Om selvstændig kompetence

NavnLEO-arbejdspapir
Nummer6
ISSN1395-9638

Nielsen, K. (1995). Om selvstændig kompetence. (s. 40-56). Aalborg Universitet. LEO-arbejdspapir, Nr. 6
Nielsen, Kjeld. / Om selvstændig kompetence. Aalborg Universitet, 1995. s. 40-56 (LEO-arbejdspapir; Nr. 6).
@techreport{596e81709c2c11db8ed6000ea68e967b,
title = "Om selvst{\ae}ndig kompetence",
abstract = "Arbejdspapiret er optaget af de subjektive dimensioner i kvalifikationsudviklingen, dvs. hvilke krav arbejdskraften stiller til arbejdets form og indhold under forandrede produktionsbetingelser. {"}Selvst{\ae}ndig kompetence{"} er n{\o}glebegrebet i paperet og det d{\ae}kker over individets kvalifikationspotentiale der ikke umiddelbart er synligt, n{\aa}r f.eks. arbejdskraften rekrutteres til at fungere i teknologisk avancerede arbejdsprocesser. Begrebet fors{\o}ger at forst{\aa} individets handlemuligheder i relation til arbejdsprocessens frihedsgrader. Der pr{\ae}senteres dermed et synspunkt der g{\o}r op med teknologisk determinisme i den arbejdssociologiske debat i 1960{\`e}rne og 1970{\`e}rne. Synspunktet er stadig relevant og aktuelt i arbejdslivsforskningen.",
author = "Kjeld Nielsen",
note = "Artiklen er senere oversat i til engelsk i antologien {"}Theoretical Issues in Adult Education{"} med Henning Salling Olesen og Palle Rasmussen som redakt{\o}rer. Roskilde University Press 1996.",
year = "1995",
language = "English",
isbn = "87-985532-3-2",
pages = "40--56",
publisher = "Aalborg Universitet",
type = "WorkingPaper",
institution = "Aalborg Universitet",

Nielsen, K 1995 'Om selvstændig kompetence' Aalborg Universitet, s. 40-56.

Om selvstændig kompetence. / Nielsen, Kjeld.

Aalborg Universitet, 1995. s. 40-56.

Publikation: Working paperForskning

TY - UNPB

T1 - Om selvstændig kompetence

AU - Nielsen, Kjeld

N1 - Artiklen er senere oversat i til engelsk i antologien "Theoretical Issues in Adult Education" med Henning Salling Olesen og Palle Rasmussen som redaktører. Roskilde University Press 1996.

PY - 1995

Y1 - 1995

N2 - Arbejdspapiret er optaget af de subjektive dimensioner i kvalifikationsudviklingen, dvs. hvilke krav arbejdskraften stiller til arbejdets form og indhold under forandrede produktionsbetingelser. "Selvstændig kompetence" er nøglebegrebet i paperet og det dækker over individets kvalifikationspotentiale der ikke umiddelbart er synligt, når f.eks. arbejdskraften rekrutteres til at fungere i teknologisk avancerede arbejdsprocesser. Begrebet forsøger at forstå individets handlemuligheder i relation til arbejdsprocessens frihedsgrader. Der præsenteres dermed et synspunkt der gør op med teknologisk determinisme i den arbejdssociologiske debat i 1960èrne og 1970èrne. Synspunktet er stadig relevant og aktuelt i arbejdslivsforskningen.

AB - Arbejdspapiret er optaget af de subjektive dimensioner i kvalifikationsudviklingen, dvs. hvilke krav arbejdskraften stiller til arbejdets form og indhold under forandrede produktionsbetingelser. "Selvstændig kompetence" er nøglebegrebet i paperet og det dækker over individets kvalifikationspotentiale der ikke umiddelbart er synligt, når f.eks. arbejdskraften rekrutteres til at fungere i teknologisk avancerede arbejdsprocesser. Begrebet forsøger at forstå individets handlemuligheder i relation til arbejdsprocessens frihedsgrader. Der præsenteres dermed et synspunkt der gør op med teknologisk determinisme i den arbejdssociologiske debat i 1960èrne og 1970èrne. Synspunktet er stadig relevant og aktuelt i arbejdslivsforskningen.

M3 - Working paper

SN - 87-985532-3-2

SP - 40

EP - 56

BT - Om selvstændig kompetence

PB - Aalborg Universitet

Nielsen K. Om selvstændig kompetence. Aalborg Universitet. 1995, s. 40-56.