Research into the Development of Voice Assessment in Music Therapy

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

2029 Downloads (Pure)

I denne afhandling undersøges muligheden for at konstruere et stemmeassessmentredskab (VOIAS). En foreløbig litteraturgennemgang
viste, at der ikke fandtes et sådan redskab indenfor musikterapi, og at kun lidt forskning indenfor musikterapi fokuserede på og omhandlede den menneskelige stemme. Konstruktionen af VOIAS er baseret på en omhyggelig udvælgelse af stemmeparametre fra litteraturen, samt min behandlingstilgang "Psykodynamisk stemmeterapi", hvis relevans bygger på klinisk praksis og en målgruppe af
klienter der lider af depression.
OriginalsprogEngelsk
ForlagInstitut for Kommunikation, Aalborg Universitet
StatusUdgivet - 2013

Fingerprint

Music Therapy
Research
Population

Storm, S. (2013). Research into the Development of Voice Assessment in Music Therapy. Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet.
Storm, Sanne . / Research into the Development of Voice Assessment in Music Therapy. Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, 2013. 448 s.
@phdthesis{0306979cb8c24f668c9b4571c2602dc1,
title = "Research into the Development of Voice Assessment in Music Therapy",
abstract = "This study was a research into the development of a voice assessment profile (VOIAS). Already a preliminary literature search showed that no such profile within music therapy existed, and only very sparse research within music therapy focusing on and involving the human voice. The development of VOIAS is based on vocal parameters extracted from the literature review and my clinical approach “Psychodynamic Voice Therapy”. The parameters’ relevance is basedon clinical practice and the focus of population in this study, clients suffering fromdepression.",
author = "Sanne Storm",
year = "2013",
language = "English",
publisher = "Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet",

Storm, S 2013, Research into the Development of Voice Assessment in Music Therapy. Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet.

Research into the Development of Voice Assessment in Music Therapy. / Storm, Sanne .

Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, 2013. 448 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Research into the Development of Voice Assessment in Music Therapy

AU - Storm, Sanne

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - This study was a research into the development of a voice assessment profile (VOIAS). Already a preliminary literature search showed that no such profile within music therapy existed, and only very sparse research within music therapy focusing on and involving the human voice. The development of VOIAS is based on vocal parameters extracted from the literature review and my clinical approach “Psychodynamic Voice Therapy”. The parameters’ relevance is basedon clinical practice and the focus of population in this study, clients suffering fromdepression.

AB - This study was a research into the development of a voice assessment profile (VOIAS). Already a preliminary literature search showed that no such profile within music therapy existed, and only very sparse research within music therapy focusing on and involving the human voice. The development of VOIAS is based on vocal parameters extracted from the literature review and my clinical approach “Psychodynamic Voice Therapy”. The parameters’ relevance is basedon clinical practice and the focus of population in this study, clients suffering fromdepression.

M3 - Ph.D. thesis

BT - Research into the Development of Voice Assessment in Music Therapy

PB - Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet

Storm S. Research into the Development of Voice Assessment in Music Therapy. Institut for Kommunikation, Aalborg Universitet, 2013. 448 s.