Sensitive Go-alongs - aktionsforskning udenfor det synliges grænse

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

aktionsforskningskontekst.
TitelDialogisk aktionsforskning i et praksisnært perspektiv
RedaktørerHelle Alrø, Finn Thorbjørn Hansen
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato1 dec. 2017
Sider145-176
Kapitel5
ISBN (Trykt)978-87-7112-660-0
StatusUdgivet - 1 dec. 2017
NavnInterpersonel Kommunikation i Organisationer
Vol/bind12

• aktionsforskning
  • Dialog
  • fænomenologi
  • Go-alongs

Herholdt-Lomholdt, S. M. (2017). Sensitive Go-alongs - aktionsforskning udenfor det synliges grænse. I H. Alrø, & F. T. Hansen (red.), Dialogisk aktionsforskning i et praksisnært perspektiv (s. 145-176). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Interpersonel Kommunikation i Organisationer, Bind. 12
Herholdt-Lomholdt, Sine Maria. / Sensitive Go-alongs - aktionsforskning udenfor det synliges grænse. Dialogisk aktionsforskning i et praksisnært perspektiv. red. / Helle Alrø ; Finn Thorbjørn Hansen. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2017. s. 145-176 (Interpersonel Kommunikation i Organisationer, Bind 12).
@inbook{f6a95b8573754eb196880f773e3f7117,
title = "Sensitive Go-alongs - aktionsforskning udenfor det synliges gr{\ae}nse",
abstract = "I kapitlet udvikles en f{\ae}nomenologisk-{\ae}stetisk tilgang til forskerens deltagelse i aktionsforskningens felt kaldet ”sensitive Go-alongs”. Der fokuseres p{\aa},hvorledes forsker og praktikere kan se praksis p{\aa} forskellige m{\aa}der.Kapitlet skelner mellem at se p{\aa} praksis som den viser sig, at se som praktikerne selv ser, forst{\aa}r og fortolker deres praksis, at se ind if{\ae}nomener, som viser sig i praksis og endeligt at se med f{\ae}nomener,der viser sig i praksis, og som samtidig retter blikket hen modnoget andet og mere. De sidstn{\ae}vnte to niveauer, at se ind i og at se med, er anliggendet, n{\aa}r man udf{\o}rer sensitive Go-alongs i enaktionsforskningskontekst.",
keywords = "aktionsforskning, Dialog, f{\ae}nomenologi, Go-alongs",
author = "Herholdt-Lomholdt, {Sine Maria}",
year = "2017",
month = "12",
day = "1",
isbn = "978-87-7112-660-0",
pages = "145--176",
editor = "Alr{\o}, {Helle } and Hansen, {Finn Thorbj{\o}rn}",
booktitle = "Dialogisk aktionsforskning i et praksisn{\ae}rt perspektiv",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Herholdt-Lomholdt, SM 2017, Sensitive Go-alongs - aktionsforskning udenfor det synliges grænse. i H Alrø & FT Hansen (red), Dialogisk aktionsforskning i et praksisnært perspektiv. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, Interpersonel Kommunikation i Organisationer, bind 12, s. 145-176.

Sensitive Go-alongs - aktionsforskning udenfor det synliges grænse. / Herholdt-Lomholdt, Sine Maria.

Dialogisk aktionsforskning i et praksisnært perspektiv. red. / Helle Alrø; Finn Thorbjørn Hansen. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2017. s. 145-176 (Interpersonel Kommunikation i Organisationer, Bind 12).

TY - CHAP

T1 - Sensitive Go-alongs - aktionsforskning udenfor det synliges grænse

AU - Herholdt-Lomholdt, Sine Maria

PY - 2017/12/1

Y1 - 2017/12/1

N2 - I kapitlet udvikles en fænomenologisk-æstetisk tilgang til forskerens deltagelse i aktionsforskningens felt kaldet ”sensitive Go-alongs”. Der fokuseres på,hvorledes forsker og praktikere kan se praksis på forskellige måder.Kapitlet skelner mellem at se på praksis som den viser sig, at se som praktikerne selv ser, forstår og fortolker deres praksis, at se ind ifænomener, som viser sig i praksis og endeligt at se med fænomener,der viser sig i praksis, og som samtidig retter blikket hen modnoget andet og mere. De sidstnævnte to niveauer, at se ind i og at se med, er anliggendet, når man udfører sensitive Go-alongs i enaktionsforskningskontekst.

AB - I kapitlet udvikles en fænomenologisk-æstetisk tilgang til forskerens deltagelse i aktionsforskningens felt kaldet ”sensitive Go-alongs”. Der fokuseres på,hvorledes forsker og praktikere kan se praksis på forskellige måder.Kapitlet skelner mellem at se på praksis som den viser sig, at se som praktikerne selv ser, forstår og fortolker deres praksis, at se ind ifænomener, som viser sig i praksis og endeligt at se med fænomener,der viser sig i praksis, og som samtidig retter blikket hen modnoget andet og mere. De sidstnævnte to niveauer, at se ind i og at se med, er anliggendet, når man udfører sensitive Go-alongs i enaktionsforskningskontekst.

KW - aktionsforskning

KW - Dialog

KW - fænomenologi

KW - Go-alongs

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7112-660-0

SP - 145

EP - 176

BT - Dialogisk aktionsforskning i et praksisnært perspektiv

A2 - Alrø, Helle

A2 - Hansen, Finn Thorbjørn

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Herholdt-Lomholdt SM. Sensitive Go-alongs - aktionsforskning udenfor det synliges grænse. I Alrø H, Hansen FT, red., Dialogisk aktionsforskning i et praksisnært perspektiv. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2017. s. 145-176. (Interpersonel Kommunikation i Organisationer, Bind 12).