Renoveringsguide: Kvaliteter, udfordringer og anbefalinger : 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser

Claus Bech-Danielsen (Redaktør), Per Kvols Heiselberg (Redaktør), Arne Høi (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

Resumé

De færreste tænker på 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser
som bygningsarv i verdensklasse. Men efterkrigstidens boligbebyggelser
rummer en vigtig fortælling om velfærdssamfundets opbygning, og perioden
er på mange måder en guldalder i dansk arkitekturhistorie.
I dag har mange af de murede boligbebyggelser fra 1940’erne og 1950’erne
brug for at blive energirenoveret og moderniseret, så de lever op til nutidens
boligmønstre og -drømme. Men renovering og modernisering uden
omtanke for helheden og de oprindelige kvaliteter risikerer at udvande den
værdifulde, tidstypiske arkitektur.
Denne publikation leverer viden om de kvaliteter og udfordringer, der
knytter sig til periodens byggeri, og præsenterer en række strategier for,
hvordan disse udfordringer kan håndteres med respekt for bebyggelsernes
kvaliteter. Publikationen er udarbejdet i samarbejde med en række
eksperter, rådgivere og praktikere, og samler den eksisterende viden, der
er på området, samtidig med at den leverer nye analyser og nye greb til
helhedsrenovering af netop denne periodes bebyggelser.
Publikationen udgives som led i et kampagneinitiativ, igangsat af Realdania,
Landsbyggefonden, Grundejernes Investeringsfond og Kulturstyrelsen, der
sætter fokus på, hvordan 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser
kan fremtidssikres.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagRealdania : Grundejernes Investeringsfond :Landsbyggefonden : Kulturstyrelsen
Antal sider222
ISBN (Trykt)9788799655182
StatusUdgivet - 2015

Bibliografisk note

Redaktion: Dansk Bygningsarv.
Produceret for Realdania, Landsbyggefonden og Grundejernes Investeringsfond.

Citer dette

Bech-Danielsen, C., Heiselberg, P. K., & Høi, A. (red.) (2015). Renoveringsguide: Kvaliteter, udfordringer og anbefalinger : 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser. København: Realdania : Grundejernes Investeringsfond :Landsbyggefonden : Kulturstyrelsen.
Bech-Danielsen, Claus (Redaktør) ; Heiselberg, Per Kvols (Redaktør) ; Høi, Arne (Redaktør). / Renoveringsguide : Kvaliteter, udfordringer og anbefalinger : 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser. København : Realdania : Grundejernes Investeringsfond :Landsbyggefonden : Kulturstyrelsen, 2015. 222 s.
@book{d72d4949946b4c07a3cf7542c3e66191,
title = "Renoveringsguide: Kvaliteter, udfordringer og anbefalinger : 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser",
abstract = "De f{\ae}rreste t{\ae}nker p{\aa} 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelsersom bygningsarv i verdensklasse. Men efterkrigstidens boligbebyggelserrummer en vigtig fort{\ae}lling om velf{\ae}rdssamfundets opbygning, og periodener p{\aa} mange m{\aa}der en guldalder i dansk arkitekturhistorie.I dag har mange af de murede boligbebyggelser fra 1940’erne og 1950’ernebrug for at blive energirenoveret og moderniseret, s{\aa} de lever op til nutidensboligm{\o}nstre og -dr{\o}mme. Men renovering og modernisering udenomtanke for helheden og de oprindelige kvaliteter risikerer at udvande denv{\ae}rdifulde, tidstypiske arkitektur.Denne publikation leverer viden om de kvaliteter og udfordringer, derknytter sig til periodens byggeri, og pr{\ae}senterer en r{\ae}kke strategier for,hvordan disse udfordringer kan h{\aa}ndteres med respekt for bebyggelserneskvaliteter. Publikationen er udarbejdet i samarbejde med en r{\ae}kkeeksperter, r{\aa}dgivere og praktikere, og samler den eksisterende viden, derer p{\aa} omr{\aa}det, samtidig med at den leverer nye analyser og nye greb tilhelhedsrenovering af netop denne periodes bebyggelser.Publikationen udgives som led i et kampagneinitiativ, igangsat af Realdania,Landsbyggefonden, Grundejernes Investeringsfond og Kulturstyrelsen, ders{\ae}tter fokus p{\aa}, hvordan 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelserkan fremtidssikres.",
editor = "Claus Bech-Danielsen and Heiselberg, {Per Kvols} and Arne H{\o}i",
note = "Redaktion: Dansk Bygningsarv. Produceret for Realdania, Landsbyggefonden og Grundejernes Investeringsfond.",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "9788799655182",
publisher = "Realdania : Grundejernes Investeringsfond :Landsbyggefonden : Kulturstyrelsen",

}

Bech-Danielsen, C, Heiselberg, PK & Høi, A (red) 2015, Renoveringsguide: Kvaliteter, udfordringer og anbefalinger : 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser. Realdania : Grundejernes Investeringsfond :Landsbyggefonden : Kulturstyrelsen, København.

Renoveringsguide : Kvaliteter, udfordringer og anbefalinger : 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser. / Bech-Danielsen, Claus (Redaktør); Heiselberg, Per Kvols (Redaktør); Høi, Arne (Redaktør).

København : Realdania : Grundejernes Investeringsfond :Landsbyggefonden : Kulturstyrelsen, 2015. 222 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

TY - BOOK

T1 - Renoveringsguide

T2 - Kvaliteter, udfordringer og anbefalinger : 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser

A2 - Bech-Danielsen, Claus

A2 - Heiselberg, Per Kvols

A2 - Høi, Arne

N1 - Redaktion: Dansk Bygningsarv. Produceret for Realdania, Landsbyggefonden og Grundejernes Investeringsfond.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - De færreste tænker på 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelsersom bygningsarv i verdensklasse. Men efterkrigstidens boligbebyggelserrummer en vigtig fortælling om velfærdssamfundets opbygning, og periodener på mange måder en guldalder i dansk arkitekturhistorie.I dag har mange af de murede boligbebyggelser fra 1940’erne og 1950’ernebrug for at blive energirenoveret og moderniseret, så de lever op til nutidensboligmønstre og -drømme. Men renovering og modernisering udenomtanke for helheden og de oprindelige kvaliteter risikerer at udvande denværdifulde, tidstypiske arkitektur.Denne publikation leverer viden om de kvaliteter og udfordringer, derknytter sig til periodens byggeri, og præsenterer en række strategier for,hvordan disse udfordringer kan håndteres med respekt for bebyggelserneskvaliteter. Publikationen er udarbejdet i samarbejde med en rækkeeksperter, rådgivere og praktikere, og samler den eksisterende viden, derer på området, samtidig med at den leverer nye analyser og nye greb tilhelhedsrenovering af netop denne periodes bebyggelser.Publikationen udgives som led i et kampagneinitiativ, igangsat af Realdania,Landsbyggefonden, Grundejernes Investeringsfond og Kulturstyrelsen, dersætter fokus på, hvordan 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelserkan fremtidssikres.

AB - De færreste tænker på 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelsersom bygningsarv i verdensklasse. Men efterkrigstidens boligbebyggelserrummer en vigtig fortælling om velfærdssamfundets opbygning, og periodener på mange måder en guldalder i dansk arkitekturhistorie.I dag har mange af de murede boligbebyggelser fra 1940’erne og 1950’ernebrug for at blive energirenoveret og moderniseret, så de lever op til nutidensboligmønstre og -drømme. Men renovering og modernisering udenomtanke for helheden og de oprindelige kvaliteter risikerer at udvande denværdifulde, tidstypiske arkitektur.Denne publikation leverer viden om de kvaliteter og udfordringer, derknytter sig til periodens byggeri, og præsenterer en række strategier for,hvordan disse udfordringer kan håndteres med respekt for bebyggelserneskvaliteter. Publikationen er udarbejdet i samarbejde med en rækkeeksperter, rådgivere og praktikere, og samler den eksisterende viden, derer på området, samtidig med at den leverer nye analyser og nye greb tilhelhedsrenovering af netop denne periodes bebyggelser.Publikationen udgives som led i et kampagneinitiativ, igangsat af Realdania,Landsbyggefonden, Grundejernes Investeringsfond og Kulturstyrelsen, dersætter fokus på, hvordan 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelserkan fremtidssikres.

M3 - Antologi

SN - 9788799655182

BT - Renoveringsguide

PB - Realdania : Grundejernes Investeringsfond :Landsbyggefonden : Kulturstyrelsen

CY - København

ER -

Bech-Danielsen C, (ed.), Heiselberg PK, (ed.), Høi A, (ed.). Renoveringsguide: Kvaliteter, udfordringer og anbefalinger : 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser. København: Realdania : Grundejernes Investeringsfond :Landsbyggefonden : Kulturstyrelsen, 2015. 222 s.