Selvledende organisering

Pia Bramming, Vibeke Andersen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Hvad sker der, når alle skal være selvledende?

Selvledende organisering undersøger, hvilke organisatoriske dynamikker der udfor­dres, og hvordan de kommer til udtryk, når alle skal lede (mere) selv. Det umiddel­bart individuelle begreb selvledelse bliver i bogen et organisatorisk begreb og det betyder, at man som læser må glemme det meste af det, man troede, man vidste om selvledelse. Bogen leverer et nyt organisatorisk perspektiv på selvledelse, men også en kritik af den individuelt orienterede, normative konsulentlitteratur om selvledelse, som ellers er udbredt.

Bogen tager afsæt i forestillingen om, at organisatorisk værdiskabelse i det moderne arbejdsliv er knyttet til selvet : at det er i menneskets menneskelighed, at den cen­trale organisatoriske værdiskabelse sker. Det vil sige menneskets evner til at begå fejl, starte forfra, vurdere og lære nyt. Når selvet kommer i centrum for organiseringen, skaber det særlige organisatoriske dynamikker, der alle samtidig skal balanceres.

Selvledende organisering udvikler begreberne Passion, Kunnen og Resultat til at forstå og håndtere denne komplekse organisatoriske verden med. Bogen bygger på forskning, og gennem bogen illustreres bogens pointer løbende med eksempler fra forskningsprojektet Trivsel, produktivitet og selvledelse (TRIPS).

Målgruppen for bogen er bachelor-, kandidat- og masterstuderende, der arbejder med at forstå, analysere og skabe forandringer, trivsel og læring af organisatorisk art på såvel private som offentlige arbejdspladser. Bogen henvender sig også til konsu­lenter, ledere og medarbejdere, der arbejder med at forstå og udvikle organisationer, når og hvor selvledelse er udbredt.

Bogen forudsætter en grundlæggende viden om organisation og ledelse. Den kan bruges som lærebog, som opslagsbog eller som inspirationsbog, idet den både beskriver den historiske udvikling af teorier om selvledelse og illustrerer sine pointer og begreber med eksempler fra forskellige arbejdspladser.
OriginalsprogDansk
ForlagNyt fra Samfundsvidenskaberne
Udgave1
Antal sider240
ISBN (Trykt)9788776831639
ISBN (Elektronisk)9788776831769
StatusUdgivet - 28 maj 2019

Emneord

  • selvledelse
  • selvledende organisering
  • organisationsteori
  • passion
  • Kunnen
  • Forandring
  • nydelsesimperativet
  • motivation
  • værdipluralisme

Citer dette

Bramming, P., & Andersen, V. (2019). Selvledende organisering. (1 udg.) Nyt fra Samfundsvidenskaberne.
Bramming, Pia ; Andersen, Vibeke. / Selvledende organisering. 1 udg. Nyt fra Samfundsvidenskaberne, 2019. 240 s.
@book{dbc824a3017e41f7bbccc62572c90588,
title = "Selvledende organisering",
abstract = "Hvad sker der, n{\aa}r alle skal v{\ae}re selvledende?Selvledende organisering unders{\o}ger, hvilke organisatoriske dynamikker der udfor­dres, og hvordan de kommer til udtryk, n{\aa}r alle skal lede (mere) selv. Det umiddel­bart individuelle begreb selvledelse bliver i bogen et organisatorisk begreb og det betyder, at man som l{\ae}ser m{\aa} glemme det meste af det, man troede, man vidste om selvledelse. Bogen leverer et nyt organisatorisk perspektiv p{\aa} selvledelse, men ogs{\aa} en kritik af den individuelt orienterede, normative konsulentlitteratur om selvledelse, som ellers er udbredt.Bogen tager afs{\ae}t i forestillingen om, at organisatorisk v{\ae}rdiskabelse i det moderne arbejdsliv er knyttet til selvet : at det er i menneskets menneskelighed, at den cen­trale organisatoriske v{\ae}rdiskabelse sker. Det vil sige menneskets evner til at beg{\aa} fejl, starte forfra, vurdere og l{\ae}re nyt. N{\aa}r selvet kommer i centrum for organiseringen, skaber det s{\ae}rlige organisatoriske dynamikker, der alle samtidig skal balanceres.Selvledende organisering udvikler begreberne Passion, Kunnen og Resultat til at forst{\aa} og h{\aa}ndtere denne komplekse organisatoriske verden med. Bogen bygger p{\aa} forskning, og gennem bogen illustreres bogens pointer l{\o}bende med eksempler fra forskningsprojektet Trivsel, produktivitet og selvledelse (TRIPS).M{\aa}lgruppen for bogen er bachelor-, kandidat- og masterstuderende, der arbejder med at forst{\aa}, analysere og skabe forandringer, trivsel og l{\ae}ring af organisatorisk art p{\aa} s{\aa}vel private som offentlige arbejdspladser. Bogen henvender sig ogs{\aa} til konsu­lenter, ledere og medarbejdere, der arbejder med at forst{\aa} og udvikle organisationer, n{\aa}r og hvor selvledelse er udbredt.Bogen foruds{\ae}tter en grundl{\ae}ggende viden om organisation og ledelse. Den kan bruges som l{\ae}rebog, som opslagsbog eller som inspirationsbog, idet den b{\aa}de beskriver den historiske udvikling af teorier om selvledelse og illustrerer sine pointer og begreber med eksempler fra forskellige arbejdspladser.",
keywords = "selvledelse, selvledende organisering, organisationsteori, passion, Kunnen, Forandring, nydelsesimperativet, motivation, v{\ae}rdipluralisme",
author = "Pia Bramming and Vibeke Andersen",
year = "2019",
month = "5",
day = "28",
language = "Dansk",
isbn = "9788776831639",
publisher = "Nyt fra Samfundsvidenskaberne",
edition = "1",

}

Bramming, P & Andersen, V 2019, Selvledende organisering. 1 udg, Nyt fra Samfundsvidenskaberne.

