Performative Architecture and Urban Spaces: Urban Learning Lab, Performative Architecture, and Urban Catalyst

  Publikation: AndetAndet bidragForskning

  Abstrakt

  3 workshops - en udstilling

  Hvordan kan byens rum indgå i midtbyens rolle i videns og oplevelsesøkonomien? Hvor er byens udklækningszoner for det nye kreative vækstlag? Hvor skaber vi gode kreative uddannelsesmiljøer, som kan arbejde sammen med eksisterende kulturtilbud i byen? Der skal bygges ny arkitektur for den nye tid, men hvordan ser den ud når vi udnytter de nyeste teknologiske muligheder?

  Byen og arkitekturen som ramme for oplevelse, leg og læring er et omdrejningspunktet.

  Vi er på vej ind i en tid, hvor byens kulturtilbud og oplevelsesmiljøer mangedobles. Det er vigtigt at kunne tiltrække kulturturister og kunne give byens egen befolkning en vifte af muligheder for at mødes på en fornøjelig, lærerig og meningsfyldt måde.

  Byen skal kunne rumme en langt større vifte af fysiske udfoldelsesmuligheder og kulturtilbud end hidtil, og fordi vi i dag lever i et samfund med mange forskellige kulturer skal vore byrum og offentlige bygninger give plads til et kulturelt møde, hvor vi "performer og lærer af hinanden".

  Det stiller nye krav til arkitekturens udformning og til nyt design af vore byrum. I denne forbindelse taler vi om

  - "performative byrum", som giver plads til mange forskellige aktiviteter, men som også selv bidrager til interaktion mellem mennesker og reagerer på disse aktiviteter;- "hybride kulturprojekter", som kombinerer leg og læring, og som tilbyder mulighed for kropslige udfordringer og intellektuelle udfordringer;- "byens katalysatorer", der kan formidle overgangen fra en traditionel industrikultur til et mere mangfoldigt byliv, og som fremmer udviklingen af kreative miljøer.

  Opbygning:

  1. "Byen som arena for leg og læring"

  Udstillingen har fokus er på Midtbyen som et kreativt uddannelses- og kulturmiljø. Den anviser en samlet strategi for udvikling af midtby og havnefront med en samling af en række beslægtede ungdomsuddannelser og universitetsuddannelser. Der arbejdes med utraditionel arkitektur som "plug-in" i den eksisterende by.

   

  2. "Performativ arkitektur"

   Udstillingen fokuserer på udvikling af ny spændende arkitektur og byrum med anvendelse af de mest avancerede digitale teknikker. Der udvikles koncepter, som er på forkant med de arkitektoniske muligheder- herunder nye spændende former, nye interaktive miljøer og nye måder at producere byggeriet på.

   

  3. "Byens katalysatorer"

   Udstillingen arbejder med "byens udklækningszoner" for det kreative vækstlag. Den fokuserer på omdannelsesprocesser med anvendelse af utraditionelle projekter, der kan trække en ny udvikling i gang. Der arbejdes både med ny, midlertidig arkitektur og med kulturprojekter for midlertidig anvendelse af områder og byggerier.

  OriginalsprogEngelsk
  Publikationsdato22 aug. 2008
  UdgivelsesstedAalborg
  Udgave1
  StatusUdgivet - 22 aug. 2008

  Bibliografisk note

  Udgave: 1
  Udgiver: Aalborg University

  Emneord

  • Performativ arkitektur, byens læringsrum, digital arkitektur, Byens katalysatorer

  Fingeraftryk Dyk ned i forskningsemnerne om 'Performative Architecture and Urban Spaces: Urban Learning Lab, Performative Architecture, and Urban Catalyst'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

 • Projekter

  Bedre Byrum/Better Urban Spaces

  Kiib, H. S. & Marling, G.

  03/01/2009 → …

  Projekter: ProjektForskning

  Fil
  Fil
 • Citationsformater