Refleksiv praksis: Forskning i forandring

Annette Bilfeldt (Redaktør), Jørgen Bloch-Poulsen (Redaktør), Tom Børsen (Redaktør), Marie Louise Gammelby (Redaktør), Karin Højbjerg (Redaktør), Alice Juel Jacobsen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

14760 Downloads (Pure)

Abstrakt

Denne antologi retter sig mod studerende og forskerkolleger på universiteter og professionshøjskoler. Antologien er skrevet af undervisere og forskere tilknyttet kandidatuddannelsen i Læring og forandringsprocesser (LFP) på Aalborg Universitet i København og er det første bidrag til en ny serie om forskningspraksis. Forfattergruppens intention med denne antologi har været ved at fremlægge erfaringer fra egen forskning at kunne bidrage til inspiration, erfaringsudveksling og debat med såvel studerende som forskerkolleger om, hvordan forskning kan gribes an i praksis og om de indsigter og forståelser og/eller forandringer, som forskningen kan bidrage til.
Vi besluttede derfor i foråret 2011 at igangsætte et studie af emnet Refleksiv Praksis inden for forskning og undervisning. Denne antologi viderebringer de frembragte resultater.
De tre centrale temaer, som gennem processen har været omdrejningspunkt for forfattergruppens faglige diskussioner og som efterfølgende i forskellig grad drøftes mere udførligt i de forskellige kapitler, er:
1. Forskellige forsknings- og erkendelsesinteresser
2. Forskerpositioner – forskerroller
3. Forskning og forandring.
Det, der først og fremmest skaber sammenhængen i denne antologi, er vores fælles optagethed af spørgsmålet, hvordan vi forsker i praksis?: Hvad er det, vi har gang i, når vi forsker? Hvordan udfolder vi denne optagethed som forskningsmæssig refleksiv praksis?
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Vol/bind1
Udgave1
Antal sider135
ISBN (Elektronisk)9788771120707
StatusUdgivet - 2012
NavnSerie om Lærings-, forandrings- og organisationsudviklingsprocesser/Series in Transformational Studies
Nummer1
Vol/bind1
ISSN2245-7569

Citationsformater