Selvledende organisering. / Bramming, Pia; Andersen, Vibeke.

1 udg. Nyt fra Samfundsvidenskaberne, 2019. 240 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Selvledende organisering

AU - Bramming, Pia

AU - Andersen, Vibeke

PY - 2019/5/28

Y1 - 2019/5/28

N2 - Hvad sker der, når alle skal være selvledende?Selvledende organisering undersøger, hvilke organisatoriske dynamikker der udfor­dres, og hvordan de kommer til udtryk, når alle skal lede (mere) selv. Det umiddel­bart individuelle begreb selvledelse bliver i bogen et organisatorisk begreb og det betyder, at man som læser må glemme det meste af det, man troede, man vidste om selvledelse. Bogen leverer et nyt organisatorisk perspektiv på selvledelse, men også en kritik af den individuelt orienterede, normative konsulentlitteratur om selvledelse, som ellers er udbredt.Bogen tager afsæt i forestillingen om, at organisatorisk værdiskabelse i det moderne arbejdsliv er knyttet til selvet : at det er i menneskets menneskelighed, at den cen­trale organisatoriske værdiskabelse sker. Det vil sige menneskets evner til at begå fejl, starte forfra, vurdere og lære nyt. Når selvet kommer i centrum for organiseringen, skaber det særlige organisatoriske dynamikker, der alle samtidig skal balanceres.Selvledende organisering udvikler begreberne Passion, Kunnen og Resultat til at forstå og håndtere denne komplekse organisatoriske verden med. Bogen bygger på forskning, og gennem bogen illustreres bogens pointer løbende med eksempler fra forskningsprojektet Trivsel, produktivitet og selvledelse (TRIPS).Målgruppen for bogen er bachelor-, kandidat- og masterstuderende, der arbejder med at forstå, analysere og skabe forandringer, trivsel og læring af organisatorisk art på såvel private som offentlige arbejdspladser. Bogen henvender sig også til konsu­lenter, ledere og medarbejdere, der arbejder med at forstå og udvikle organisationer, når og hvor selvledelse er udbredt.Bogen forudsætter en grundlæggende viden om organisation og ledelse. Den kan bruges som lærebog, som opslagsbog eller som inspirationsbog, idet den både beskriver den historiske udvikling af teorier om selvledelse og illustrerer sine pointer og begreber med eksempler fra forskellige arbejdspladser.

AB - Hvad sker der, når alle skal være selvledende?Selvledende organisering undersøger, hvilke organisatoriske dynamikker der udfor­dres, og hvordan de kommer til udtryk, når alle skal lede (mere) selv. Det umiddel­bart individuelle begreb selvledelse bliver i bogen et organisatorisk begreb og det betyder, at man som læser må glemme det meste af det, man troede, man vidste om selvledelse. Bogen leverer et nyt organisatorisk perspektiv på selvledelse, men også en kritik af den individuelt orienterede, normative konsulentlitteratur om selvledelse, som ellers er udbredt.Bogen tager afsæt i forestillingen om, at organisatorisk værdiskabelse i det moderne arbejdsliv er knyttet til selvet : at det er i menneskets menneskelighed, at den cen­trale organisatoriske værdiskabelse sker. Det vil sige menneskets evner til at begå fejl, starte forfra, vurdere og lære nyt. Når selvet kommer i centrum for organiseringen, skaber det særlige organisatoriske dynamikker, der alle samtidig skal balanceres.Selvledende organisering udvikler begreberne Passion, Kunnen og Resultat til at forstå og håndtere denne komplekse organisatoriske verden med. Bogen bygger på forskning, og gennem bogen illustreres bogens pointer løbende med eksempler fra forskningsprojektet Trivsel, produktivitet og selvledelse (TRIPS).Målgruppen for bogen er bachelor-, kandidat- og masterstuderende, der arbejder med at forstå, analysere og skabe forandringer, trivsel og læring af organisatorisk art på såvel private som offentlige arbejdspladser. Bogen henvender sig også til konsu­lenter, ledere og medarbejdere, der arbejder med at forstå og udvikle organisationer, når og hvor selvledelse er udbredt.Bogen forudsætter en grundlæggende viden om organisation og ledelse. Den kan bruges som lærebog, som opslagsbog eller som inspirationsbog, idet den både beskriver den historiske udvikling af teorier om selvledelse og illustrerer sine pointer og begreber med eksempler fra forskellige arbejdspladser.

KW - selvledelse

KW - selvledende organisering

KW - organisationsteori

KW - passion

KW - Kunnen

KW - Forandring

KW - nydelsesimperativet

KW - motivation

KW - værdipluralisme

UR - https://samfundslitteratur.dk/bog/selvledende-organisering#tab1

M3 - Bog

SN - 9788776831639

BT - Selvledende organisering

PB - Nyt fra Samfundsvidenskaberne

ER -

Bramming P, Andersen V. Selvledende organisering. 1 udg. Nyt fra Samfundsvidenskaberne, 2019. 240 s.