Smagsworkshop for børnehavebørn: - en genvej til maddannelse

Dorte Skovbo Heuser, Anne Sode Gregersen, Sanne Sansolios (Redaktør), Diana Strand (Redaktør)

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til rapportForskning

2451 Downloads (Pure)

Abstract

I februar 2009 blev interventionsbørnehaven A udvalgt til at deltage i en smags-workshop baseret på Sapere-metoden udviklet af den franske fysiker Jacques Puisais. I en uge lugtede, så og smagte børn og pædagoger på forskelligt frugt og grønt. Herudover bagte børnene foccaciaboller. Der blev talt om mad, spillet mad-spil og børnene fik brugt deres krop og gik på skattejagt. Målet var at arbejde med sansetræning og at vurdere hvorvidt denne kunne implementeres
i børnehavens hverdag.
Den franske Sapere-metode er afprøvet på skolebørn i Sverige og det er dette svenske kildemateriale, som danner udgangspunkt for smags-workshoppen i børnehave A. Eftersom hverken den oprindelige franske eller den svenske metode havde været afprøvet på børn yngre end 11-12 år, var det nødvendigt at foretage forskellige justeringer, grundet børnenes kognitive niveau.
OriginalsprogDansk
TitelSmagsworkshop for børnehavebørn : - en genvej til maddannelse
Antal sider47
Publikationsdato1 feb. 2010
Sider1-47
StatusUdgivet - 1 feb. 2010

Emneord

  • smagsworkshop
  • børnehave
  • børn
  • maddannelse
  • sans for sjov
  • spil
  • mad
  • madmod
  • madsprog
  • pædagoger
  • sanser
  • fysisk aktivitet

Citationsformater