Skole-hjem-samarbejde med etniske minoritets familier

Noomi Christine Linde Matthiesen, Maria Shubhra Ovesen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Abstrakt

Hvordan skaber man et ligeværdigt og tillidsfuldt samarbejde mellem lærere og forældre, skole og hjem? Hvordan etablerer man en dialog, hvis den ene part ikke taler godt dansk? Hvis forskelle i kulturer og forståelser af skole og læring virker uoverstigelige? Og hvordan bliver det klart, hvad der er lærerens ansvar, og hvad der er forældrenes?

Skole-hjem-samarbejde med etniske minoritetsfamilier undersøger de udfordringer og dilemmaer, der kan være knyttet til samarbejdet med etniske minoritetsforældre - og særligt de familier, der er udsatte. Bogen vægter beskrivelsen af skole-hjem-samarbejde fra et forældreperspektiv. Målet er at støtte lærere og andre pædagogiske professionelle i at se og analysere dilemmaer og udfordringer på nye måder og dermed få øje på nye veje at gå i praksis. Bogen belyser disse udfordringer og dilemmaer ud fra den almene skole-hjem-samarbejdspraksis, som i mange tilfælde kan være så 'selvfølgeliggjort', at der opstår blinde pletter.

Området undersøges ud fra forskellige teoretiske perspektiver og illustreres gennem praksiseksempler og autentiske cases. Samtidig fastholder bogen, at skole-hjem-samarbejde er komplekst og fyldt med paradokser, som ikke lader sig løse ud fra en manual, men må håndteres fra case til case.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAarhus
ForlagKlim
Antal sider244
ISBN (Trykt)9788772045474
StatusUdgivet - 2020

Citationsformater