Resultater fra Kortlægningsundersøgelse for 5 kommuner 2015 – Billund, Fredericia, Hedensted, Nordfyn og Svendborg: ”Uligheder og variationer – i dagtilbud”

Ole Henrik Hansen, Thomas Nordahl, Sigrid Øyen Nordahl, Line Skov Hansen, Ole Hansen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

484 Downloads (Pure)

Abstrakt

Danske dagtilbud står overfor en række udfordringer, som forskernes analyser i denne forskningsrapport skildrer. Der er store forskelle og variationer i dagtil-buddenes kvalitet, - meget store endda, selv om den geografiske afstand er lille.
Forskerne antyder, at forskellene indenfor den enkelte kommune er omtrent fire gange så stor som den forskel, der ses mellem Danmark og Finland gennem PISA.
Det kan man også sige på en anden måde. Børn fra de institutioner, der befinder sig i bunden, ligger i gennemsnit omtrent to år efter i sprogudvikling set i forhold til børnene fra de institutioner, der ligger i top. Det er udfordringer, som alle må tage alvorligt og handle på.
ForlagAalborg Universitetsforlag
UdgaveOpen Access