Lone L. Hansen, Erik Werlauff

Publikation: Udredning/notatFaglig redegørelse

Abstrakt

Responsumet analyserer, i hvilket omfang en nærmere angivet, eventuel overførsel af et institut fra ét universitet til et andet vil indebære en virksomhedsoverdragelse i direktiv 2001/23/EF's og dermed den danske virksomhedsoverdragelseslovs forstand. Det bliver herved afgørende, om der overvejende er tale om administrative eller økonomiske aktiviteter. I førstnævnte tilfælde er overførslen undtaget fra direktivet og loven. I sidstnævnte tilfælde er overførslen omfattet, forudsat der forfeligger overførsel af en økonomisk enhed, der har bevaret sin identitet, jf. EF-domstolens faste praksis herom.
Bidragets oversatte titelLegal opinion whether a possible transfer of an institute from one university to another implies a transfer of business
Publikationsdato2008
StatusUdgivet - 2008

• overførsel af institut
  • virksomhedsoverdragelse
  • direktiv 2001/23/EF
  • administrative aktiviteter, virksomhedsoverdragelse
  • økonomiske aktiviteter, virksomhedsoverdragelse
  • Annette Henke mod Gemeinde Schierke, EF-dom
  • økonomisk enhed, der har bevaret sin identitet

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Responsum om, hvorvidt en eventuel overførsel af et institut mellem to universiteter indebærer en virksomhedsoverdragelse'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater