Poul Hansen Egede: en grønlandsforsker i 1700-tallet

• Missionærer
  • Angakokker
  • Pooq

Andersen, J. (2007). Poul Hansen Egede: en grønlandsforsker i 1700-tallet. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
Andersen, Jan. / Poul Hansen Egede : en grønlandsforsker i 1700-tallet. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2007. 271 s.
@book{ab45742092af11dc8188000ea68e967b,
title = "Poul Hansen Egede: en gr{\o}nlandsforsker i 1700-tallet",
abstract = "Gr{\o}nlandsforskeren Poul Hansen Egede er med sin eksemplariske indsamling, bearbejdning og formidling af viden om gr{\o}nlandsk kultur og sprog en central skikkelse i Gr{\o}nlands tidlige videnskabshistorie. Skildringen af Poul Egedes liv og v{\ae}rk bygger p{\aa} hans egne optegnelser samt p{\aa} hidtil up{\aa}agtede kilder fra K{\o}benhavns Universitets protokoller. Gennem bogen, der med sit reservoir af kildemateriale ogs{\aa} er en portal til Poul Egedes eget narrativ, kommer du p{\aa} bes{\o}g i gr{\o}nl{\ae}nderhusene og hos angakokkerne, p{\aa} Danmarksrejse med den fort{\ae}lleglade Pooq, og til teologisk afgangseksamen anno 1734. Mangler du replikker til et gr{\o}nlandsk teaterstykke, kan du hente dem her.Fort{\ae}llingen om mission{\ae}rdrengen Pavia, der blev Gr{\o}nlands f{\o}rste universitetsstuderende og landets f{\o}rste videnskabsmand in absentia, er et sp{\ae}ndende og vedkommende stykke gr{\o}nlandsk videnskabshistorie. Skildringen er en invitation til dig, der vil l{\ae}re Poul Egede og hans forskningsv{\ae}rk at kende.",
keywords = "Gr{\o}nland, Poul Hansen Egede, Videnskabshistorie, Mission{\ae}rer, Angakokker, Pooq",
author = "Jan Andersen",
year = "2007",
isbn = "978-87-7307-793-1",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Andersen, J 2007, Poul Hansen Egede: en grønlandsforsker i 1700-tallet. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

Poul Hansen Egede : en grønlandsforsker i 1700-tallet. / Andersen, Jan.

Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2007. 271 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Poul Hansen Egede

T2 - en grønlandsforsker i 1700-tallet

AU - Andersen, Jan

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Grønlandsforskeren Poul Hansen Egede er med sin eksemplariske indsamling, bearbejdning og formidling af viden om grønlandsk kultur og sprog en central skikkelse i Grønlands tidlige videnskabshistorie. Skildringen af Poul Egedes liv og værk bygger på hans egne optegnelser samt på hidtil upåagtede kilder fra Københavns Universitets protokoller. Gennem bogen, der med sit reservoir af kildemateriale også er en portal til Poul Egedes eget narrativ, kommer du på besøg i grønlænderhusene og hos angakokkerne, på Danmarksrejse med den fortælleglade Pooq, og til teologisk afgangseksamen anno 1734. Mangler du replikker til et grønlandsk teaterstykke, kan du hente dem her.Fortællingen om missionærdrengen Pavia, der blev Grønlands første universitetsstuderende og landets første videnskabsmand in absentia, er et spændende og vedkommende stykke grønlandsk videnskabshistorie. Skildringen er en invitation til dig, der vil lære Poul Egede og hans forskningsværk at kende.

AB - Grønlandsforskeren Poul Hansen Egede er med sin eksemplariske indsamling, bearbejdning og formidling af viden om grønlandsk kultur og sprog en central skikkelse i Grønlands tidlige videnskabshistorie. Skildringen af Poul Egedes liv og værk bygger på hans egne optegnelser samt på hidtil upåagtede kilder fra Københavns Universitets protokoller. Gennem bogen, der med sit reservoir af kildemateriale også er en portal til Poul Egedes eget narrativ, kommer du på besøg i grønlænderhusene og hos angakokkerne, på Danmarksrejse med den fortælleglade Pooq, og til teologisk afgangseksamen anno 1734. Mangler du replikker til et grønlandsk teaterstykke, kan du hente dem her.Fortællingen om missionærdrengen Pavia, der blev Grønlands første universitetsstuderende og landets første videnskabsmand in absentia, er et spændende og vedkommende stykke grønlandsk videnskabshistorie. Skildringen er en invitation til dig, der vil lære Poul Egede og hans forskningsværk at kende.

KW - Grønland

KW - Poul Hansen Egede

KW - Videnskabshistorie

KW - Missionærer

KW - Angakokker

KW - Pooq

M3 - Bog

SN - 978-87-7307-793-1

BT - Poul Hansen Egede

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Andersen J. Poul Hansen Egede: en grønlandsforsker i 1700-tallet. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2007. 271 s.