Regeringens strategi for cirkulær økonomi: fine målsætninger, men få initiativer der ændrer den lineære økonomi

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Abstrakt

Regeringens ”Strategi for cirkulær økonomi” med undertitlen ”Mere værdi og bedre miljø gennem design, forbrug og genanvendelse” analyseres.
Blogindlægget diskuterer strategien og dens fokus og ambitioner, herunder hvor der er behov for flere eller andre virkemidler.
Det er glædeligt, at strategien i sin undertitel nævner design og forbrug - og
ikke kun genanvendelse af affald. Det er også glædeligt, at strategien har en ambitiøs målsætning ved at sige, at regeringen ønsker ”at fremme en gentænkning af vores måde at producere og forbruge på.” Dette udsagn kobles i strategien til et ønske om styrket konkurrenceevne for virksomheder, øget økonomisk vækst og en bæredygtig forvaltning af naturressourcerne.
Men strategiens ambitioner og forventede effekt på ressourceforbruget begrænses af, at strategien ikke for alvor præsenterer initiativer, der rent faktisk gentænker vores måde at producere og forbruge på ved f.eks. at ændre innovation og forbrug i retning af længere produktlevetider og reducerede produktbehov.
Bidragets oversatte titelThe governmental strategy for circular economy: nice objectives, but few initiatives that change the linear economy
OriginalsprogDansk
Publikationsdato8 sep. 2018
UdgiverIngeniøren
Antal sider6
StatusUdgivet - 8 sep. 2018

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Regeringens strategi for cirkulær økonomi: fine målsætninger, men få initiativer der ændrer den lineære økonomi'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater