ForlagAalborg Universitetsforlag
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-667-9
StatusUdgivet - 2017

@book{fea83eb65bec4dbfae774abee108ab0f,
title = "Seksuel chikane p{\aa} arbejdspladsen: Faglige, politiske og retlige spor",
abstract = "Seksuel chikane p{\aa} arbejdspladsen er et st{\ae}rkt tabuiseret problem, der handler mere om magt end om seksuel tiltr{\ae}kning. Problemet skal b{\aa}de ses som et ligestillings- og et arbejdsmilj{\o}problem og reguleres i sp{\ae}ndet mellem de to omr{\aa}der. I bogen analyseres h{\aa}ndteringen af seksuel chikane p{\aa} arbejdspladsen i de faglige, politiske og retlige spor siden 1980’erne og frem til i dag.Kapitlerne analyserer de politiske diskussioner om regulering af seksuel chikane, problemets omfang, det typiske forl{\o}b p{\aa} arbejdspladsen og den seksuelle chi­ka­nes effekter. Dertil kommer analysen af retspraksis, herunder sp{\o}rgsm{\aa}let om godtg{\o}relse samt branchefordelingen for sagerne. Analyserne har afs{\ae}t i teoretiske diskussioner af problemet. Bogen giver desuden en r{\ae}kke anbefalinger til, hvordan seksuel chikane kan forebygges, fx ved at offentlige og private virksomheder har en klar politik for nul-tolerance over for seksuel chikane og takler det som et kollektivt arbejdsmilj{\o}problem.Bogen er baseret p{\aa} et rigt empirisk materiale, bl.a. 150 sager ved de civile dom­stole, Tvistighedsn{\ae}vnet, Ligebehandlingsn{\ae}vnet og Erhvervs­sygdoms­udvalget og en r{\ae}kke interviews med bl.a. jurister og arbejdsmilj{\o}konsulenter ved fag­for­eninger og arbejdsgiverorganisationer samt advokater.",
author = "Anette Borchorst and Agustin, {Lise Rolandsen}",
year = "2017",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "OA-udgave",

Seksuel chikane på arbejdspladsen : Faglige, politiske og retlige spor. / Borchorst, Anette; Agustin, Lise Rolandsen.

OA-udgave udg. Aalborg Universitetsforlag, 2017. 294 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Seksuel chikane på arbejdspladsen

T2 - Faglige, politiske og retlige spor

AU - Borchorst, Anette

AU - Agustin, Lise Rolandsen

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Seksuel chikane på arbejdspladsen er et stærkt tabuiseret problem, der handler mere om magt end om seksuel tiltrækning. Problemet skal både ses som et ligestillings- og et arbejdsmiljøproblem og reguleres i spændet mellem de to områder. I bogen analyseres håndteringen af seksuel chikane på arbejdspladsen i de faglige, politiske og retlige spor siden 1980’erne og frem til i dag.Kapitlerne analyserer de politiske diskussioner om regulering af seksuel chikane, problemets omfang, det typiske forløb på arbejdspladsen og den seksuelle chi­ka­nes effekter. Dertil kommer analysen af retspraksis, herunder spørgsmålet om godtgørelse samt branchefordelingen for sagerne. Analyserne har afsæt i teoretiske diskussioner af problemet. Bogen giver desuden en række anbefalinger til, hvordan seksuel chikane kan forebygges, fx ved at offentlige og private virksomheder har en klar politik for nul-tolerance over for seksuel chikane og takler det som et kollektivt arbejdsmiljøproblem.Bogen er baseret på et rigt empirisk materiale, bl.a. 150 sager ved de civile dom­stole, Tvistighedsnævnet, Ligebehandlingsnævnet og Erhvervs­sygdoms­udvalget og en række interviews med bl.a. jurister og arbejdsmiljøkonsulenter ved fag­for­eninger og arbejdsgiverorganisationer samt advokater.

AB - Seksuel chikane på arbejdspladsen er et stærkt tabuiseret problem, der handler mere om magt end om seksuel tiltrækning. Problemet skal både ses som et ligestillings- og et arbejdsmiljøproblem og reguleres i spændet mellem de to områder. I bogen analyseres håndteringen af seksuel chikane på arbejdspladsen i de faglige, politiske og retlige spor siden 1980’erne og frem til i dag.Kapitlerne analyserer de politiske diskussioner om regulering af seksuel chikane, problemets omfang, det typiske forløb på arbejdspladsen og den seksuelle chi­ka­nes effekter. Dertil kommer analysen af retspraksis, herunder spørgsmålet om godtgørelse samt branchefordelingen for sagerne. Analyserne har afsæt i teoretiske diskussioner af problemet. Bogen giver desuden en række anbefalinger til, hvordan seksuel chikane kan forebygges, fx ved at offentlige og private virksomheder har en klar politik for nul-tolerance over for seksuel chikane og takler det som et kollektivt arbejdsmiljøproblem.Bogen er baseret på et rigt empirisk materiale, bl.a. 150 sager ved de civile dom­stole, Tvistighedsnævnet, Ligebehandlingsnævnet og Erhvervs­sygdoms­udvalget og en række interviews med bl.a. jurister og arbejdsmiljøkonsulenter ved fag­for­eninger og arbejdsgiverorganisationer samt advokater.

UR - http://aauforlag.dk/Shop/e-boeger/seksuel-chikane-paa-arbejdspladsen-faglige-po-(1).aspx

M3 - Bog

BT - Seksuel chikane på arbejdspladsen