi er blevet, som vi er.",
author = "J{\o}rgensen, {Kenneth M{\o}lbjerg}",
year = "2006",
language = "Dansk",
isbn = "8791943132",
pages = "1--30",
publisher = "Institut for Uddannelse, L{\ae}ring og Filosofi, Aalborg Universitet",
type = "WorkingPaper",
institution = "Institut for Uddannelse, L{\ae}ring og Filosofi, Aalborg Universitet",

}

Jørgensen, KM 2006 'Om anvendelsen af Foucaults magtbegreb' Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, s. 1-30.

Om anvendelsen af Foucaults magtbegreb. / Jørgensen, Kenneth Mølbjerg.

Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, 2006. s. 1-30.

Publikation: Working paperForskning

TY - UNPB

T1 - Om anvendelsen af Foucaults magtbegreb

AU - Jørgensen, Kenneth Mølbjerg

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Artiklen argumenterer for, at anvendelsen af Foucaults magtbegreb er knyttet til analysen og problematiseringen af de værdier, som forandringsprocesser i organisationer og andre sociale sammenhænge hviler på. Mere præcist argumenteres der for, at magtbegrebet er udviklet i forhold til at konfrontere vores forestillinger om sandhed og rettighed med en solid samling historiske fakta. Formålet er at skabe nye åbninger og muligheder i den måde, vi opfatter virkeligheden på, inklusive vores forestillinger om sandt og falsk, godt og ondt, rigtigt og forkert, hvem vi er, og hvordan vi er blevet, som vi er.

AB - Artiklen argumenterer for, at anvendelsen af Foucaults magtbegreb er knyttet til analysen og problematiseringen af de værdier, som forandringsprocesser i organisationer og andre sociale sammenhænge hviler på. Mere præcist argumenteres der for, at magtbegrebet er udviklet i forhold til at konfrontere vores forestillinger om sandhed og rettighed med en solid samling historiske fakta. Formålet er at skabe nye åbninger og muligheder i den måde, vi opfatter virkeligheden på, inklusive vores forestillinger om sandt og falsk, godt og ondt, rigtigt og forkert, hvem vi er, og hvordan vi er blevet, som vi er.

M3 - Working paper

SN - 8791943132

SP - 1

EP - 30

BT - Om anvendelsen af Foucaults magtbegreb

PB - Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi, Aalborg Universitet

ER -

Jørgensen KM. Om anvendelsen af Foucaults magtbegreb. Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi, Aalborg Universitet. 2006, s. 1-30.