Povl Christensen: Grafiker og illustrator

Udgave1
ISBN (Trykt)98-87-7112-661-7
StatusUdgivet - 2017

Pahuus, M. (2017). Povl Christensen: Grafiker og illustrator. (1 udg.) Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
Pahuus, Mogens. / Povl Christensen : Grafiker og illustrator. 1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2017. 109 s.
@book{b6c4cee89e5f485cb89540c2b8cd5c84,
title = "Povl Christensen: Grafiker og illustrator",
abstract = "Povl Christensen (1909-1977) er af flere betegnet som dansk bog-grafiks st{\o}rste navn - med ca. et hundrede udgivelser. Efter en fremstilling af hans liv og frie grafik gives en fremstilling af de mange v{\ae}rker, han har illustreret. Nogle af de vigtigste er af Saxo, Leonora Christina, Holberg, Kingo, Brorson, Blicher, H. C. Andersen, Heiberg, Kaj Munk og Tom Kristensen - med andre ord klenodierne i dansk litteratur. Der er dog ogs{\aa} en del udenlandske. Der fokuseres p{\aa}, i hvilken grad disse illustrationer rummer en tolkning af de litter{\ae}re v{\ae}rker og af deres livsforst{\aa}else, dvs. af samspillet mellem litteratur og billedkunst.",
author = "Mogens Pahuus",
year = "2017",
isbn = "98-87-7112-661-7",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "1",

Pahuus, M 2017, Povl Christensen: Grafiker og illustrator. 1 udg, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

Povl Christensen : Grafiker og illustrator. / Pahuus, Mogens.

1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2017. 109 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Povl Christensen

T2 - Grafiker og illustrator

AU - Pahuus, Mogens

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Povl Christensen (1909-1977) er af flere betegnet som dansk bog-grafiks største navn - med ca. et hundrede udgivelser. Efter en fremstilling af hans liv og frie grafik gives en fremstilling af de mange værker, han har illustreret. Nogle af de vigtigste er af Saxo, Leonora Christina, Holberg, Kingo, Brorson, Blicher, H. C. Andersen, Heiberg, Kaj Munk og Tom Kristensen - med andre ord klenodierne i dansk litteratur. Der er dog også en del udenlandske. Der fokuseres på, i hvilken grad disse illustrationer rummer en tolkning af de litterære værker og af deres livsforståelse, dvs. af samspillet mellem litteratur og billedkunst.

AB - Povl Christensen (1909-1977) er af flere betegnet som dansk bog-grafiks største navn - med ca. et hundrede udgivelser. Efter en fremstilling af hans liv og frie grafik gives en fremstilling af de mange værker, han har illustreret. Nogle af de vigtigste er af Saxo, Leonora Christina, Holberg, Kingo, Brorson, Blicher, H. C. Andersen, Heiberg, Kaj Munk og Tom Kristensen - med andre ord klenodierne i dansk litteratur. Der er dog også en del udenlandske. Der fokuseres på, i hvilken grad disse illustrationer rummer en tolkning af de litterære værker og af deres livsforståelse, dvs. af samspillet mellem litteratur og billedkunst.

UR - http://aauforlag.dk/Shop/boeger/povl-christensen-grafiker-og-illustrator.aspx

M3 - Bog

SN - 98-87-7112-661-7

BT - Povl Christensen

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Pahuus M. Povl Christensen: Grafiker og illustrator. 1 udg. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2017. 109 s.