Poesiens ekspansion

Om nordisk samtidsdigtning

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Poesiens ekspansion redegør for, hvordan samtidslyrikken har bredt sig til alle dele af samfundet, således at vi nu ikke blot oplever poesi i små smalle bøger, men i hyppige performances i samklang med musik og billedkunst samt på internettet og i de sociale medier.

Poesiens ekspansion er den første samlede fremstilling af den nordiske lyrik efter 2000. I otte kapitler diskuteres en lang række aspekter ved samtidslyrikken, der ikke før har været behandlet i bogform. Det gælder samtidslyrikkens forhold til den poetiske genre, internettet, kanoniseringsprocessen, kønnet, den visuelle kunst og den litterære kritik.

Der foretages læsninger af over 75 poetiske forfatterskaber, og der er i mange tilfælde tale om digtere, der ikke tidligere har haft den litterære kritiks opmærksomhed, men som utvivlsomt har fremtiden for sig.
OriginalsprogDansk
ForlagForlaget Spring
Antal sider355
ISBN (Trykt)9788793358058
StatusUdgivet - 2015

Citer dette

@book{81839efd00924afa84599ab426e87476,
title = "Poesiens ekspansion: Om nordisk samtidsdigtning",
abstract = "Poesiens ekspansion redeg{\o}r for, hvordan samtidslyrikken har bredt sig til alle dele af samfundet, s{\aa}ledes at vi nu ikke blot oplever poesi i sm{\aa} smalle b{\o}ger, men i hyppige performances i samklang med musik og billedkunst samt p{\aa} internettet og i de sociale medier. Poesiens ekspansion er den f{\o}rste samlede fremstilling af den nordiske lyrik efter 2000. I otte kapitler diskuteres en lang r{\ae}kke aspekter ved samtidslyrikken, der ikke f{\o}r har v{\ae}ret behandlet i bogform. Det g{\ae}lder samtidslyrikkens forhold til den poetiske genre, internettet, kanoniseringsprocessen, k{\o}nnet, den visuelle kunst og den litter{\ae}re kritik. Der foretages l{\ae}sninger af over 75 poetiske forfatterskaber, og der er i mange tilf{\ae}lde tale om digtere, der ikke tidligere har haft den litter{\ae}re kritiks opm{\ae}rksomhed, men som utvivlsomt har fremtiden for sig.",
author = "Larsen, {Peter Stein}",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "9788793358058",
publisher = "Forlaget Spring",

}

Poesiens ekspansion : Om nordisk samtidsdigtning. / Larsen, Peter Stein.

Forlaget Spring, 2015. 355 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Poesiens ekspansion

T2 - Om nordisk samtidsdigtning

AU - Larsen, Peter Stein

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Poesiens ekspansion redegør for, hvordan samtidslyrikken har bredt sig til alle dele af samfundet, således at vi nu ikke blot oplever poesi i små smalle bøger, men i hyppige performances i samklang med musik og billedkunst samt på internettet og i de sociale medier. Poesiens ekspansion er den første samlede fremstilling af den nordiske lyrik efter 2000. I otte kapitler diskuteres en lang række aspekter ved samtidslyrikken, der ikke før har været behandlet i bogform. Det gælder samtidslyrikkens forhold til den poetiske genre, internettet, kanoniseringsprocessen, kønnet, den visuelle kunst og den litterære kritik. Der foretages læsninger af over 75 poetiske forfatterskaber, og der er i mange tilfælde tale om digtere, der ikke tidligere har haft den litterære kritiks opmærksomhed, men som utvivlsomt har fremtiden for sig.

AB - Poesiens ekspansion redegør for, hvordan samtidslyrikken har bredt sig til alle dele af samfundet, således at vi nu ikke blot oplever poesi i små smalle bøger, men i hyppige performances i samklang med musik og billedkunst samt på internettet og i de sociale medier. Poesiens ekspansion er den første samlede fremstilling af den nordiske lyrik efter 2000. I otte kapitler diskuteres en lang række aspekter ved samtidslyrikken, der ikke før har været behandlet i bogform. Det gælder samtidslyrikkens forhold til den poetiske genre, internettet, kanoniseringsprocessen, kønnet, den visuelle kunst og den litterære kritik. Der foretages læsninger af over 75 poetiske forfatterskaber, og der er i mange tilfælde tale om digtere, der ikke tidligere har haft den litterære kritiks opmærksomhed, men som utvivlsomt har fremtiden for sig.

UR - http://forlagetspring.dk/rapidcart-150/index.html

M3 - Bog

SN - 9788793358058

BT - Poesiens ekspansion

PB - Forlaget Spring

ER -