Ordrestyring - tidens indsatsområde

Ari Barfod, Hans-Henrik Hvolby

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

  Abstract

  Formålet med denne rapport er at præsentere en metode til analyse og specifikation af nye, rationelle ordreforløb samt at specificere kravene til nye systemer i ordrestyringen. Ordrestyringen skal her forstås bredt og omhandler funktioner som salg, kundetilpasning, konstruktion, planlægning, indkøb, produktionsforberedelse samt den fysiske produktion. Rapporten henvender sig primært til mindre og mellemstore virksomheder.

  Rapporten er baseret på et projekt, som er gennemført i samarbejde med virksomhederne EBK‑Fritidshuse A/S, Nilpeter A/S, Prolog Development Center A/S og Bilcon A/S.

  Indledningsvis gives en kort beskrivelse af fremgangsmåden i forbindelse med analyse og forbedring af ordrestyring. Rapporten indeholder herefter en introduktion til aktivitets­kæde­modellen, som er projektets gennemgående modelleringsværktøj. Herefter beskrives hvorledes der kan foretages en analyse af ordrestyringen med aktivitetskædemodellen som udgangspunkt. De forbedringer, der kan opnås i forbindelse med anvendelse af aktivitetskædemodellen, er beskrevet vha. konkrete eksempler fra de deltagende virksomheder. Afslutningsvis er der i et appendiksafsnit angivet en række værktøjer og modeller, der kan anvendes i sammenhæng med aktivitets­kædemodellen.

  Projektet er primært finansieret af Erhvervsfremme Styrelsen, sekundært af de deltagende virksomheder samt Institut for Produktion på Aalborg Universitet og Institut for Anvendt Konstruktion og Produktion på Danmarks Tekniske Universitet.

  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedKøbenhavn
  ForlagIndustriens Forlag
  Antal sider120
  ISBN (Trykt)87-600-0177-1
  StatusUdgivet - 1996

  Citationsformater