Rehabiliteringspsykologi - i teori og praksis

Chalotte Glintborg (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

ForlagAarhus Universitetsforlag
ISBN (Trykt)978 87 7184 264 7
StatusUdgivet - 2018

@book{bb80dd66591840dc9c6d980d8201b28e,
title = "Rehabiliteringspsykologi - i teori og praksis",
abstract = "Kronisk eller l{\ae}ngerevarende sygdom kan s{\ae}tte en stopper for det liv, et menneske havde travlt med at leve. Pludselig er alt forandret, og man sidder tilbage med fysiske f{\o}lger og med depression, angst, sorg eller skam. Alligevel overses den psykologiske og personlige dimension ofte i behandlings- og rehabiliteringsforl{\o}b.Rehabiliteringspsykologi fokuserer p{\aa} n{\o}dvendigheden af at h{\aa}ndtere psykosociale f{\o}lger efter sygdom og tab, st{\o}tte mennesker i at komme sig som mennesker og fremme deres livskvalitet og sociale deltagelse. Bogen er det f{\o}rste danske bidrag til rehabiliteringspsykologien og introducerer til feltet med udredningsmodeller og behandlingsmetoder, blandt andet med fokus p{\aa} tredje generation kognitiv adf{\ae}rdsterapi, mindfulness og brugen af dyr. I bogen finder professionelle og studerende inden for psykologi, medicin, p{\ae}dagogik, sygepleje, fysio- og ergoterapi redskaber til at arbejde med de personlige, identitets- og f{\o}lelsesm{\ae}ssige udfordringer, der f{\o}lger med, n{\aa}r sygdom rammer.",
editor = "Chalotte Glintborg",
year = "2018",
isbn = "978 87 7184 264 7",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",
address = "Danmark",

Rehabiliteringspsykologi - i teori og praksis. / Glintborg, Chalotte (Redaktør).

Aarhus Universitetsforlag, 2018.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Rehabiliteringspsykologi - i teori og praksis

A2 - Glintborg, Chalotte

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Kronisk eller længerevarende sygdom kan sætte en stopper for det liv, et menneske havde travlt med at leve. Pludselig er alt forandret, og man sidder tilbage med fysiske følger og med depression, angst, sorg eller skam. Alligevel overses den psykologiske og personlige dimension ofte i behandlings- og rehabiliteringsforløb.Rehabiliteringspsykologi fokuserer på nødvendigheden af at håndtere psykosociale følger efter sygdom og tab, støtte mennesker i at komme sig som mennesker og fremme deres livskvalitet og sociale deltagelse. Bogen er det første danske bidrag til rehabiliteringspsykologien og introducerer til feltet med udredningsmodeller og behandlingsmetoder, blandt andet med fokus på tredje generation kognitiv adfærdsterapi, mindfulness og brugen af dyr. I bogen finder professionelle og studerende inden for psykologi, medicin, pædagogik, sygepleje, fysio- og ergoterapi redskaber til at arbejde med de personlige, identitets- og følelsesmæssige udfordringer, der følger med, når sygdom rammer.

AB - Kronisk eller længerevarende sygdom kan sætte en stopper for det liv, et menneske havde travlt med at leve. Pludselig er alt forandret, og man sidder tilbage med fysiske følger og med depression, angst, sorg eller skam. Alligevel overses den psykologiske og personlige dimension ofte i behandlings- og rehabiliteringsforløb.Rehabiliteringspsykologi fokuserer på nødvendigheden af at håndtere psykosociale følger efter sygdom og tab, støtte mennesker i at komme sig som mennesker og fremme deres livskvalitet og sociale deltagelse. Bogen er det første danske bidrag til rehabiliteringspsykologien og introducerer til feltet med udredningsmodeller og behandlingsmetoder, blandt andet med fokus på tredje generation kognitiv adfærdsterapi, mindfulness og brugen af dyr. I bogen finder professionelle og studerende inden for psykologi, medicin, pædagogik, sygepleje, fysio- og ergoterapi redskaber til at arbejde med de personlige, identitets- og følelsesmæssige udfordringer, der følger med, når sygdom rammer.

M3 - Antologi

SN - 978 87 7184 264 7