Sang og kommunikation: individuel musikterapi med personer med degenerative lidelser

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceabstrakt i proceedingForskning

  Resumé

  Mennesker der lider af demens mister gradvist evnen til at gøre sig forståelige via det verbale sprog. De får svært ved at udtrykke behov og ønsker, men også svært ved at forstå andres intentioner. Konsekvensen af den impressive og ekspressive afsi kan blive isolation og manglende forståelse - eller direkte misforståelse - af omgivelserne, hvilket igen kan resultere i alvorlige sekundære symptomer til demensen. Disse symptomer kan udmønte sig i BPSD: behavioural and psychological symptoms of dementia. BPSD kan tilsyneladende mindskes ved en person-centreret indfaldsvinkel til demens, hvor der fokuseres på interaktionsformer som holding, validation og facilitation. Brugen af personlige og velkendte sange i musikterapi giver mulighed for at strukturere sessionerne, at stimulere og regulere, og ikke mindst at indgå i en dialog med et andet menneske.
  OriginalsprogDansk
  TitelMusikterapikonference 2003
  ForlagDansk Forbund for Musikterapi
  Publikationsdato2003
  StatusUdgivet - 2003
  Begivenhed2. Danske Musikterapikonference - Brandbjerg Højskole, Danmark
  Varighed: 28 aug. 200329 aug. 2003
  Konferencens nummer: 2

  Konference

  Konference2. Danske Musikterapikonference
  Nummer2
  LandDanmark
  ByBrandbjerg Højskole
  Periode28/08/200329/08/2003

  Citer dette

  Ridder, H. M. O. (2003). Sang og kommunikation: individuel musikterapi med personer med degenerative lidelser. I Musikterapikonference 2003 Dansk Forbund for Musikterapi.
  @inbook{de9396b09c2c11db8ed6000ea68e967b,
  title = "Sang og kommunikation: individuel musikterapi med personer med degenerative lidelser",
  abstract = "Mennesker der lider af demens mister gradvist evnen til at g{\o}re sig forst{\aa}elige via det verbale sprog. De f{\aa}r sv{\ae}rt ved at udtrykke behov og {\o}nsker, men ogs{\aa} sv{\ae}rt ved at forst{\aa} andres intentioner. Konsekvensen af den impressive og ekspressive afsi kan blive isolation og manglende forst{\aa}else - eller direkte misforst{\aa}else - af omgivelserne, hvilket igen kan resultere i alvorlige sekund{\ae}re symptomer til demensen. Disse symptomer kan udm{\o}nte sig i BPSD: behavioural and psychological symptoms of dementia. BPSD kan tilsyneladende mindskes ved en person-centreret indfaldsvinkel til demens, hvor der fokuseres p{\aa} interaktionsformer som holding, validation og facilitation. Brugen af personlige og velkendte sange i musikterapi giver mulighed for at strukturere sessionerne, at stimulere og regulere, og ikke mindst at indg{\aa} i en dialog med et andet menneske.",
  author = "Ridder, {Hanne Mette Ochsner}",
  year = "2003",
  language = "Dansk",
  booktitle = "Musikterapikonference 2003",
  publisher = "Dansk Forbund for Musikterapi",

  }

  Ridder, HMO 2003, Sang og kommunikation: individuel musikterapi med personer med degenerative lidelser. i Musikterapikonference 2003. Dansk Forbund for Musikterapi, 2. Danske Musikterapikonference, Brandbjerg Højskole, Danmark, 28/08/2003.

  Sang og kommunikation : individuel musikterapi med personer med degenerative lidelser. / Ridder, Hanne Mette Ochsner.

  Musikterapikonference 2003. Dansk Forbund for Musikterapi, 2003.

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceabstrakt i proceedingForskning

  TY - ABST

  T1 - Sang og kommunikation

  T2 - individuel musikterapi med personer med degenerative lidelser

  AU - Ridder, Hanne Mette Ochsner

  PY - 2003

  Y1 - 2003

  N2 - Mennesker der lider af demens mister gradvist evnen til at gøre sig forståelige via det verbale sprog. De får svært ved at udtrykke behov og ønsker, men også svært ved at forstå andres intentioner. Konsekvensen af den impressive og ekspressive afsi kan blive isolation og manglende forståelse - eller direkte misforståelse - af omgivelserne, hvilket igen kan resultere i alvorlige sekundære symptomer til demensen. Disse symptomer kan udmønte sig i BPSD: behavioural and psychological symptoms of dementia. BPSD kan tilsyneladende mindskes ved en person-centreret indfaldsvinkel til demens, hvor der fokuseres på interaktionsformer som holding, validation og facilitation. Brugen af personlige og velkendte sange i musikterapi giver mulighed for at strukturere sessionerne, at stimulere og regulere, og ikke mindst at indgå i en dialog med et andet menneske.

  AB - Mennesker der lider af demens mister gradvist evnen til at gøre sig forståelige via det verbale sprog. De får svært ved at udtrykke behov og ønsker, men også svært ved at forstå andres intentioner. Konsekvensen af den impressive og ekspressive afsi kan blive isolation og manglende forståelse - eller direkte misforståelse - af omgivelserne, hvilket igen kan resultere i alvorlige sekundære symptomer til demensen. Disse symptomer kan udmønte sig i BPSD: behavioural and psychological symptoms of dementia. BPSD kan tilsyneladende mindskes ved en person-centreret indfaldsvinkel til demens, hvor der fokuseres på interaktionsformer som holding, validation og facilitation. Brugen af personlige og velkendte sange i musikterapi giver mulighed for at strukturere sessionerne, at stimulere og regulere, og ikke mindst at indgå i en dialog med et andet menneske.

  M3 - Konferenceabstrakt i proceeding

  BT - Musikterapikonference 2003

  PB - Dansk Forbund for Musikterapi

  ER -

  Ridder HMO. Sang og kommunikation: individuel musikterapi med personer med degenerative lidelser. I Musikterapikonference 2003. Dansk Forbund for Musikterapi. 2003