Sætningsundersøgelser ved Vegger omfartsvej

Mogens B. Jørgensen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  87 Downloads (Pure)

  Resumé

  Nærværende rapport omhandler observationer af sætningsforløb i forbindelse med bygningen af en ny omfartsvej over Halkær og Sønderup ådale ved Vegger. Det drejer sig i første række om en delstrækning anlagt på ca. 5m postglacialt, marint dynd. Dyndlaget er overlejret af 0,5-1 m fint sand og muld og underlejret af sandede lag, der først i 9-10 meters dybde er af senglacial oprindelse.

  Observationerne er foretaget af Laboratoriet for Fundering ved Aalborg Universitetscenter efter forudgående aftale med bygherren, Amtsvejvæsenet ved Nordjyllands Kommune. Formålet har i byggeperioden været at supplere Amtsvejvæsenets egne sætningsobservationer - foretaget ved nivellementer til sætningsplader i fylden - med hyppigere og mere detaljerede observationer til brug for en løbende kontrol af konsolideringsprocessens forløb i forbelastningsperioden - således at det blev muligt undervejs at foretage eventuelle justeringer for at sikre den ønskede effekt.
  OriginalsprogDansk
  Udgivelses stedAalborg
  ForlagAalborg Universitetscenter, Inst. for Vand, Jord og Miljøteknik, Laboratoriet for Fundering
  Antal sider23
  StatusUdgivet - 1981
  NavnRapport
  Nummer12

  Bibliografisk note

  Yderligere appendiks: 5 pp.
  PDF for print: 30 pp.

  Emneord

  • Sætningsforløb
  • Dynd
  • Observationer

  Citer dette

  Jørgensen, M. B. (1981). Sætningsundersøgelser ved Vegger omfartsvej. Aalborg: Aalborg Universitetscenter, Inst. for Vand, Jord og Miljøteknik, Laboratoriet for Fundering. Rapport, Nr. 12
  Jørgensen, Mogens B. / Sætningsundersøgelser ved Vegger omfartsvej. Aalborg : Aalborg Universitetscenter, Inst. for Vand, Jord og Miljøteknik, Laboratoriet for Fundering, 1981. 23 s. (Rapport; Nr. 12).
  @book{10dff7526ffc4aed99fdd18cb603641b,
  title = "S{\ae}tningsunders{\o}gelser ved Vegger omfartsvej",
  abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende rapport omhandler observationer af s{\ae}tningsforl{\o}b i forbindelse med bygningen af en ny omfartsvej over Halk{\ae}r og S{\o}nderup {\aa}dale ved Vegger. Det drejer sig i f{\o}rste r{\ae}kke om en delstr{\ae}kning anlagt p{\aa} ca. 5m postglacialt, marint dynd. Dyndlaget er overlejret af 0,5-1 m fint sand og muld og underlejret af sandede lag, der f{\o}rst i 9-10 meters dybde er af senglacial oprindelse. Observationerne er foretaget af Laboratoriet for Fundering ved Aalborg Universitetscenter efter forudg{\aa}ende aftale med bygherren, Amtsvejv{\ae}senet ved Nordjyllands Kommune. Form{\aa}let har i byggeperioden v{\ae}ret at supplere Amtsvejv{\ae}senets egne s{\ae}tningsobservationer - foretaget ved nivellementer til s{\ae}tningsplader i fylden - med hyppigere og mere detaljerede observationer til brug for en l{\o}bende kontrol af konsolideringsprocessens forl{\o}b i forbelastningsperioden - s{\aa}ledes at det blev muligt undervejs at foretage eventuelle justeringer for at sikre den {\o}nskede effekt.",
  keywords = "S{\ae}tningsforl{\o}b, Dynd, Observationer",
  author = "J{\o}rgensen, {Mogens B.}",
  note = "Yderligere appendiks: 5 pp. PDF for print: 30 pp.",
  year = "1981",
  language = "Dansk",
  publisher = "Aalborg Universitetscenter, Inst. for Vand, Jord og Milj{\o}teknik, Laboratoriet for Fundering",

  }

  Jørgensen, MB 1981, Sætningsundersøgelser ved Vegger omfartsvej. Rapport, nr. 12, Aalborg Universitetscenter, Inst. for Vand, Jord og Miljøteknik, Laboratoriet for Fundering, Aalborg.

  Sætningsundersøgelser ved Vegger omfartsvej. / Jørgensen, Mogens B.

  Aalborg : Aalborg Universitetscenter, Inst. for Vand, Jord og Miljøteknik, Laboratoriet for Fundering, 1981. 23 s.

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  TY - RPRT

  T1 - Sætningsundersøgelser ved Vegger omfartsvej

  AU - Jørgensen, Mogens B.

  N1 - Yderligere appendiks: 5 pp. PDF for print: 30 pp.

  PY - 1981

  Y1 - 1981

  N2 - Nærværende rapport omhandler observationer af sætningsforløb i forbindelse med bygningen af en ny omfartsvej over Halkær og Sønderup ådale ved Vegger. Det drejer sig i første række om en delstrækning anlagt på ca. 5m postglacialt, marint dynd. Dyndlaget er overlejret af 0,5-1 m fint sand og muld og underlejret af sandede lag, der først i 9-10 meters dybde er af senglacial oprindelse. Observationerne er foretaget af Laboratoriet for Fundering ved Aalborg Universitetscenter efter forudgående aftale med bygherren, Amtsvejvæsenet ved Nordjyllands Kommune. Formålet har i byggeperioden været at supplere Amtsvejvæsenets egne sætningsobservationer - foretaget ved nivellementer til sætningsplader i fylden - med hyppigere og mere detaljerede observationer til brug for en løbende kontrol af konsolideringsprocessens forløb i forbelastningsperioden - således at det blev muligt undervejs at foretage eventuelle justeringer for at sikre den ønskede effekt.

  AB - Nærværende rapport omhandler observationer af sætningsforløb i forbindelse med bygningen af en ny omfartsvej over Halkær og Sønderup ådale ved Vegger. Det drejer sig i første række om en delstrækning anlagt på ca. 5m postglacialt, marint dynd. Dyndlaget er overlejret af 0,5-1 m fint sand og muld og underlejret af sandede lag, der først i 9-10 meters dybde er af senglacial oprindelse. Observationerne er foretaget af Laboratoriet for Fundering ved Aalborg Universitetscenter efter forudgående aftale med bygherren, Amtsvejvæsenet ved Nordjyllands Kommune. Formålet har i byggeperioden været at supplere Amtsvejvæsenets egne sætningsobservationer - foretaget ved nivellementer til sætningsplader i fylden - med hyppigere og mere detaljerede observationer til brug for en løbende kontrol af konsolideringsprocessens forløb i forbelastningsperioden - således at det blev muligt undervejs at foretage eventuelle justeringer for at sikre den ønskede effekt.

  KW - Sætningsforløb

  KW - Dynd

  KW - Observationer

  M3 - Rapport

  BT - Sætningsundersøgelser ved Vegger omfartsvej

  PB - Aalborg Universitetscenter, Inst. for Vand, Jord og Miljøteknik, Laboratoriet for Fundering

  CY - Aalborg

  ER -

  Jørgensen MB. Sætningsundersøgelser ved Vegger omfartsvej. Aalborg: Aalborg Universitetscenter, Inst. for Vand, Jord og Miljøteknik, Laboratoriet for Fundering, 1981. 23 s. (Rapport; Nr. 12).