Oplevet indeklima: Spørgeskema til evaluering før og efter renovering

Henrik N. Knudsen, Anna Heebøll, Geo Clausen, Gabriel Bekö

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Det har været formålet at udvikle et kort spørgeskema til evaluering af det oplevede indeklima blandt lejere i almene boliger før og efter en renovering af deres boliger. Spørgeskemaet afdækker 1) hvilke indeklimaproblemer lejerne oplever, 2) hvor tilfredse de er med indeklimaet og 3) hvilke indeklimarelaterede symptomer de har, når de opholder sig i deres bolig.

Spørgeskemaet kan anvendes alene som det er, eller som et ”grundmodul” i en bredere spørgeskemaundersøgelse med flere spørgsmål. Spørgeskemaet kan anvendes af fx rådgivere og boligselskaber; før renoveringen for at identificere hvor der er behov for forbedringer og dermed muligheder for at tilføre værdi i forbindelse med en renovering og efter renoveringen for at dokumentere om de opstillede mål for indeklimaet er nået.

Spørgeskemaet tænkes bl.a. anvendt sammen med et værktøj til indeklimavurdering, IV20, som viser potentialet for indeklimaet baseret på de fysiske rammer.

Spørgeskemaet er udviklet på baggrund af tidligere erfaringer med spørgeskemaundersøgelser blandt beboere i den almene sektor. Det har været vigtigt at spørgeskemaet ikke er for omfattende og målet har været, at det skal kunne besvares på maksimalt 10 minutter.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagRealdania Byg
Antal sider77
StatusUdgivet - 2017

Emneord

  • Indeklima
  • Indeklimaklassificering
  • Kommunikation
  • Spørgeskema

Citer dette

Knudsen, H. N., Heebøll, A., Clausen, G., & Bekö, G. (2017). Oplevet indeklima: Spørgeskema til evaluering før og efter renovering. København: Realdania Byg.
Knudsen, Henrik N. ; Heebøll, Anna ; Clausen, Geo ; Bekö, Gabriel. / Oplevet indeklima : Spørgeskema til evaluering før og efter renovering. København : Realdania Byg, 2017. 77 s.
@book{10d245651bce4f74a4f4d8652e6b4103,
title = "Oplevet indeklima: Sp{\o}rgeskema til evaluering f{\o}r og efter renovering",
abstract = "Det har v{\ae}ret form{\aa}let at udvikle et kort sp{\o}rgeskema til evaluering af det oplevede indeklima blandt lejere i almene boliger f{\o}r og efter en renovering af deres boliger. Sp{\o}rgeskemaet afd{\ae}kker 1) hvilke indeklimaproblemer lejerne oplever, 2) hvor tilfredse de er med indeklimaet og 3) hvilke indeklimarelaterede symptomer de har, n{\aa}r de opholder sig i deres bolig.Sp{\o}rgeskemaet kan anvendes alene som det er, eller som et ”grundmodul” i en bredere sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse med flere sp{\o}rgsm{\aa}l. Sp{\o}rgeskemaet kan anvendes af fx r{\aa}dgivere og boligselskaber; f{\o}r renoveringen for at identificere hvor der er behov for forbedringer og dermed muligheder for at tilf{\o}re v{\ae}rdi i forbindelse med en renovering og efter renoveringen for at dokumentere om de opstillede m{\aa}l for indeklimaet er n{\aa}et.Sp{\o}rgeskemaet t{\ae}nkes bl.a. anvendt sammen med et v{\ae}rkt{\o}j til indeklimavurdering, IV20, som viser potentialet for indeklimaet baseret p{\aa} de fysiske rammer.Sp{\o}rgeskemaet er udviklet p{\aa} baggrund af tidligere erfaringer med sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelser blandt beboere i den almene sektor. Det har v{\ae}ret vigtigt at sp{\o}rgeskemaet ikke er for omfattende og m{\aa}let har v{\ae}ret, at det skal kunne besvares p{\aa} maksimalt 10 minutter.",
keywords = "Indeklima, Indeklimaklassificering, Kommunikation, Sp{\o}rgeskema",
author = "Knudsen, {Henrik N.} and Anna Heeb{\o}ll and Geo Clausen and Gabriel Bek{\"o}",
year = "2017",
language = "Dansk",
publisher = "Realdania Byg",

}

Knudsen, HN, Heebøll, A, Clausen, G & Bekö, G 2017, Oplevet indeklima: Spørgeskema til evaluering før og efter renovering. Realdania Byg, København.

Oplevet indeklima : Spørgeskema til evaluering før og efter renovering. / Knudsen, Henrik N.; Heebøll, Anna; Clausen, Geo; Bekö, Gabriel.

København : Realdania Byg, 2017. 77 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Oplevet indeklima

T2 - Spørgeskema til evaluering før og efter renovering

AU - Knudsen, Henrik N.

AU - Heebøll, Anna

AU - Clausen, Geo

AU - Bekö, Gabriel

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Det har været formålet at udvikle et kort spørgeskema til evaluering af det oplevede indeklima blandt lejere i almene boliger før og efter en renovering af deres boliger. Spørgeskemaet afdækker 1) hvilke indeklimaproblemer lejerne oplever, 2) hvor tilfredse de er med indeklimaet og 3) hvilke indeklimarelaterede symptomer de har, når de opholder sig i deres bolig.Spørgeskemaet kan anvendes alene som det er, eller som et ”grundmodul” i en bredere spørgeskemaundersøgelse med flere spørgsmål. Spørgeskemaet kan anvendes af fx rådgivere og boligselskaber; før renoveringen for at identificere hvor der er behov for forbedringer og dermed muligheder for at tilføre værdi i forbindelse med en renovering og efter renoveringen for at dokumentere om de opstillede mål for indeklimaet er nået.Spørgeskemaet tænkes bl.a. anvendt sammen med et værktøj til indeklimavurdering, IV20, som viser potentialet for indeklimaet baseret på de fysiske rammer.Spørgeskemaet er udviklet på baggrund af tidligere erfaringer med spørgeskemaundersøgelser blandt beboere i den almene sektor. Det har været vigtigt at spørgeskemaet ikke er for omfattende og målet har været, at det skal kunne besvares på maksimalt 10 minutter.

AB - Det har været formålet at udvikle et kort spørgeskema til evaluering af det oplevede indeklima blandt lejere i almene boliger før og efter en renovering af deres boliger. Spørgeskemaet afdækker 1) hvilke indeklimaproblemer lejerne oplever, 2) hvor tilfredse de er med indeklimaet og 3) hvilke indeklimarelaterede symptomer de har, når de opholder sig i deres bolig.Spørgeskemaet kan anvendes alene som det er, eller som et ”grundmodul” i en bredere spørgeskemaundersøgelse med flere spørgsmål. Spørgeskemaet kan anvendes af fx rådgivere og boligselskaber; før renoveringen for at identificere hvor der er behov for forbedringer og dermed muligheder for at tilføre værdi i forbindelse med en renovering og efter renoveringen for at dokumentere om de opstillede mål for indeklimaet er nået.Spørgeskemaet tænkes bl.a. anvendt sammen med et værktøj til indeklimavurdering, IV20, som viser potentialet for indeklimaet baseret på de fysiske rammer.Spørgeskemaet er udviklet på baggrund af tidligere erfaringer med spørgeskemaundersøgelser blandt beboere i den almene sektor. Det har været vigtigt at spørgeskemaet ikke er for omfattende og målet har været, at det skal kunne besvares på maksimalt 10 minutter.

KW - Indeklima

KW - Indeklimaklassificering

KW - Kommunikation

KW - Spørgeskema

UR - http://rebus.nu/viden-og-vaerktoejer/indeklima-definition-af-indeklimaaspekter-og-parametre/

UR - https://realdania.dk/nyheder/seneste-nyt/nyheder-uden-projekt-2016/rebus

M3 - Rapport

BT - Oplevet indeklima

PB - Realdania Byg

CY - København

ER -

Knudsen HN, Heebøll A, Clausen G, Bekö G. Oplevet indeklima: Spørgeskema til evaluering før og efter renovering. København: Realdania Byg, 2017. 77 s.