Optimismens Politik

Om skabelsen af uværdigt trængende borgere

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

"Hvis man kan, skal man!" Sådan lyder det ofte, når kontante politiske midler på kontanthjælpsområdet begrundes politisk.

Samtidig har et optimistisk syn på udsatte menneskers arbejdsevner over de seneste to årtier vundet indpas og er efterhånden trængt godt og grundigt ud i vores sprog og ind i det administrative apparat, som imødegår udsatte borgere og vurderer deres evne til at arbejde. Flere forstås som nogle, der kan, og færre forstås som nogle, der ikke kan.

"Optimismens Politik" dokumenterer denne udvikling og optegner nogle af de negative konsekvenser den har haft.
OriginalsprogDansk
ForlagFrydenlund Academic
Antal sider160
StatusUdgivet - 26 aug. 2019

Emneord

  • udsatte borgere; værdighed; kontanthjælp; samfund

Citer dette

@book{35831b85b0ba46868aac06b5df1b8f31,
title = "Optimismens Politik: Om skabelsen af uv{\ae}rdigt tr{\ae}ngende borgere",
abstract = "{"}Hvis man kan, skal man!{"} S{\aa}dan lyder det ofte, n{\aa}r kontante politiske midler p{\aa} kontanthj{\ae}lpsomr{\aa}det begrundes politisk. Samtidig har et optimistisk syn p{\aa} udsatte menneskers arbejdsevner over de seneste to {\aa}rtier vundet indpas og er efterh{\aa}nden tr{\ae}ngt godt og grundigt ud i vores sprog og ind i det administrative apparat, som im{\o}deg{\aa}r udsatte borgere og vurderer deres evne til at arbejde. Flere forst{\aa}s som nogle, der kan, og f{\ae}rre forst{\aa}s som nogle, der ikke kan.{"}Optimismens Politik{"} dokumenterer denne udvikling og optegner nogle af de negative konsekvenser den har haft.",
keywords = "udsatte borgere; v{\ae}rdighed; kontanthj{\ae}lp; samfund",
author = "Nielsen, {Mathias Herup}",
year = "2019",
month = "8",
day = "26",
language = "Dansk",
publisher = "Frydenlund Academic",

}

Optimismens Politik : Om skabelsen af uværdigt trængende borgere. / Nielsen, Mathias Herup.

Frydenlund Academic, 2019. 160 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Optimismens Politik

T2 - Om skabelsen af uværdigt trængende borgere

AU - Nielsen, Mathias Herup

PY - 2019/8/26

Y1 - 2019/8/26

N2 - "Hvis man kan, skal man!" Sådan lyder det ofte, når kontante politiske midler på kontanthjælpsområdet begrundes politisk. Samtidig har et optimistisk syn på udsatte menneskers arbejdsevner over de seneste to årtier vundet indpas og er efterhånden trængt godt og grundigt ud i vores sprog og ind i det administrative apparat, som imødegår udsatte borgere og vurderer deres evne til at arbejde. Flere forstås som nogle, der kan, og færre forstås som nogle, der ikke kan."Optimismens Politik" dokumenterer denne udvikling og optegner nogle af de negative konsekvenser den har haft.

AB - "Hvis man kan, skal man!" Sådan lyder det ofte, når kontante politiske midler på kontanthjælpsområdet begrundes politisk. Samtidig har et optimistisk syn på udsatte menneskers arbejdsevner over de seneste to årtier vundet indpas og er efterhånden trængt godt og grundigt ud i vores sprog og ind i det administrative apparat, som imødegår udsatte borgere og vurderer deres evne til at arbejde. Flere forstås som nogle, der kan, og færre forstås som nogle, der ikke kan."Optimismens Politik" dokumenterer denne udvikling og optegner nogle af de negative konsekvenser den har haft.

KW - udsatte borgere; værdighed; kontanthjælp; samfund

M3 - Bog

BT - Optimismens Politik

PB - Frydenlund Academic

ER -