Prevalence of Beyond Budgeting in Denmark - in a contingency perspective

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskning

Abstrakt

Budgettet har været kritiseret de senere år. Kritikkerne hævder bl.a. at budgettet er uegnet til nutidens omskiftelige omverdensforhold, opmunterer til dysfuntionel adfærd samt er for dyrt at udarbejde. Dette papir undersøger denne kritik samt den nuværende status på budgettet. Dette gøres ved en spørgeskemaundersøgelse blandt de største danskevirksomheder. Konklusionen er at 4,5% har afskaffet det traditionelle årsbudget (eller er igang med at gøre det) og 7,7% overvejer at afskaffe det. Disse "Beyond Budgeting" virksomheder er endvidere mere kritiske overfor det traditionelle årsbudget end andre virksomheder, men det kan ikke påvises, at den kritiske holdning til budgettet og beslutningen om at afskaffe budgettet er et resultat af høj omverdensusikkerhed.
OriginalsprogEngelsk
Publikationsdato2008
StatusUdgivet - 2008
BegivenhedENROAC's 4th Doctoral Summer School in Management Accounting - Siena, Italien
Varighed: 20 jul. 200823 jul. 2008
Konferencens nummer: 4

Konference

KonferenceENROAC's 4th Doctoral Summer School in Management Accounting
Nummer4
LandItalien
BySiena
Periode20/07/200823/07/2008

Citationsformater

Sandalgaard, N. (2008). Prevalence of Beyond Budgeting in Denmark - in a contingency perspective. Afhandling præsenteret på ENROAC's 4th Doctoral Summer School in Management Accounting, Siena, Italien.