Nettverket Musikk og Eldre

Publikation: Working paperUndervisning

OriginalsprogNorsk
Udgivelses stedGAMUT – Griegakademiets senter for musikkterapiforsking (Universitetet i Bergen og Uni Research Helse), med finansiering fra GC Rieber Fondene
Sider1-34
StatusUdgivet - 1 jan. 2015

Nettverket Musikk og Eldre (2015). Ressourshefte for musikkterapeuter i eldreomsorgen: Nettverket musikk og eldre: samarbeid for forsking og kunnskapsutvikling om musikk, musikkterapi og eldre (2008-2014). (s. 1-34). GAMUT – Griegakademiets senter for musikkterapiforsking (Universitetet i Bergen og Uni Research Helse), med finansiering fra GC Rieber Fondene.
Nettverket Musikk og Eldre. / Ressourshefte for musikkterapeuter i eldreomsorgen : Nettverket musikk og eldre: samarbeid for forsking og kunnskapsutvikling om musikk, musikkterapi og eldre (2008-2014). GAMUT – Griegakademiets senter for musikkterapiforsking (Universitetet i Bergen og Uni Research Helse), med finansiering fra GC Rieber Fondene, 2015. s. 1-34
@techreport{c9648081b8a94f02be44170f7834b0e0,
title = "Ressourshefte for musikkterapeuter i eldreomsorgen: Nettverket musikk og eldre: samarbeid for forsking og kunnskapsutvikling om musikk, musikkterapi og eldre (2008-2014)",
abstract = "Ulik organisering av tjenester gj{\o}r at utfordringene musikkterapeutene m{\o}ter og behovene som oppst{\aa}r i arbeidshverdagen, vil v{\ae}re forskjellige. Da kan det v{\ae}re nyttig {\aa} l{\ae}re av erfaringer som andre allerede har gjort. Ikke minst musikkterapistudenter og nyutdannede musikkterapeuter som skal orientere seg i et mangfoldig fagfelt, kan ha stor nytte av at det finnes et sted hvor erfaringer er samlet. Derfor har musikkterapeutene i nettverket g{\aa}tt sammen om {\aa} oppsummere samarbeidet ved {\aa} lage et ressurshefte som samler erfaringer og forslag til l{\o}sninger og konkrete verkt{\o}y i m{\o}te med ulike problemstillinger knytta til musikkterapeutens yrkesrolle. I Del 1 ser vi p{\aa} henvisning, kartlegging og dokumentasjon. I del 2 p{\aa} musikkterapeutens rolle i forhold til andre faggrupper. I del 3 ser vi mer spesifikt p{\aa} oppl{\ae}ring av anna helsepersonell, f{\o}r vi i del 4 avslutter med noen (ganske poetiske) tanker om fagpolitisk strategi.",
author = "{Nettverket Musikk og Eldre} and Ridder, {Hanne Mette Ochsner}",
year = "2015",
month = "1",
day = "1",
language = "Norsk",
pages = "1--34",
type = "WorkingPaper",

Nettverket Musikk og Eldre 2015 'Ressourshefte for musikkterapeuter i eldreomsorgen: Nettverket musikk og eldre: samarbeid for forsking og kunnskapsutvikling om musikk, musikkterapi og eldre (2008-2014)' GAMUT – Griegakademiets senter for musikkterapiforsking (Universitetet i Bergen og Uni Research Helse), med finansiering fra GC Rieber Fondene, s. 1-34.

Ressourshefte for musikkterapeuter i eldreomsorgen : Nettverket musikk og eldre: samarbeid for forsking og kunnskapsutvikling om musikk, musikkterapi og eldre (2008-2014). / Nettverket Musikk og Eldre.

GAMUT – Griegakademiets senter for musikkterapiforsking (Universitetet i Bergen og Uni Research Helse), med finansiering fra GC Rieber Fondene, 2015. s. 1-34.

Publikation: Working paperUndervisning

TY - UNPB

T1 - Ressourshefte for musikkterapeuter i eldreomsorgen

T2 - Nettverket musikk og eldre: samarbeid for forsking og kunnskapsutvikling om musikk, musikkterapi og eldre (2008-2014)

AU - Nettverket Musikk og Eldre

AU - Ridder, Hanne Mette Ochsner

PY - 2015/1/1

Y1 - 2015/1/1

N2 - Ulik organisering av tjenester gjør at utfordringene musikkterapeutene møter og behovene som oppstår i arbeidshverdagen, vil være forskjellige. Da kan det være nyttig å lære av erfaringer som andre allerede har gjort. Ikke minst musikkterapistudenter og nyutdannede musikkterapeuter som skal orientere seg i et mangfoldig fagfelt, kan ha stor nytte av at det finnes et sted hvor erfaringer er samlet. Derfor har musikkterapeutene i nettverket gått sammen om å oppsummere samarbeidet ved å lage et ressurshefte som samler erfaringer og forslag til løsninger og konkrete verktøy i møte med ulike problemstillinger knytta til musikkterapeutens yrkesrolle. I Del 1 ser vi på henvisning, kartlegging og dokumentasjon. I del 2 på musikkterapeutens rolle i forhold til andre faggrupper. I del 3 ser vi mer spesifikt på opplæring av anna helsepersonell, før vi i del 4 avslutter med noen (ganske poetiske) tanker om fagpolitisk strategi.

AB - Ulik organisering av tjenester gjør at utfordringene musikkterapeutene møter og behovene som oppstår i arbeidshverdagen, vil være forskjellige. Da kan det være nyttig å lære av erfaringer som andre allerede har gjort. Ikke minst musikkterapistudenter og nyutdannede musikkterapeuter som skal orientere seg i et mangfoldig fagfelt, kan ha stor nytte av at det finnes et sted hvor erfaringer er samlet. Derfor har musikkterapeutene i nettverket gått sammen om å oppsummere samarbeidet ved å lage et ressurshefte som samler erfaringer og forslag til løsninger og konkrete verktøy i møte med ulike problemstillinger knytta til musikkterapeutens yrkesrolle. I Del 1 ser vi på henvisning, kartlegging og dokumentasjon. I del 2 på musikkterapeutens rolle i forhold til andre faggrupper. I del 3 ser vi mer spesifikt på opplæring av anna helsepersonell, før vi i del 4 avslutter med noen (ganske poetiske) tanker om fagpolitisk strategi.

M3 - Working paper

SP - 1

EP - 34

BT - Ressourshefte for musikkterapeuter i eldreomsorgen

CY - GAMUT – Griegakademiets senter for musikkterapiforsking (Universitetet i Bergen og Uni Research Helse), med finansiering fra GC Rieber Fondene

Nettverket Musikk og Eldre. Ressourshefte for musikkterapeuter i eldreomsorgen: Nettverket musikk og eldre: samarbeid for forsking og kunnskapsutvikling om musikk, musikkterapi og eldre (2008-2014). GAMUT – Griegakademiets senter for musikkterapiforsking (Universitetet i Bergen og Uni Research Helse), med finansiering fra GC Rieber Fondene. 2015 jan 1, s. 1-34.