Skal vi danse apokalypso? En (alt for) kort fodnote om Lene Andersens forfatterskab

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  Resumé

  Den danske forfatter Lene Andersen satte sig for år tilbage for at sætte verden stævne. Det er siden blevet til storværket Baade Og, der nu tager de sidste skridt hen mod sin afslutning. Værket er skrevet under pseudonymet Jesper Knallhatt, og det næstsidste bind Torsdag er netop udkommet. De første spæde skridt mod den store finale er hermed taget. Indtil da kan læsere, der endnu ikke er faldet over Lene Andersens univers, melde sig ind, for værket er samlet set en nødvendig og modig opsang til verdens gang. Intet mindre end en teori om alt. Hovedpointen er, at hvis vi ikke lytter til formaningerne, ender nytestamentelige dommedagsprofetier med at gå i opfyldelse. Skal vi danse apokalypso, eller skal vi rent faktisk tage de verdslige problemer seriøst op til overvejelse?

  OriginalsprogDansk
  TidsskriftOvergrunden : et anderledes bogkatalog
  Udgave nummer8
  Sider (fra-til)10-11
  Antal sider2
  ISSN1902-3405
  StatusUdgivet - 13 apr. 2009

  Emneord

  • Filosofi
  • Fiktion
  • Forfatterskab

  Citer dette

  @article{3298adc028d711deb9fa000ea68e967b,
  title = "Skal vi danse apokalypso?: En (alt for) kort fodnote om Lene Andersens forfatterskab",
  abstract = "Den danske forfatter Lene Andersen satte sig for {\aa}r tilbage for at s{\ae}tte verden st{\ae}vne. Det er siden blevet til storv{\ae}rket Baade Og, der nu tager de sidste skridt hen mod sin afslutning. V{\ae}rket er skrevet under pseudonymet Jesper Knallhatt, og det n{\ae}stsidste bind Torsdag er netop udkommet. De f{\o}rste sp{\ae}de skridt mod den store finale er hermed taget. Indtil da kan l{\ae}sere, der endnu ikke er faldet over Lene Andersens univers, melde sig ind, for v{\ae}rket er samlet set en n{\o}dvendig og modig opsang til verdens gang. Intet mindre end en teori om alt. Hovedpointen er, at hvis vi ikke lytter til formaningerne, ender nytestamentelige dommedagsprofetier med at g{\aa} i opfyldelse. Skal vi danse apokalypso, eller skal vi rent faktisk tage de verdslige problemer seri{\o}st op til overvejelse?",
  keywords = "Filosofi, Fiktion, Forfatterskab, Philosophy, Fiction, Authorship",
  author = "Hansen, {Kim Toft}",
  year = "2009",
  month = "4",
  day = "13",
  language = "Dansk",
  pages = "10--11",
  journal = "Overgrunden : et anderledes bogkatalog",
  issn = "1902-3405",
  number = "8",

  }

  Skal vi danse apokalypso? En (alt for) kort fodnote om Lene Andersens forfatterskab. / Hansen, Kim Toft.

  I: Overgrunden : et anderledes bogkatalog, Nr. 8, 13.04.2009, s. 10-11.

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

  TY - JOUR

  T1 - Skal vi danse apokalypso?

  T2 - En (alt for) kort fodnote om Lene Andersens forfatterskab

  AU - Hansen, Kim Toft

  PY - 2009/4/13

  Y1 - 2009/4/13

  N2 - Den danske forfatter Lene Andersen satte sig for år tilbage for at sætte verden stævne. Det er siden blevet til storværket Baade Og, der nu tager de sidste skridt hen mod sin afslutning. Værket er skrevet under pseudonymet Jesper Knallhatt, og det næstsidste bind Torsdag er netop udkommet. De første spæde skridt mod den store finale er hermed taget. Indtil da kan læsere, der endnu ikke er faldet over Lene Andersens univers, melde sig ind, for værket er samlet set en nødvendig og modig opsang til verdens gang. Intet mindre end en teori om alt. Hovedpointen er, at hvis vi ikke lytter til formaningerne, ender nytestamentelige dommedagsprofetier med at gå i opfyldelse. Skal vi danse apokalypso, eller skal vi rent faktisk tage de verdslige problemer seriøst op til overvejelse?

  AB - Den danske forfatter Lene Andersen satte sig for år tilbage for at sætte verden stævne. Det er siden blevet til storværket Baade Og, der nu tager de sidste skridt hen mod sin afslutning. Værket er skrevet under pseudonymet Jesper Knallhatt, og det næstsidste bind Torsdag er netop udkommet. De første spæde skridt mod den store finale er hermed taget. Indtil da kan læsere, der endnu ikke er faldet over Lene Andersens univers, melde sig ind, for værket er samlet set en nødvendig og modig opsang til verdens gang. Intet mindre end en teori om alt. Hovedpointen er, at hvis vi ikke lytter til formaningerne, ender nytestamentelige dommedagsprofetier med at gå i opfyldelse. Skal vi danse apokalypso, eller skal vi rent faktisk tage de verdslige problemer seriøst op til overvejelse?

  KW - Filosofi

  KW - Fiktion

  KW - Forfatterskab

  KW - Philosophy

  KW - Fiction

  KW - Authorship

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 10

  EP - 11

  JO - Overgrunden : et anderledes bogkatalog

  JF - Overgrunden : et anderledes bogkatalog

  SN - 1902-3405

  IS - 8

  ER -