Regeringens strategi for cirkulær økonomi

fine målsætninger, men få initiativer der ændrer den lineære økonomi

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

Regeringens ”Strategi for cirkulær økonomi” med undertitlen ”Mere værdi og bedre miljø gennem design, forbrug og genanvendelse” analyseres.
Blogindlægget diskuterer strategien og dens fokus og ambitioner, herunder hvor der er behov for flere eller andre virkemidler.
Det er glædeligt, at strategien i sin undertitel nævner design og forbrug - og
ikke kun genanvendelse af affald. Det er også glædeligt, at strategien har en ambitiøs målsætning ved at sige, at regeringen ønsker ”at fremme en gentænkning af vores måde at producere og forbruge på.” Dette udsagn kobles i strategien til et ønske om styrket konkurrenceevne for virksomheder, øget økonomisk vækst og en bæredygtig forvaltning af naturressourcerne.
Men strategiens ambitioner og forventede effekt på ressourceforbruget begrænses af, at strategien ikke for alvor præsenterer initiativer, der rent faktisk gentænker vores måde at producere og forbruge på ved f.eks. at ændre innovation og forbrug i retning af længere produktlevetider og reducerede produktbehov.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato8 sep. 2018
UdgiverIngeniøren
Antal sider6
StatusUdgivet - 8 sep. 2018

Fingerprint

economy

Citer dette

@misc{f937838d29eb4cf0bc2cab318fb9ffb0,
title = "Regeringens strategi for cirkul{\ae}r {\o}konomi: fine m{\aa}ls{\ae}tninger, men f{\aa} initiativer der {\ae}ndrer den line{\ae}re {\o}konomi",
abstract = "Regeringens ”Strategi for cirkul{\ae}r {\o}konomi” med undertitlen ”Mere v{\ae}rdi og bedre milj{\o} gennem design, forbrug og genanvendelse” analyseres.Blogindl{\ae}gget diskuterer strategien og dens fokus og ambitioner, herunder hvor der er behov for flere eller andre virkemidler.Det er gl{\ae}deligt, at strategien i sin undertitel n{\ae}vner design og forbrug - ogikke kun genanvendelse af affald. Det er ogs{\aa} gl{\ae}deligt, at strategien har en ambiti{\o}s m{\aa}ls{\ae}tning ved at sige, at regeringen {\o}nsker ”at fremme en gent{\ae}nkning af vores m{\aa}de at producere og forbruge p{\aa}.” Dette udsagn kobles i strategien til et {\o}nske om styrket konkurrenceevne for virksomheder, {\o}get {\o}konomisk v{\ae}kst og en b{\ae}redygtig forvaltning af naturressourcerne.Men strategiens ambitioner og forventede effekt p{\aa} ressourceforbruget begr{\ae}nses af, at strategien ikke for alvor pr{\ae}senterer initiativer, der rent faktisk gent{\ae}nker vores m{\aa}de at producere og forbruge p{\aa} ved f.eks. at {\ae}ndre innovation og forbrug i retning af l{\ae}ngere produktlevetider og reducerede produktbehov.",
keywords = "cirkul{\ae}r {\o}konomi, innovation, produktion, forbrug",
author = "J{\o}rgensen, {Michael S{\o}gaard}",
year = "2018",
month = "9",
day = "8",
language = "Dansk",
publisher = "Ingeni{\o}ren",
type = "Other",

}

Regeringens strategi for cirkulær økonomi : fine målsætninger, men få initiativer der ændrer den lineære økonomi. / Jørgensen, Michael Søgaard.

6 s. Ingeniøren. 2018, Blog post.

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Regeringens strategi for cirkulær økonomi

T2 - fine målsætninger, men få initiativer der ændrer den lineære økonomi

AU - Jørgensen, Michael Søgaard

PY - 2018/9/8

Y1 - 2018/9/8

N2 - Regeringens ”Strategi for cirkulær økonomi” med undertitlen ”Mere værdi og bedre miljø gennem design, forbrug og genanvendelse” analyseres.Blogindlægget diskuterer strategien og dens fokus og ambitioner, herunder hvor der er behov for flere eller andre virkemidler.Det er glædeligt, at strategien i sin undertitel nævner design og forbrug - ogikke kun genanvendelse af affald. Det er også glædeligt, at strategien har en ambitiøs målsætning ved at sige, at regeringen ønsker ”at fremme en gentænkning af vores måde at producere og forbruge på.” Dette udsagn kobles i strategien til et ønske om styrket konkurrenceevne for virksomheder, øget økonomisk vækst og en bæredygtig forvaltning af naturressourcerne.Men strategiens ambitioner og forventede effekt på ressourceforbruget begrænses af, at strategien ikke for alvor præsenterer initiativer, der rent faktisk gentænker vores måde at producere og forbruge på ved f.eks. at ændre innovation og forbrug i retning af længere produktlevetider og reducerede produktbehov.

AB - Regeringens ”Strategi for cirkulær økonomi” med undertitlen ”Mere værdi og bedre miljø gennem design, forbrug og genanvendelse” analyseres.Blogindlægget diskuterer strategien og dens fokus og ambitioner, herunder hvor der er behov for flere eller andre virkemidler.Det er glædeligt, at strategien i sin undertitel nævner design og forbrug - ogikke kun genanvendelse af affald. Det er også glædeligt, at strategien har en ambitiøs målsætning ved at sige, at regeringen ønsker ”at fremme en gentænkning af vores måde at producere og forbruge på.” Dette udsagn kobles i strategien til et ønske om styrket konkurrenceevne for virksomheder, øget økonomisk vækst og en bæredygtig forvaltning af naturressourcerne.Men strategiens ambitioner og forventede effekt på ressourceforbruget begrænses af, at strategien ikke for alvor præsenterer initiativer, der rent faktisk gentænker vores måde at producere og forbruge på ved f.eks. at ændre innovation og forbrug i retning af længere produktlevetider og reducerede produktbehov.

KW - cirkulær økonomi

KW - innovation

KW - produktion

KW - forbrug

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Ingeniøren

ER -