Små og store sandheder: Religiøse forestillinger i ny nordisk krimi

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Krimien har fortrinsvist været en genre med hang til realistiske forklaringsmodeller og sikker erkendelse. Derfor har religiøse forestillinger traditionelt været udskældt inden for genrens rammer. Gennem de seneste år har vi dog set en strømning af krimier, hvor detektiver kan tro på Gud, og hvor efterforskningen kan trænge ind i det hinsides.

Siden årtusindeskiftet har den skandinaviske krimi i tiltagende grad interesseret sig for religion og tro. Der findes en række fortilfælde før 2000, men gennem det seneste årti har mængden været tiltagende. 2012 var heller ingen undtagelse. Denne artikel er en oversigt over krimier, der sidste år blev udgivet på dansk, og som på en eller anden måde inddrager trosforestillinger.
OriginalsprogDansk
TidsskriftStandart
Vol/bind27
Udgave nummer1
Sider (fra-til)48-50
ISSN1602-2246
StatusUdgivet - mar. 2013

Emneord

  • Krimifiktion
  • religion
  • litteratur
  • postsekularisme

Citer dette

@article{1833c077d7b549f98379274292ab6470,
title = "Sm{\aa} og store sandheder: Religi{\o}se forestillinger i ny nordisk krimi",
abstract = "Krimien har fortrinsvist v{\ae}ret en genre med hang til realistiske forklaringsmodeller og sikker erkendelse. Derfor har religi{\o}se forestillinger traditionelt v{\ae}ret udsk{\ae}ldt inden for genrens rammer. Gennem de seneste {\aa}r har vi dog set en str{\o}mning af krimier, hvor detektiver kan tro p{\aa} Gud, og hvor efterforskningen kan tr{\ae}nge ind i det hinsides.Siden {\aa}rtusindeskiftet har den skandinaviske krimi i tiltagende grad interesseret sig for religion og tro. Der findes en r{\ae}kke fortilf{\ae}lde f{\o}r 2000, men gennem det seneste {\aa}rti har m{\ae}ngden v{\ae}ret tiltagende. 2012 var heller ingen undtagelse. Denne artikel er en oversigt over krimier, der sidste {\aa}r blev udgivet p{\aa} dansk, og som p{\aa} en eller anden m{\aa}de inddrager trosforestillinger.",
keywords = "Krimifiktion, religion, litteratur, postsekularisme",
author = "Hansen, {Kim Toft}",
year = "2013",
month = "3",
language = "Dansk",
volume = "27",
pages = "48--50",
journal = "Standart",
issn = "1602-2246",
publisher = "Litteraturmagasinet Standart",
number = "1",

}

Små og store sandheder : Religiøse forestillinger i ny nordisk krimi. / Hansen, Kim Toft.

I: Standart, Bind 27, Nr. 1, 03.2013, s. 48-50.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Små og store sandheder

T2 - Religiøse forestillinger i ny nordisk krimi

AU - Hansen, Kim Toft

PY - 2013/3

Y1 - 2013/3

N2 - Krimien har fortrinsvist været en genre med hang til realistiske forklaringsmodeller og sikker erkendelse. Derfor har religiøse forestillinger traditionelt været udskældt inden for genrens rammer. Gennem de seneste år har vi dog set en strømning af krimier, hvor detektiver kan tro på Gud, og hvor efterforskningen kan trænge ind i det hinsides.Siden årtusindeskiftet har den skandinaviske krimi i tiltagende grad interesseret sig for religion og tro. Der findes en række fortilfælde før 2000, men gennem det seneste årti har mængden været tiltagende. 2012 var heller ingen undtagelse. Denne artikel er en oversigt over krimier, der sidste år blev udgivet på dansk, og som på en eller anden måde inddrager trosforestillinger.

AB - Krimien har fortrinsvist været en genre med hang til realistiske forklaringsmodeller og sikker erkendelse. Derfor har religiøse forestillinger traditionelt været udskældt inden for genrens rammer. Gennem de seneste år har vi dog set en strømning af krimier, hvor detektiver kan tro på Gud, og hvor efterforskningen kan trænge ind i det hinsides.Siden årtusindeskiftet har den skandinaviske krimi i tiltagende grad interesseret sig for religion og tro. Der findes en række fortilfælde før 2000, men gennem det seneste årti har mængden været tiltagende. 2012 var heller ingen undtagelse. Denne artikel er en oversigt over krimier, der sidste år blev udgivet på dansk, og som på en eller anden måde inddrager trosforestillinger.

KW - Krimifiktion

KW - religion

KW - litteratur

KW - postsekularisme

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 27

SP - 48

EP - 50

JO - Standart

JF - Standart

SN - 1602-2246

IS - 1

ER -