Projekter pr. år
Abstract
I februar 2009 blev interventionsbørnehaven A udvalgt til at deltage i en smags-workshop baseret på Sapere-metoden udviklet af den franske fysiker Jacques Puisais. I en uge lugtede, så og smagte børn og pædagoger på forskelligt frugt og grønt. Herudover bagte børnene foccaciaboller. Der blev talt om mad, spillet mad-spil og børnene fik brugt deres krop og gik på skattejagt. Målet var at arbejde med sansetræning og at vurdere hvorvidt denne kunne implementeres
i børnehavens hverdag.
Den franske Sapere-metode er afprøvet på skolebørn i Sverige og det er dette svenske kildemateriale, som danner udgangspunkt for smags-workshoppen i børnehave A. Eftersom hverken den oprindelige franske eller den svenske metode havde været afprøvet på børn yngre end 11-12 år, var det nødvendigt at foretage forskellige justeringer, grundet børnenes kognitive niveau.
i børnehavens hverdag.
Den franske Sapere-metode er afprøvet på skolebørn i Sverige og det er dette svenske kildemateriale, som danner udgangspunkt for smags-workshoppen i børnehave A. Eftersom hverken den oprindelige franske eller den svenske metode havde været afprøvet på børn yngre end 11-12 år, var det nødvendigt at foretage forskellige justeringer, grundet børnenes kognitive niveau.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Titel | Smagsworkshop for børnehavebørn : - en genvej til maddannelse |
Antal sider | 47 |
Publikationsdato | 1 feb. 2010 |
Sider | 1-47 |
Status | Udgivet - 1 feb. 2010 |
Emneord
- smagsworkshop
- børnehave
- børn
- maddannelse
- sans for sjov
- spil
- mad
- madmod
- madsprog
- pædagoger
- sanser
- fysisk aktivitet
Projekter
- 1 Afsluttet
-
PERISCOPE: Pilot European Regional Interventions for Smart Childhood Obesity Prevention in Early age
Sansolios, S., Thomsen, S. H., Mikkelsen, B. E., Strand, D., Mikkelsen, M. V., Skovbo Heuser, D., Sode Gregersen, A., Storm Slumstrup, C., Werther, M. N. & Pedersen, D.
01/05/2008 → 01/01/2010
Projekter: Projekt › Forskning