Selvforvaltede læringsrum i pædagogisk praksis: Analyser af dilemmaer og didaktiske udfordringer ved selvforvaltede læringsrum på professionsrettede uddannelser i Danmark

Verner Larsen, Annette Rasmussen, Helle Bækkelund Sørensen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

63 Downloads (Pure)

Udgivelses stedAalborg
ForlagDanske Professionshøjskoler
Vol/bind1
Udgave1
StatusUdgivet - 2018

@book{ae216f49a0bb4fb08f3fe0c543e9b11c,
title = "Selvforvaltede l{\ae}ringsrum i p{\ae}dagogisk praksis: Analyser af dilemmaer og didaktiske udfordringer ved selvforvaltede l{\ae}ringsrum p{\aa} professionsrettede uddannelser i Danmark",
abstract = "Rapporten er et resultat af et nyligt afsluttet forskningsprojekt om studieaktivitetsmodellen med fokus p{\aa} selvforvaltede l{\ae}ringsrum i problembaserede p{\ae}dagogikker, dvs. s{\ae}rligt aktiviteter i kvadrant 2, 3 og 4. I et uddannelsessociologisk perspektiv fremstilles, hvordan de strukturelle mekanismer bag selvforvaltning virker og udm{\o}nter sig i forskellige dilemmaer. En central pointe er, at dilemmaerne udg{\o}r en vigtig del af selvforvaltningspotentialet, hvorfor de ikke skal elimineres, men balanceres. Opn{\aa}s dette styrkes motivation og studieengagement.",
author = "Verner Larsen and Annette Rasmussen and S{\o}rensen, {Helle B{\ae}kkelund}",
year = "2018",
volume = "1",
publisher = "Danske Professionsh{\o}jskoler",
edition = "1",

Selvforvaltede læringsrum i pædagogisk praksis : Analyser af dilemmaer og didaktiske udfordringer ved selvforvaltede læringsrum på professionsrettede uddannelser i Danmark. / Larsen, Verner; Rasmussen, Annette; Sørensen, Helle Bækkelund.

1 udg. Aalborg : Danske Professionshøjskoler, 2018. 106 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Selvforvaltede læringsrum i pædagogisk praksis

T2 - Analyser af dilemmaer og didaktiske udfordringer ved selvforvaltede læringsrum på professionsrettede uddannelser i Danmark

AU - Larsen, Verner

AU - Rasmussen, Annette

AU - Sørensen, Helle Bækkelund

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Rapporten er et resultat af et nyligt afsluttet forskningsprojekt om studieaktivitetsmodellen med fokus på selvforvaltede læringsrum i problembaserede pædagogikker, dvs. særligt aktiviteter i kvadrant 2, 3 og 4. I et uddannelsessociologisk perspektiv fremstilles, hvordan de strukturelle mekanismer bag selvforvaltning virker og udmønter sig i forskellige dilemmaer. En central pointe er, at dilemmaerne udgør en vigtig del af selvforvaltningspotentialet, hvorfor de ikke skal elimineres, men balanceres. Opnås dette styrkes motivation og studieengagement.

AB - Rapporten er et resultat af et nyligt afsluttet forskningsprojekt om studieaktivitetsmodellen med fokus på selvforvaltede læringsrum i problembaserede pædagogikker, dvs. særligt aktiviteter i kvadrant 2, 3 og 4. I et uddannelsessociologisk perspektiv fremstilles, hvordan de strukturelle mekanismer bag selvforvaltning virker og udmønter sig i forskellige dilemmaer. En central pointe er, at dilemmaerne udgør en vigtig del af selvforvaltningspotentialet, hvorfor de ikke skal elimineres, men balanceres. Opnås dette styrkes motivation og studieengagement.

M3 - Rapport

VL - 1