Say yes to the mess: Hvad ledere overraskende nok kan lære af jazz

Jakob Nørlem (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

Resumé

Hvad kan Duke Ellington og Miles Davis lære os om ledelse?
Ledere i dag skal være eksperter i improvisation. Ligesom jazz-musikere skal de kunne hæve blikket fra nodebladet, have gehør for gruppens dynamik og skabe plads til både samspil og solo-optræden. Det handler om at turde gribe chancen og den gode, improviserede idé, hvor end den opstår. Dygtige jazzmusikere har netop dette mod.
I denne øjenåbner af en bog viser den erfarne jazzpianist og professor i virksomhedsledelse, Frank J. Barrett, hvordan den improvisatoriske „jazzmentalitet" og de færdigheder, der følger med, er essentielle for et effektivt lederskab. Med inspirerende historier om store jazzlegender som Miles Davis og Sonny Rollins og eksempler, der spænder fra produktionsvirksomheder over militæret og til high-tech, præsenterer bogen en helt ny model for ledelse og samarbejde i organisationer – en model, der favner både kompleksitet og forandringer.
Yes to the mess er engagerende og indsigtsfuld læsning og et lærestykke i samarbejde og kompleksitet på en sjælfuld jazzbaggrund.
OriginalsprogDansk
ForlagDansk Psykologisk Forlag
Antal sider214
ISBN (Trykt)978-87-7706-957-4
StatusUdgivet - 2014

Bibliografisk note

Jakob Nørlem har skrevet forord til bogen og været faglig redaktør

Citer dette

@book{f8b945183641452194085976d320406c,
title = "Say yes to the mess: Hvad ledere overraskende nok kan l{\ae}re af jazz",
abstract = "Hvad kan Duke Ellington og Miles Davis l{\ae}re os om ledelse?Ledere i dag skal v{\ae}re eksperter i improvisation. Ligesom jazz-musikere skal de kunne h{\ae}ve blikket fra nodebladet, have geh{\o}r for gruppens dynamik og skabe plads til b{\aa}de samspil og solo-optr{\ae}den. Det handler om at turde gribe chancen og den gode, improviserede id{\'e}, hvor end den opst{\aa}r. Dygtige jazzmusikere har netop dette mod.I denne {\o}jen{\aa}bner af en bog viser den erfarne jazzpianist og professor i virksomhedsledelse, Frank J. Barrett, hvordan den improvisatoriske „jazzmentalitet{"} og de f{\ae}rdigheder, der f{\o}lger med, er essentielle for et effektivt lederskab. Med inspirerende historier om store jazzlegender som Miles Davis og Sonny Rollins og eksempler, der sp{\ae}nder fra produktionsvirksomheder over milit{\ae}ret og til high-tech, pr{\ae}senterer bogen en helt ny model for ledelse og samarbejde i organisationer – en model, der favner b{\aa}de kompleksitet og forandringer.Yes to the mess er engagerende og indsigtsfuld l{\ae}sning og et l{\ae}restykke i samarbejde og kompleksitet p{\aa} en sj{\ae}lfuld jazzbaggrund.",
editor = "Jakob N{\o}rlem",
note = "Jakob N{\o}rlem har skrevet forord til bogen og v{\ae}ret faglig redakt{\o}r",
year = "2014",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7706-957-4",
publisher = "Dansk Psykologisk Forlag",

}

Say yes to the mess : Hvad ledere overraskende nok kan lære af jazz. / Nørlem, Jakob (Redaktør).

Dansk Psykologisk Forlag, 2014. 214 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

TY - BOOK

T1 - Say yes to the mess

T2 - Hvad ledere overraskende nok kan lære af jazz

A2 - Nørlem, Jakob

N1 - Jakob Nørlem har skrevet forord til bogen og været faglig redaktør

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Hvad kan Duke Ellington og Miles Davis lære os om ledelse?Ledere i dag skal være eksperter i improvisation. Ligesom jazz-musikere skal de kunne hæve blikket fra nodebladet, have gehør for gruppens dynamik og skabe plads til både samspil og solo-optræden. Det handler om at turde gribe chancen og den gode, improviserede idé, hvor end den opstår. Dygtige jazzmusikere har netop dette mod.I denne øjenåbner af en bog viser den erfarne jazzpianist og professor i virksomhedsledelse, Frank J. Barrett, hvordan den improvisatoriske „jazzmentalitet" og de færdigheder, der følger med, er essentielle for et effektivt lederskab. Med inspirerende historier om store jazzlegender som Miles Davis og Sonny Rollins og eksempler, der spænder fra produktionsvirksomheder over militæret og til high-tech, præsenterer bogen en helt ny model for ledelse og samarbejde i organisationer – en model, der favner både kompleksitet og forandringer.Yes to the mess er engagerende og indsigtsfuld læsning og et lærestykke i samarbejde og kompleksitet på en sjælfuld jazzbaggrund.

AB - Hvad kan Duke Ellington og Miles Davis lære os om ledelse?Ledere i dag skal være eksperter i improvisation. Ligesom jazz-musikere skal de kunne hæve blikket fra nodebladet, have gehør for gruppens dynamik og skabe plads til både samspil og solo-optræden. Det handler om at turde gribe chancen og den gode, improviserede idé, hvor end den opstår. Dygtige jazzmusikere har netop dette mod.I denne øjenåbner af en bog viser den erfarne jazzpianist og professor i virksomhedsledelse, Frank J. Barrett, hvordan den improvisatoriske „jazzmentalitet" og de færdigheder, der følger med, er essentielle for et effektivt lederskab. Med inspirerende historier om store jazzlegender som Miles Davis og Sonny Rollins og eksempler, der spænder fra produktionsvirksomheder over militæret og til high-tech, præsenterer bogen en helt ny model for ledelse og samarbejde i organisationer – en model, der favner både kompleksitet og forandringer.Yes to the mess er engagerende og indsigtsfuld læsning og et lærestykke i samarbejde og kompleksitet på en sjælfuld jazzbaggrund.

UR - https://dpf.dk/produkt/bog/yes-mess

M3 - Bog

SN - 978-87-7706-957-4

BT - Say yes to the mess

PB - Dansk Psykologisk Forlag

ER -