Gitte Dalgaard Hansen

Assistant PhD supervisor: Associate Prof. Rasmus Antoft, Aalborg University

Note vedr. afhandling

Hovedvejleder: Kjeld Nielsen Bivejleder: Rasmus Antoft

Hansen, G. D. (2015). Samspil mellem personaleplanlægning og arbejdsværdiorientering: Et kvalitativt casestudie om rekruttering og fastholdelse af sygeplejersker. Aalborg Universitetsforlag. Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet https://doi.org/10.5278/vbn.phd.socsci.00027
Hansen, Gitte Dalgaard. / Samspil mellem personaleplanlægning og arbejdsværdiorientering : Et kvalitativt casestudie om rekruttering og fastholdelse af sygeplejersker. Aalborg Universitetsforlag, 2015. 343 s. (Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).
@phdthesis{6fe275a236bd418fa6fcc5f49f12810a,
title = "Samspil mellem personaleplanl{\ae}gning og arbejdsv{\ae}rdiorientering: Et kvalitativt casestudie om rekruttering og fastholdelse af sygeplejersker",
abstract = "Afhandlingen er en analyse af, hvordan samspillet mellem personaleplanl{\ae}gning og arbejdsv{\ae}rdiorientering h{\ae}nger sammen, n{\aa}r v{\ae}rdibaseret ledelse anvendes som ledelsesform. Til at studere dette samspil anvendes sygeplejersker som case. I afhandlingen er der interviewet fire sygeplejerskegrupper henholdsvis sygeplejerskeledere, ansatte sygeplejersker, nydimitterede sygeplejersker og sygeplejestuderende. Metoden best{\aa}r af individuelle, kvalitative, semistrukturerede forskningsinterviews med de fire sygeplejerskegrupper samt et dokumentstudie. Jeg har i afhandlingen arbejdet ud fra den overordnede tese, at ledere med st{\o}rre succes kan rekruttere og fastholde medarbejdere, hvis medarbejdernes arbejdsv{\ae}rdiorientering samspiller med personaleplanl{\ae}gningen.",
author = "Hansen, {Gitte Dalgaard}",
note = "PhD supervisor: Associate Prof. Kjeld Nielsen, Aalborg University Assistant PhD supervisor: Associate Prof. Rasmus Antoft, Aalborg University",
year = "2015",
doi = "10.5278/vbn.phd.socsci.00027",
series = "Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Samspil mellem personaleplanlægning og arbejdsværdiorientering : Et kvalitativt casestudie om rekruttering og fastholdelse af sygeplejersker. / Hansen, Gitte Dalgaard.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Samspil mellem personaleplanlægning og arbejdsværdiorientering

T2 - Et kvalitativt casestudie om rekruttering og fastholdelse af sygeplejersker

AU - Hansen, Gitte Dalgaard

N1 - PhD supervisor: Associate Prof. Kjeld Nielsen, Aalborg University Assistant PhD supervisor: Associate Prof. Rasmus Antoft, Aalborg University

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Afhandlingen er en analyse af, hvordan samspillet mellem personaleplanlægning og arbejdsværdiorientering hænger sammen, når værdibaseret ledelse anvendes som ledelsesform. Til at studere dette samspil anvendes sygeplejersker som case. I afhandlingen er der interviewet fire sygeplejerskegrupper henholdsvis sygeplejerskeledere, ansatte sygeplejersker, nydimitterede sygeplejersker og sygeplejestuderende. Metoden består af individuelle, kvalitative, semistrukturerede forskningsinterviews med de fire sygeplejerskegrupper samt et dokumentstudie. Jeg har i afhandlingen arbejdet ud fra den overordnede tese, at ledere med større succes kan rekruttere og fastholde medarbejdere, hvis medarbejdernes arbejdsværdiorientering samspiller med personaleplanlægningen.

AB - Afhandlingen er en analyse af, hvordan samspillet mellem personaleplanlægning og arbejdsværdiorientering hænger sammen, når værdibaseret ledelse anvendes som ledelsesform. Til at studere dette samspil anvendes sygeplejersker som case. I afhandlingen er der interviewet fire sygeplejerskegrupper henholdsvis sygeplejerskeledere, ansatte sygeplejersker, nydimitterede sygeplejersker og sygeplejestuderende. Metoden består af individuelle, kvalitative, semistrukturerede forskningsinterviews med de fire sygeplejerskegrupper samt et dokumentstudie. Jeg har i afhandlingen arbejdet ud fra den overordnede tese, at ledere med større succes kan rekruttere og fastholde medarbejdere, hvis medarbejdernes arbejdsværdiorientering samspiller med personaleplanlægningen.

U2 - 10.5278/vbn.phd.socsci.00027

DO - 10.5278/vbn.phd.socsci.00027

M3 - Ph.d.-afhandling

T3 - Ph.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet