Pluralism in contemporary improvised concert music

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskning

507 Downloads (Pure)

Abstrakt

Pluralistisk praksis i improviseret musik giver inspirerende modeller for hvordan musik kan være et medium for menneskelig sameksistens. Aktiv musikterapi i sin moderne form opstod på baggrund af emancipative tendenser i midten af 60erne og fremefter, som satts spørgsmålstegn ved traditionelle spørgsmål om autoritet. I vestlige musikkulturer, såvel klassiske som populære, var der en stærk fornyet interesse for improvisation. Især fra omkring 1980 forsvandt de førhen klare grænser mellem "klassisk" og "populær" som følge af disse udviklinger.

Selv om musikterapeuter i mange tilfælde ikke er klare over eksistensen heraf, har der eksisteret en improviseret koncertmusik i mange større byer, og den fortjener vores seriøse interesse. Megen værdifuld erfaring inden for mediet fri improvisation er blevet samlet her, og en stor mængde musik er blevet optaget på LP, kassette og CD. Der er også en voksende mængde af litteratur om historie og teoretiske overvejelser.

Pluralisme er en del af den frit improviserede musiks væsen. Skiftende konstellationer af musikere er en normal praksis, og der er oftest ingen aftaler indgået mellem musikerne før de spiller. I denne præsentation vil klingende eksempler blive analyseret som knytter sig til eksplicit formulerede pluralistiske, æstetiske holdninger til denne slags musik. En kommer fra Evan Parker som værdsætter sameksistensen af meget forskellige individer og traditioner i sammenspillet. En anden er Steve Beresfords som ser konflikt som et kreativt potentiale.

OriginalsprogEngelsk
TitelProceedings of the Vth European Music Therapy Congress in Castel Dell'Ovo, Napoli, Italy 20. - 24.4. 2001
RedaktørerD. Alridge, J. Fachner
Publikationsdato2002
Sider136-148
StatusUdgivet - 2002
BegivenhedEuropean Music Therapy Congress - Napoli, Italien
Varighed: 20 apr. 200124 apr. 2001
Konferencens nummer: 5

Konference

KonferenceEuropean Music Therapy Congress
Nummer5
LandItalien
ByNapoli
Periode20/04/200124/04/2001

Bibliografisk note

Info cd rom iv, University Witten Herdecke : Witten

Emneord

  • pluralisme
  • musikæstetik
  • steve beresford
  • evan parker
  • improvisation (musik)
  • fri improvisation
  • emancipation
  • autoritet

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Pluralism in contemporary improvised concert music'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater