Skimmelsvampevækst i boliger: praksisser og politikker

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

995 Downloads (Pure)

Abstrakt

Denne afhandling søger at komme tættere på en forståelse af problematikkerne omkring skimmelsvampevækst i boliger og bidrager med et kvalitativt perspektiv på et ellers kvantitativt forskningsfelt. Det empiriske feltarbejde omfatter observationer og semistrukturerede interviews i 11 almene boligafdelinger, opført i perioden fra 1942-1972, hvor problemer med fugt og skimmelsvamp har været en af årsagerne til at de disse år har gennemgået en større renovering. Afhandlingen viser at skimmelproblematikken har været forårsaget af en lang række forskellige faktorer, både bygningerne, brugernes hverdagspraksisser og en lang række konventioner. Hovedbudskabet er at denne type problematikker er både tekniske og sociale, og at det er behov for beredskab på flere niveauer, for at forebygge skimmelsvampevækst i boliger.
ForlagAalborg Universitetsforlag
ISBN (Elektronisk)978-87-7210-066-1
StatusUdgivet - 2017
NavnPh.d.-serien for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet