Sammenhænge i sundhedskommunikation

Søren Frimann (Redaktør), Mariann Bjerregaard Sørensen (Redaktør), Helle Sofie Wentzer (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Resumé

’Sammenhænge i sundhedskommunikation’ præsenterer og diskuterer en række aktuelle udfordringer for det danske sundhedsvæsen. Sundhedskommunikation forstås bredt som kommunikation om sundhed, sygdom, omsorg, behandling og pleje. I bogen er der fokus på sammenhænge i sundhedskommunikation. Bogens kapitler er rubriceret under følgende tre perspektiver: 1) Det sammenhængende patientforløb og kommunikation; sammenhæng som resultat af god kommunikation. 2) Dialog, læring og relationer i situationer. 3) Kommunikative redskaber til stress-styring.
Bogen er skrevet af forskere fra Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet og er baseret på medievidenskab, IKT, samtaleanalyse, interpersonel kommunikation, organisationsteori og psykologi. Kapitlerne belyser sammenhænge i sundhedskommunikation gennem kvalitative studier med empiriske eksempler på sammenhænge i sundhedskommunikation. Bogen henvender sig til læsere med en humanistisk eller samfundsvidenskabelig baggrund, som interesserer sig for sammenhænge i sundhedskommunikation i sundhedsvæsenet og til læsere med en sundhedsfaglig baggrund, som interesserer sig for kommunikation.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Vol/bind1
Udgave1
Antal sider360
ISBN (Trykt)978-87-7112-320-3
StatusUdgivet - 2015
NavnSerie om Sundhedskommunikation
Nummer2

Bibliografisk note

Vil du vide mere om sundhedskommunikation?
Bogen præsenterer og diskuterer en række aktuelle udfordringer for det danske sundhedsvæsen og deres kommunikation. Sundhedskommunikation forstås som kommunikation om sundhed, sygdom, omsorg, behandling og pleje. I bogen er der fokus på sammenhænge i sundhedskommunikation. Bogen er opdelt under tre perspektiver:
1. Det sammenhængende patientforløb og kommunikation; sammenhæng som resultat af god kommunikation
2. Dialog, læring og relationer i situationer
3. Kommunikative redskaber til stress-styring

Udgivet: 2015

Emneord

  • Kommunikation
  • Det danske sundhedsvæsen
  • Udfordringer

Citer dette

Frimann, S., Sørensen, M. B., & Wentzer, H. S. (red.) (2015). Sammenhænge i sundhedskommunikation. (1 udg.) Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Serie om Sundhedskommunikation, Nr. 2
Frimann, Søren (Redaktør) ; Sørensen, Mariann Bjerregaard (Redaktør) ; Wentzer, Helle Sofie (Redaktør). / Sammenhænge i sundhedskommunikation. 1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2015. 360 s. (Serie om Sundhedskommunikation; Nr. 2).
@book{3b47d81a23304ed5a9de539e7c2fbc74,
title = "Sammenh{\ae}nge i sundhedskommunikation",
abstract = "’Sammenh{\ae}nge i sundhedskommunikation’ pr{\ae}senterer og diskuterer en r{\ae}kke aktuelle udfordringer for det danske sundhedsv{\ae}sen. Sundhedskommunikation forst{\aa}s bredt som kommunikation om sundhed, sygdom, omsorg, behandling og pleje. I bogen er der fokus p{\aa} sammenh{\ae}nge i sundhedskommunikation. Bogens kapitler er rubriceret under f{\o}lgende tre perspektiver: 1) Det sammenh{\ae}ngende patientforl{\o}b og kommunikation; sammenh{\ae}ng som resultat af god kommunikation. 2) Dialog, l{\ae}ring og relationer i situationer. 3) Kommunikative redskaber til stress-styring. Bogen er skrevet af forskere fra Det Humanistiske Fakultet p{\aa} Aalborg Universitet og er baseret p{\aa} medievidenskab, IKT, samtaleanalyse, interpersonel kommunikation, organisationsteori og psykologi. Kapitlerne belyser sammenh{\ae}nge i sundhedskommunikation gennem kvalitative studier med empiriske eksempler p{\aa} sammenh{\ae}nge i sundhedskommunikation. Bogen henvender sig til l{\ae}sere med en humanistisk eller samfundsvidenskabelig baggrund, som interesserer sig for sammenh{\ae}nge i sundhedskommunikation i sundhedsv{\ae}senet og til l{\ae}sere med en sundhedsfaglig baggrund, som interesserer sig for kommunikation.",
keywords = "Kommunikation, Det danske sundhedsv{\ae}sen , Udfordringer",
editor = "S{\o}ren Frimann and S{\o}rensen, {Mariann Bjerregaard} and Wentzer, {Helle Sofie}",
note = "Vil du vide mere om sundhedskommunikation? Bogen pr{\ae}senterer og diskuterer en r{\ae}kke aktuelle udfordringer for det danske sundhedsv{\ae}sen og deres kommunikation. Sundhedskommunikation forst{\aa}s som kommunikation om sundhed, sygdom, omsorg, behandling og pleje. I bogen er der fokus p{\aa} sammenh{\ae}nge i sundhedskommunikation. Bogen er opdelt under tre perspektiver: 1. Det sammenh{\ae}ngende patientforl{\o}b og kommunikation; sammenh{\ae}ng som resultat af god kommunikation 2. Dialog, l{\ae}ring og relationer i situationer 3. Kommunikative redskaber til stress-styring Udgivet: 2015",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7112-320-3",
volume = "1",
series = "Serie om Sundhedskommunikation",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
number = "2",
edition = "1",

}

Frimann, S, Sørensen, MB & Wentzer, HS (red) 2015, Sammenhænge i sundhedskommunikation. Serie om Sundhedskommunikation, nr. 2, bind 1, 1 udg, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

Sammenhænge i sundhedskommunikation. / Frimann, Søren (Redaktør); Sørensen, Mariann Bjerregaard (Redaktør); Wentzer, Helle Sofie (Redaktør).

1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2015. 360 s. (Serie om Sundhedskommunikation; Nr. 2).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Sammenhænge i sundhedskommunikation

A2 - Frimann, Søren

A2 - Sørensen, Mariann Bjerregaard

A2 - Wentzer, Helle Sofie

N1 - Vil du vide mere om sundhedskommunikation? Bogen præsenterer og diskuterer en række aktuelle udfordringer for det danske sundhedsvæsen og deres kommunikation. Sundhedskommunikation forstås som kommunikation om sundhed, sygdom, omsorg, behandling og pleje. I bogen er der fokus på sammenhænge i sundhedskommunikation. Bogen er opdelt under tre perspektiver: 1. Det sammenhængende patientforløb og kommunikation; sammenhæng som resultat af god kommunikation 2. Dialog, læring og relationer i situationer 3. Kommunikative redskaber til stress-styring Udgivet: 2015

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - ’Sammenhænge i sundhedskommunikation’ præsenterer og diskuterer en række aktuelle udfordringer for det danske sundhedsvæsen. Sundhedskommunikation forstås bredt som kommunikation om sundhed, sygdom, omsorg, behandling og pleje. I bogen er der fokus på sammenhænge i sundhedskommunikation. Bogens kapitler er rubriceret under følgende tre perspektiver: 1) Det sammenhængende patientforløb og kommunikation; sammenhæng som resultat af god kommunikation. 2) Dialog, læring og relationer i situationer. 3) Kommunikative redskaber til stress-styring. Bogen er skrevet af forskere fra Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet og er baseret på medievidenskab, IKT, samtaleanalyse, interpersonel kommunikation, organisationsteori og psykologi. Kapitlerne belyser sammenhænge i sundhedskommunikation gennem kvalitative studier med empiriske eksempler på sammenhænge i sundhedskommunikation. Bogen henvender sig til læsere med en humanistisk eller samfundsvidenskabelig baggrund, som interesserer sig for sammenhænge i sundhedskommunikation i sundhedsvæsenet og til læsere med en sundhedsfaglig baggrund, som interesserer sig for kommunikation.

AB - ’Sammenhænge i sundhedskommunikation’ præsenterer og diskuterer en række aktuelle udfordringer for det danske sundhedsvæsen. Sundhedskommunikation forstås bredt som kommunikation om sundhed, sygdom, omsorg, behandling og pleje. I bogen er der fokus på sammenhænge i sundhedskommunikation. Bogens kapitler er rubriceret under følgende tre perspektiver: 1) Det sammenhængende patientforløb og kommunikation; sammenhæng som resultat af god kommunikation. 2) Dialog, læring og relationer i situationer. 3) Kommunikative redskaber til stress-styring. Bogen er skrevet af forskere fra Det Humanistiske Fakultet på Aalborg Universitet og er baseret på medievidenskab, IKT, samtaleanalyse, interpersonel kommunikation, organisationsteori og psykologi. Kapitlerne belyser sammenhænge i sundhedskommunikation gennem kvalitative studier med empiriske eksempler på sammenhænge i sundhedskommunikation. Bogen henvender sig til læsere med en humanistisk eller samfundsvidenskabelig baggrund, som interesserer sig for sammenhænge i sundhedskommunikation i sundhedsvæsenet og til læsere med en sundhedsfaglig baggrund, som interesserer sig for kommunikation.

KW - Kommunikation

KW - Det danske sundhedsvæsen

KW - Udfordringer

UR - http://aauforlag.dk/Shop/kommende-boeger/sammenhaenge-i-sundhedskommunikation.aspx

M3 - Antologi

SN - 978-87-7112-320-3

VL - 1

T3 - Serie om Sundhedskommunikation

BT - Sammenhænge i sundhedskommunikation

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

ER -

Frimann S, (ed.), Sørensen MB, (ed.), Wentzer HS, (ed.). Sammenhænge i sundhedskommunikation. 1 udg. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2015. 360 s. (Serie om Sundhedskommunikation; Nr. 2).