Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskning

OriginalsprogEngelsk
TitelMusic in Advertising : Commercial Sounds in Media Communication and Other Settings
RedaktørerNicolai Jørgensgaard Graakjær, Christian Jantzen
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato2009
Sider141-167
ISBN (Trykt)9788773079652
StatusUdgivet - 2009

Bonde, A. (2009). On the Commercialization of Shostakovich’s ‘Waltz No. 2’: A Case Study of Textual, Contextual and Intertextual Meaning of Music. I N. J. Graakjær, & C. Jantzen (red.), Music in Advertising: Commercial Sounds in Media Communication and Other Settings (s. 141-167). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
Bonde, Anders. / On the Commercialization of Shostakovich’s ‘Waltz No. 2’ : A Case Study of Textual, Contextual and Intertextual Meaning of Music. Music in Advertising: Commercial Sounds in Media Communication and Other Settings. red. / Nicolai Jørgensgaard Graakjær ; Christian Jantzen. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2009. s. 141-167
@inbook{6b175940862011dcb593000ea68e967b,
title = "On the Commercialization of Shostakovich’s ‘Waltz No. 2’: A Case Study of Textual, Contextual and Intertextual Meaning of Music",
abstract = "Artiklen omhandler ledsagemusiks semantiske potentiale i audiovisuelle medietekster. Som case-studier anvendes tre film (repr{\ae}senterende hver sin genre), der alle inddrager Sjosakovitjs {"}Vals nr. 2{"} som musikledsagelse. Der er tale om hhv. spillefilmen {"}Eyes Wide Shut{"}, dokumentarfilmen {"}Fogh bag facaden{"} og en reklamefilm for Skandia-banken. P{\aa} baggrund af en karakteristik af {"}Vals nr. 2{"} analyseres de tre film, hvor fokus er lagt p{\aa}, hvorledes musikken bidrager til og indg{\aa}r i betydningsdannelsen. Der argumenteres for, at musikkens s{\ae}rlige udformning og udtryk i sig selv repr{\ae}senterer et betydningspotentiale (i form af en r{\ae}kke betydningsmuligheder), som realiseres bem{\ae}rkelsesv{\ae}rdigt ens i de tre ellers meget forskellige audiovisuelle kontekster, hvilket peger p{\aa} en intertekstuel relation filmene imellem.",
keywords = "pre-existing music, multimodal interaction, music in the commercials",
author = "Anders Bonde",
year = "2009",
language = "English",
isbn = "9788773079652",
pages = "141--167",
editor = "Graakj{\ae}r, {Nicolai J{\o}rgensgaard} and Christian Jantzen",
booktitle = "Music in Advertising",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Bonde, A 2009, On the Commercialization of Shostakovich’s ‘Waltz No. 2’: A Case Study of Textual, Contextual and Intertextual Meaning of Music. i NJ Graakjær & C Jantzen (red), Music in Advertising: Commercial Sounds in Media Communication and Other Settings. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, s. 141-167.

On the Commercialization of Shostakovich’s ‘Waltz No. 2’ : A Case Study of Textual, Contextual and Intertextual Meaning of Music. / Bonde, Anders.

Music in Advertising: Commercial Sounds in Media Communication and Other Settings. red. / Nicolai Jørgensgaard Graakjær; Christian Jantzen. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2009. s. 141-167.

TY - CHAP

T1 - On the Commercialization of Shostakovich’s ‘Waltz No. 2’

T2 - A Case Study of Textual, Contextual and Intertextual Meaning of Music

AU - Bonde, Anders

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Artiklen omhandler ledsagemusiks semantiske potentiale i audiovisuelle medietekster. Som case-studier anvendes tre film (repræsenterende hver sin genre), der alle inddrager Sjosakovitjs "Vals nr. 2" som musikledsagelse. Der er tale om hhv. spillefilmen "Eyes Wide Shut", dokumentarfilmen "Fogh bag facaden" og en reklamefilm for Skandia-banken. På baggrund af en karakteristik af "Vals nr. 2" analyseres de tre film, hvor fokus er lagt på, hvorledes musikken bidrager til og indgår i betydningsdannelsen. Der argumenteres for, at musikkens særlige udformning og udtryk i sig selv repræsenterer et betydningspotentiale (i form af en række betydningsmuligheder), som realiseres bemærkelsesværdigt ens i de tre ellers meget forskellige audiovisuelle kontekster, hvilket peger på en intertekstuel relation filmene imellem.

AB - Artiklen omhandler ledsagemusiks semantiske potentiale i audiovisuelle medietekster. Som case-studier anvendes tre film (repræsenterende hver sin genre), der alle inddrager Sjosakovitjs "Vals nr. 2" som musikledsagelse. Der er tale om hhv. spillefilmen "Eyes Wide Shut", dokumentarfilmen "Fogh bag facaden" og en reklamefilm for Skandia-banken. På baggrund af en karakteristik af "Vals nr. 2" analyseres de tre film, hvor fokus er lagt på, hvorledes musikken bidrager til og indgår i betydningsdannelsen. Der argumenteres for, at musikkens særlige udformning og udtryk i sig selv repræsenterer et betydningspotentiale (i form af en række betydningsmuligheder), som realiseres bemærkelsesværdigt ens i de tre ellers meget forskellige audiovisuelle kontekster, hvilket peger på en intertekstuel relation filmene imellem.

KW - pre-existing music

KW - multimodal interaction

KW - music in the commercials

M3 - Book chapter