Praksislogikker et kompas for handling

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Dette kapitel handler om værktøjet ’Praksislogikker i hverdagen’. Det er et værktøj, som er udviklet på beskæftigelsesområdet, hvorfor vi også kalder det ’Jobcenterkompasset’. Det betyder dog ikke, at dens anvendelse er afgrænset til beskæftigelsesområdet. Fokus er nemlig på indsatsen overfor borgere med komplekse og udfordrende problemer, der ofte medfører en mere omfattende og længerevarende indsatser, som går på tværs at organisatoriske og professionelle skel. Tanken bag kompasset er, at der er forskellige måder at se og udføre socialt arbejde på. Det gælder på beskæftigelsesområdet ligesom det gælder på en lang række andre områder i socialt arbejde, hvor professionelle arbejder med borgere, som befinder sig i udsatte livssituationer. Frem for at være et stillbillede, så illustrerer kompasset, at indsatsen er præget af dilemmaer, kampe, kompleksitet og udfordringer.
OriginalsprogDansk
TitelBedre begrundet praksis : velfærdsudvikling efter evidensbølgen
RedaktørerLeif Kongsgaard, Morten Helvej Rod
Antal sider20
ForlagSamfundslitteratur
Publikationsdato12 jan. 2018
Sider161-180
Kapitel7
ISBN (Trykt)ISBN 9788759325773
ISBN (Elektronisk)ISBN 9788759331521
StatusUdgivet - 12 jan. 2018

Citer dette

Caswell, D. (2018). Praksislogikker et kompas for handling. I L. Kongsgaard, & M. Helvej Rod (red.), Bedre begrundet praksis: velfærdsudvikling efter evidensbølgen (s. 161-180). Samfundslitteratur.
Caswell, Dorte. / Praksislogikker et kompas for handling. Bedre begrundet praksis: velfærdsudvikling efter evidensbølgen. red. / Leif Kongsgaard ; Morten Helvej Rod. Samfundslitteratur, 2018. s. 161-180
@inbook{b1ef458c64d74b54b014fe34fc67b1b7,
title = "Praksislogikker et kompas for handling",
abstract = "Dette kapitel handler om v{\ae}rkt{\o}jet ’Praksislogikker i hverdagen’. Det er et v{\ae}rkt{\o}j, som er udviklet p{\aa} besk{\ae}ftigelsesomr{\aa}det, hvorfor vi ogs{\aa} kalder det ’Jobcenterkompasset’. Det betyder dog ikke, at dens anvendelse er afgr{\ae}nset til besk{\ae}ftigelsesomr{\aa}det. Fokus er nemlig p{\aa} indsatsen overfor borgere med komplekse og udfordrende problemer, der ofte medf{\o}rer en mere omfattende og l{\ae}ngerevarende indsatser, som g{\aa}r p{\aa} tv{\ae}rs at organisatoriske og professionelle skel. Tanken bag kompasset er, at der er forskellige m{\aa}der at se og udf{\o}re socialt arbejde p{\aa}. Det g{\ae}lder p{\aa} besk{\ae}ftigelsesomr{\aa}det ligesom det g{\ae}lder p{\aa} en lang r{\ae}kke andre omr{\aa}der i socialt arbejde, hvor professionelle arbejder med borgere, som befinder sig i udsatte livssituationer. Frem for at v{\ae}re et stillbillede, s{\aa} illustrerer kompasset, at indsatsen er pr{\ae}get af dilemmaer, kampe, kompleksitet og udfordringer.",
author = "Dorte Caswell",
year = "2018",
month = "1",
day = "12",
language = "Dansk",
isbn = "ISBN 9788759325773",
pages = "161--180",
editor = "Kongsgaard, {Leif } and {Helvej Rod}, Morten",
booktitle = "Bedre begrundet praksis",
publisher = "Samfundslitteratur",

}

Caswell, D 2018, Praksislogikker et kompas for handling. i L Kongsgaard & M Helvej Rod (red), Bedre begrundet praksis: velfærdsudvikling efter evidensbølgen. Samfundslitteratur, s. 161-180.

Praksislogikker et kompas for handling. / Caswell, Dorte.

Bedre begrundet praksis: velfærdsudvikling efter evidensbølgen. red. / Leif Kongsgaard; Morten Helvej Rod. Samfundslitteratur, 2018. s. 161-180.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Praksislogikker et kompas for handling

AU - Caswell, Dorte

PY - 2018/1/12

Y1 - 2018/1/12

N2 - Dette kapitel handler om værktøjet ’Praksislogikker i hverdagen’. Det er et værktøj, som er udviklet på beskæftigelsesområdet, hvorfor vi også kalder det ’Jobcenterkompasset’. Det betyder dog ikke, at dens anvendelse er afgrænset til beskæftigelsesområdet. Fokus er nemlig på indsatsen overfor borgere med komplekse og udfordrende problemer, der ofte medfører en mere omfattende og længerevarende indsatser, som går på tværs at organisatoriske og professionelle skel. Tanken bag kompasset er, at der er forskellige måder at se og udføre socialt arbejde på. Det gælder på beskæftigelsesområdet ligesom det gælder på en lang række andre områder i socialt arbejde, hvor professionelle arbejder med borgere, som befinder sig i udsatte livssituationer. Frem for at være et stillbillede, så illustrerer kompasset, at indsatsen er præget af dilemmaer, kampe, kompleksitet og udfordringer.

AB - Dette kapitel handler om værktøjet ’Praksislogikker i hverdagen’. Det er et værktøj, som er udviklet på beskæftigelsesområdet, hvorfor vi også kalder det ’Jobcenterkompasset’. Det betyder dog ikke, at dens anvendelse er afgrænset til beskæftigelsesområdet. Fokus er nemlig på indsatsen overfor borgere med komplekse og udfordrende problemer, der ofte medfører en mere omfattende og længerevarende indsatser, som går på tværs at organisatoriske og professionelle skel. Tanken bag kompasset er, at der er forskellige måder at se og udføre socialt arbejde på. Det gælder på beskæftigelsesområdet ligesom det gælder på en lang række andre områder i socialt arbejde, hvor professionelle arbejder med borgere, som befinder sig i udsatte livssituationer. Frem for at være et stillbillede, så illustrerer kompasset, at indsatsen er præget af dilemmaer, kampe, kompleksitet og udfordringer.

UR - http://samfundslitteratur.dk/bedre-begrundet-praksis

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - ISBN 9788759325773

SP - 161

EP - 180

BT - Bedre begrundet praksis

A2 - Kongsgaard, Leif

A2 - Helvej Rod, Morten

PB - Samfundslitteratur

ER -

Caswell D. Praksislogikker et kompas for handling. I Kongsgaard L, Helvej Rod M, red., Bedre begrundet praksis: velfærdsudvikling efter evidensbølgen. Samfundslitteratur. 2018. s. 161-180