Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagStatens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
Udgave2.
ISBN (Trykt)978-87-563-1912-6
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1914-0 (online), 978-87-563-1913-3 (e-bog)
Rekvirerende organisationSundheds- og Ældreministeriet
StatusUdgivet - 9 apr. 2019
NavnSBi-anvisning
Nummer259

Bibliografisk note

• Tilgængelighed
  • universelt design
  • demens
  • demenssygdom
  • plejebolig
  • plejecenter
  • Arkitektur
  • Bygningsindretning
  • Bygningsreglementet
  • Boliger

Sigbrand, L., Bredmose, A., Kirkeby, I. M., Mathiasen, N., & Jensen, P. H. (2019). Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. (2. udg.) København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. SBi-anvisning, Nr. 259
Sigbrand, Lone ; Bredmose, Annette ; Kirkeby, Inge Mette ; Mathiasen, Nanet ; Jensen, Philip Henrik. / Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. 2. udg. København : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. 80 s. (SBi-anvisning; Nr. 259).
@book{a30bdeb1a49f4a61a267ce5131c65807,
title = "Plejeboliger for personer med demens - indledende sp{\o}rgsm{\aa}l",
abstract = "SBi-anvisning 259 er rettet mod de tidlige faser af planl{\ae}gning, en ombygning eller et nybyggeri af plejeboliger for personer med demens og gennemg{\aa}r en r{\ae}kke sp{\o}rgsm{\aa}l, som det indledningsvis i byggeprocessen er vigtigt at tage stilling til.Fokus for anvisningen er de s{\ae}rlige tiltag, der b{\o}r v{\ae}re til stede i et plejecenter samt i den enkelte plejebolig for, at personer med demenssygdomme kan trives og f{\aa} mest mulig livskvalitet.M{\aa}lgruppen for anvisningen er private og offentlige bygherrer og deres r{\aa}dgivere.",
keywords = "Tilg{\ae}ngelighed, universelt design, demens, demenssygdom, plejebolig, plejecenter, Arkitektur, Bygningsindretning, Bygningsreglementet, Boliger",
author = "Lone Sigbrand and Annette Bredmose and Kirkeby, {Inge Mette} and Nanet Mathiasen and Jensen, {Philip Henrik}",
note = "Anvisningen er i 2. udgave opdateret i forhold til nyeste lovgivning og SBi-anvisning 272, Anvisning om Bygningsreglement 2018 - BR18 (de Place Hansen (red.), 2018) samt med henvisninger til uddybende information i SBi-anvisning 263, Plejeboliger for personer med demens – detaljer og eksempler (Sigbrand et al., 2019).",
year = "2019",
month = "4",
day = "9",
isbn = "978-87-563-1912-6",
series = "SBi-anvisning",
publisher = "Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet",
number = "259",
edition = "2.",

Sigbrand, L, Bredmose, A, Kirkeby, IM, Mathiasen, N & Jensen, PH 2019, Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. SBi-anvisning, nr. 259, 2. udg, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, København.

Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. / Sigbrand, Lone; Bredmose, Annette; Kirkeby, Inge Mette; Mathiasen, Nanet; Jensen, Philip Henrik.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

TY - BOOK

T1 - Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål

AU - Sigbrand, Lone

AU - Bredmose, Annette

AU - Kirkeby, Inge Mette

AU - Mathiasen, Nanet

AU - Jensen, Philip Henrik

N1 - Anvisningen er i 2. udgave opdateret i forhold til nyeste lovgivning og SBi-anvisning 272, Anvisning om Bygningsreglement 2018 - BR18 (de Place Hansen (red.), 2018) samt med henvisninger til uddybende information i SBi-anvisning 263, Plejeboliger for personer med demens – detaljer og eksempler (Sigbrand et al., 2019).

PY - 2019/4/9

Y1 - 2019/4/9

N2 - SBi-anvisning 259 er rettet mod de tidlige faser af planlægning, en ombygning eller et nybyggeri af plejeboliger for personer med demens og gennemgår en række spørgsmål, som det indledningsvis i byggeprocessen er vigtigt at tage stilling til.Fokus for anvisningen er de særlige tiltag, der bør være til stede i et plejecenter samt i den enkelte plejebolig for, at personer med demenssygdomme kan trives og få mest mulig livskvalitet.Målgruppen for anvisningen er private og offentlige bygherrer og deres rådgivere.

AB - SBi-anvisning 259 er rettet mod de tidlige faser af planlægning, en ombygning eller et nybyggeri af plejeboliger for personer med demens og gennemgår en række spørgsmål, som det indledningsvis i byggeprocessen er vigtigt at tage stilling til.Fokus for anvisningen er de særlige tiltag, der bør være til stede i et plejecenter samt i den enkelte plejebolig for, at personer med demenssygdomme kan trives og få mest mulig livskvalitet.Målgruppen for anvisningen er private og offentlige bygherrer og deres rådgivere.

KW - Tilgængelighed

KW - universelt design

KW - demens

KW - demenssygdom

KW - plejebolig

KW - plejecenter

KW - Arkitektur

KW - Bygningsindretning

KW - Bygningsreglementet

KW - Boliger

M3 - Bog

SN - 978-87-563-1912-6

T3 - SBi-anvisning

BT - Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål

PB - Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

CY - København

Sigbrand L, Bredmose A, Kirkeby IM, Mathiasen N, Jensen PH. Plejeboliger for personer med demens - indledende spørgsmål. 2. udg. København: Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet, 2019. 80 s. (SBi-anvisning; Nr. 259).