Skimmelsvampevækst i boliger

ForlagAalborg Universitetsforlag
ISBN (Elektronisk)978-87-7210-066-1
StatusUdgivet - 2017
NavnPh.d.-serien for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
ISSN2446-1636

Bibliografisk note

Ph.d. vejleder:
Seniorforsker Anne Kathrine Frandsen, Aalborg Universitet

Ph.d. bi-vejleder:
Professor MSO Lars Gunnarsen, Aalborg Universitet

Øien, T. B. (2017). Skimmelsvampevækst i boliger: praksisser og politikker. Aalborg Universitetsforlag. Ph.d.-serien for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
Øien, Turid Borgestrand. / Skimmelsvampevækst i boliger : praksisser og politikker. Aalborg Universitetsforlag, 2017. 236 s. (Ph.d.-serien for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).
@phdthesis{963226294f644889b98d5019a2e27c6a,
title = "Skimmelsvampev{\ae}kst i boliger: praksisser og politikker",
abstract = "Denne afhandling s{\o}ger at komme t{\ae}ttere p{\aa} en forst{\aa}else af problematikkerne omkring skimmelsvampev{\ae}kst i boliger og bidrager med et kvalitativt perspektiv p{\aa} et ellers kvantitativt forskningsfelt. Det empiriske feltarbejde omfatter observationer og semistrukturerede interviews i 11 almene boligafdelinger, opf{\o}rt i perioden fra 1942-1972, hvor problemer med fugt og skimmelsvamp har v{\ae}ret en af {\aa}rsagerne til at de disse {\aa}r har gennemg{\aa}et en st{\o}rre renovering. Afhandlingen viser at skimmelproblematikken har v{\ae}ret for{\aa}rsaget af en lang r{\ae}kke forskellige faktorer, b{\aa}de bygningerne, brugernes hverdagspraksisser og en lang r{\ae}kke konventioner. Hovedbudskabet er at denne type problematikker er b{\aa}de tekniske og sociale, og at det er behov for beredskab p{\aa} flere niveauer, for at forebygge skimmelsvampev{\ae}kst i boliger.",
author = "{\O}ien, {Turid Borgestrand}",
note = "Ph.d. vejleder: Seniorforsker Anne Kathrine Frandsen, Aalborg Universitet Ph.d. bi-vejleder: Professor MSO Lars Gunnarsen, Aalborg Universitet",
year = "2017",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Øien, TB 2017, Skimmelsvampevækst i boliger: praksisser og politikker. Ph.d.-serien for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet, Aalborg Universitetsforlag.

Skimmelsvampevækst i boliger : praksisser og politikker. / Øien, Turid Borgestrand.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Skimmelsvampevækst i boliger

T2 - praksisser og politikker

AU - Øien, Turid Borgestrand

N1 - Ph.d. vejleder: Seniorforsker Anne Kathrine Frandsen, Aalborg Universitet Ph.d. bi-vejleder: Professor MSO Lars Gunnarsen, Aalborg Universitet

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Denne afhandling søger at komme tættere på en forståelse af problematikkerne omkring skimmelsvampevækst i boliger og bidrager med et kvalitativt perspektiv på et ellers kvantitativt forskningsfelt. Det empiriske feltarbejde omfatter observationer og semistrukturerede interviews i 11 almene boligafdelinger, opført i perioden fra 1942-1972, hvor problemer med fugt og skimmelsvamp har været en af årsagerne til at de disse år har gennemgået en større renovering. Afhandlingen viser at skimmelproblematikken har været forårsaget af en lang række forskellige faktorer, både bygningerne, brugernes hverdagspraksisser og en lang række konventioner. Hovedbudskabet er at denne type problematikker er både tekniske og sociale, og at det er behov for beredskab på flere niveauer, for at forebygge skimmelsvampevækst i boliger.

AB - Denne afhandling søger at komme tættere på en forståelse af problematikkerne omkring skimmelsvampevækst i boliger og bidrager med et kvalitativt perspektiv på et ellers kvantitativt forskningsfelt. Det empiriske feltarbejde omfatter observationer og semistrukturerede interviews i 11 almene boligafdelinger, opført i perioden fra 1942-1972, hvor problemer med fugt og skimmelsvamp har været en af årsagerne til at de disse år har gennemgået en større renovering. Afhandlingen viser at skimmelproblematikken har været forårsaget af en lang række forskellige faktorer, både bygningerne, brugernes hverdagspraksisser og en lang række konventioner. Hovedbudskabet er at denne type problematikker er både tekniske og sociale, og at det er behov for beredskab på flere niveauer, for at forebygge skimmelsvampevækst i boliger.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Skimmelsvampevækst i boliger

PB - Aalborg Universitetsforlag

Øien TB. Skimmelsvampevækst i boliger: praksisser og politikker. Aalborg Universitetsforlag, 2017. 236 s. (Ph.d.-serien for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet).