Personlighedstest og aptitudetest i erhvervslivet

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TitelTest og prøvelser : Oprindelse, udvikling, aktualitet
RedaktørerKaren Andreasen, Mette Burchardt, Annette Rasmussen, Christian Ydesen
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato1 sep. 2015
Sider283-303
Kapitel12
ISBN (Trykt)978-87-7112-338-8
StatusUdgivet - 1 sep. 2015
NavnSerie om Lærings-, forandrings- og organisationsudviklingsprocesser/Series in Transformational Studies
Nummer6
ISSN2245-7569

Bibliografisk note

Test - Hvorfor og med hvilken effekt?
Test i forskellige former og afskygninger spiller i dag en markant rolle inden for mange områder i samfundet. De bliver anvendt til at evaluere og bedømme børn, unge og voksne i forskellige kontekster og med forskellige formål og konsekvenser. I mange tilfælde er der tale om test, hvis udfald – direkte eller indirekte - vil kunne få vidtrækkende følger for dem, der testes.
Denne bog sætter fokus på test i historisk og nutidig kontekst. Den behandler spørgsmål som: Hvordan kom test ind i billedet? Hvilke test anvendes? Hvem tester man? Hvorfor vil man gerne teste? Hvad er de direkte og indirekte sociale konsekvenser ved at anvende test?

Udgivet: 2015

• evalueringsværktøj
  • test
  • psykologiske påvirkninger