Potentielle varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  Resumé

  Rapporten præsenterer analyser af de potentielle nettovarmebesparelser ved løbende bygningsrenovering fremmod 2050, hvis bygningsdelene efterisoleres i henhold til krav, som kunne stilles i Bygningsreglementet på det tidspunkt, hvor bygningerne alligevel skal have foretaget almindelig renovering og vedligeholdelsesarbejde eller udskiftning.
  Analyserne sammenlignes med et scenarie, hvor udviklingen fortsætter som hidtil. Denne sammenligning giver den ultimative ekstra energibesparelse ved efterisolering i forbindelse med planlagt renovering og udskiftning.
  Den bagvedliggende beregningsmodel er opbygget ved brug af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og statistiske data fra Energimærkningsordningen (EMO) vedrørende bygningernes isoleringsstandard og arealsammensætning pr. enhedsareal (opvarmet areal) for tag, ydervæg, gulv/terrændæk og vinduer/døre.
  Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er en opfølgning på den tidligere rapport udarbejdet i forbindelse med netværket for energirenovering. Den retter sig især mod byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedKøbenhavn
  ForlagSBI forlag
  Udgave1
  Antal sider59
  ISBN (Elektronisk)978-87-92739-63-6
  Rekvirerende organisationEnergistyrelsen
  StatusUdgivet - apr. 2014
  NavnSBI
  Nummer01
  Vol/bind2014

  Emneord

  • varmebesparelser
  • renovering
  • bygninger

  Citer dette

  @book{1c6385389db8411e9005aeb58aabc2ec,
  title = "Potentielle varmebesparelser ved l{\o}bende bygningsrenovering frem til 2050",
  abstract = "Rapporten pr{\ae}senterer analyser af de potentielle nettovarmebesparelser ved l{\o}bende bygningsrenovering fremmod 2050, hvis bygningsdelene efterisoleres i henhold til krav, som kunne stilles i Bygningsreglementet p{\aa} det tidspunkt, hvor bygningerne alligevel skal have foretaget almindelig renovering og vedligeholdelsesarbejde eller udskiftning.Analyserne sammenlignes med et scenarie, hvor udviklingen forts{\ae}tter som hidtil. Denne sammenligning giver den ultimative ekstra energibesparelse ved efterisolering i forbindelse med planlagt renovering og udskiftning.Den bagvedliggende beregningsmodel er opbygget ved brug af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og statistiske data fra Energim{\ae}rkningsordningen (EMO) vedr{\o}rende bygningernes isoleringsstandard og arealsammens{\ae}tning pr. enhedsareal (opvarmet areal) for tag, yderv{\ae}g, gulv/terr{\ae}nd{\ae}k og vinduer/d{\o}re.Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er en opf{\o}lgning p{\aa} den tidligere rapport udarbejdet i forbindelse med netv{\ae}rket for energirenovering. Den retter sig is{\ae}r mod byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.",
  keywords = "varmebesparelser, renovering, bygninger",
  author = "Wittchen, {Kim Bjarne} and Jesper Kragh and S{\o}ren Aggerholm",
  year = "2014",
  month = "4",
  language = "Dansk",
  series = "SBI",
  publisher = "SBI forlag",
  number = "01",
  edition = "1",

  }

  Potentielle varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050. / Wittchen, Kim Bjarne; Kragh, Jesper; Aggerholm, Søren.

  1 udg. København : SBI forlag, 2014. 59 s. (SBI; Nr. 01, Bind 2014).

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  TY - RPRT

  T1 - Potentielle varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050

  AU - Wittchen, Kim Bjarne

  AU - Kragh, Jesper

  AU - Aggerholm, Søren

  PY - 2014/4

  Y1 - 2014/4

  N2 - Rapporten præsenterer analyser af de potentielle nettovarmebesparelser ved løbende bygningsrenovering fremmod 2050, hvis bygningsdelene efterisoleres i henhold til krav, som kunne stilles i Bygningsreglementet på det tidspunkt, hvor bygningerne alligevel skal have foretaget almindelig renovering og vedligeholdelsesarbejde eller udskiftning.Analyserne sammenlignes med et scenarie, hvor udviklingen fortsætter som hidtil. Denne sammenligning giver den ultimative ekstra energibesparelse ved efterisolering i forbindelse med planlagt renovering og udskiftning.Den bagvedliggende beregningsmodel er opbygget ved brug af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og statistiske data fra Energimærkningsordningen (EMO) vedrørende bygningernes isoleringsstandard og arealsammensætning pr. enhedsareal (opvarmet areal) for tag, ydervæg, gulv/terrændæk og vinduer/døre.Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er en opfølgning på den tidligere rapport udarbejdet i forbindelse med netværket for energirenovering. Den retter sig især mod byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.

  AB - Rapporten præsenterer analyser af de potentielle nettovarmebesparelser ved løbende bygningsrenovering fremmod 2050, hvis bygningsdelene efterisoleres i henhold til krav, som kunne stilles i Bygningsreglementet på det tidspunkt, hvor bygningerne alligevel skal have foretaget almindelig renovering og vedligeholdelsesarbejde eller udskiftning.Analyserne sammenlignes med et scenarie, hvor udviklingen fortsætter som hidtil. Denne sammenligning giver den ultimative ekstra energibesparelse ved efterisolering i forbindelse med planlagt renovering og udskiftning.Den bagvedliggende beregningsmodel er opbygget ved brug af data fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) og statistiske data fra Energimærkningsordningen (EMO) vedrørende bygningernes isoleringsstandard og arealsammensætning pr. enhedsareal (opvarmet areal) for tag, ydervæg, gulv/terrændæk og vinduer/døre.Rapporten er udarbejdet for Energistyrelsen og er en opfølgning på den tidligere rapport udarbejdet i forbindelse med netværket for energirenovering. Den retter sig især mod byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.

  KW - varmebesparelser

  KW - renovering

  KW - bygninger

  M3 - Rapport

  T3 - SBI

  BT - Potentielle varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050

  PB - SBI forlag

  CY - København

  ER -

  Wittchen KB, Kragh J, Aggerholm S. Potentielle varmebesparelser ved løbende bygningsrenovering frem til 2050. 1 udg. København: SBI forlag, 2014. 59 s. (SBI; Nr. 01, Bind 2014).