Paul Colliers model for inklusion og beskyttelse er hverken nytænkende eller progressiv

Martin Lemberg-Pedersen, Mathias Søgaard

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

Udviklingsøkonomen Paul Collier har været på besøg i Danmark og er blevet rost af en række danske politikere, der er glade for hans budskab om, at man kan hjælpe flygtninge ved at oprette særlige økonomiske zoner udenfor Europa, hvor de flygtende kan bo og arbejde. Collier er populær blandt nationalistiske og neoliberale europæiske regeringer – og danske Mette Frederiksen har også vist sin interesse. Men de særlige zoner har meget lidt at gøre med beskyttelse af fordrevne mennesker. Til gengæld er modellen tæt forbundet med en postkolonial fortsættelse af Europas tradition for at skabe vækst gennem udnyttelsen af befolkninger fra ikke-vestlige lande, skriver Martin Lemberg-Pedersen og Mathias Søgaard.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato22 dec. 2017
UdgiverPoint of View International
StatusUdgivet - 22 dec. 2017

Emneord

  • Paul Collier
  • Special Economic Zones
  • Flygtninge
  • Jordan
  • Indien
  • Grænsekontrol
  • Udviklingsøkonomi

Citer dette

@misc{d5e99ae33cf84b1ebefb52590dec67ae,
title = "Paul Colliers model for inklusion og beskyttelse er hverken nyt{\ae}nkende eller progressiv",
abstract = "Udviklings{\o}konomen Paul Collier har v{\ae}ret p{\aa} bes{\o}g i Danmark og er blevet rost af en r{\ae}kke danske politikere, der er glade for hans budskab om, at man kan hj{\ae}lpe flygtninge ved at oprette s{\ae}rlige {\o}konomiske zoner udenfor Europa, hvor de flygtende kan bo og arbejde. Collier er popul{\ae}r blandt nationalistiske og neoliberale europ{\ae}iske regeringer – og danske Mette Frederiksen har ogs{\aa} vist sin interesse. Men de s{\ae}rlige zoner har meget lidt at g{\o}re med beskyttelse af fordrevne mennesker. Til geng{\ae}ld er modellen t{\ae}t forbundet med en postkolonial forts{\ae}ttelse af Europas tradition for at skabe v{\ae}kst gennem udnyttelsen af befolkninger fra ikke-vestlige lande, skriver Martin Lemberg-Pedersen og Mathias S{\o}gaard.",
keywords = "Paul Collier, Special Economic Zones, Flygtninge, Jordan, Indien, Gr{\ae}nsekontrol, Udviklings{\o}konomi",
author = "Martin Lemberg-Pedersen and Mathias S{\o}gaard",
year = "2017",
month = "12",
day = "22",
language = "Dansk",
publisher = "Point of View International",
type = "Other",

}

Paul Colliers model for inklusion og beskyttelse er hverken nytænkende eller progressiv. / Lemberg-Pedersen, Martin; Søgaard, Mathias .

Point of View International. 2017, Kritik af Paul Colliers SEZ-model for flygtninge.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Paul Colliers model for inklusion og beskyttelse er hverken nytænkende eller progressiv

AU - Lemberg-Pedersen, Martin

AU - Søgaard, Mathias

PY - 2017/12/22

Y1 - 2017/12/22

N2 - Udviklingsøkonomen Paul Collier har været på besøg i Danmark og er blevet rost af en række danske politikere, der er glade for hans budskab om, at man kan hjælpe flygtninge ved at oprette særlige økonomiske zoner udenfor Europa, hvor de flygtende kan bo og arbejde. Collier er populær blandt nationalistiske og neoliberale europæiske regeringer – og danske Mette Frederiksen har også vist sin interesse. Men de særlige zoner har meget lidt at gøre med beskyttelse af fordrevne mennesker. Til gengæld er modellen tæt forbundet med en postkolonial fortsættelse af Europas tradition for at skabe vækst gennem udnyttelsen af befolkninger fra ikke-vestlige lande, skriver Martin Lemberg-Pedersen og Mathias Søgaard.

AB - Udviklingsøkonomen Paul Collier har været på besøg i Danmark og er blevet rost af en række danske politikere, der er glade for hans budskab om, at man kan hjælpe flygtninge ved at oprette særlige økonomiske zoner udenfor Europa, hvor de flygtende kan bo og arbejde. Collier er populær blandt nationalistiske og neoliberale europæiske regeringer – og danske Mette Frederiksen har også vist sin interesse. Men de særlige zoner har meget lidt at gøre med beskyttelse af fordrevne mennesker. Til gengæld er modellen tæt forbundet med en postkolonial fortsættelse af Europas tradition for at skabe vækst gennem udnyttelsen af befolkninger fra ikke-vestlige lande, skriver Martin Lemberg-Pedersen og Mathias Søgaard.

KW - Paul Collier

KW - Special Economic Zones

KW - Flygtninge

KW - Jordan

KW - Indien

KW - Grænsekontrol

KW - Udviklingsøkonomi

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Point of View International

ER -