Social integration - en blind plet i dansk arbejdsmiljøforskning?

Kjeld Nielsen

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskningpeer review

458 Downloads (Pure)

Resumé

Der argumenteres for, at social integration på den enkelte arbejdsplads er en moderator som kan formindske arbejdsbelastninger som følge af ændrede jobkrav. Argumentet er baseret på en analyse fra en interviewundersøgelse blandt 24 fokuspersoner ansat på en voksenhandicaporganisation med 16 beboere. Social integration defineres som et arbejdsfællesskab, som organiserer den ansattes forhold til den enkelte beboer og kollega med særlige egenskaber. Arbejdsfællesskaber baserer sig på egenskaber som personalets tillids- og følelsesrelationer, tavse viden om samt normer i den daglige organisering og udførelse af arbejdet. Der konkluderes, at arbejdsfællesskaberne er funktionsdygtige, når de ansatte har udviklet gode tillidsrelationer og stor tavs viden om planlægning og udførelse af arbejdet. I paperet udvikles desuden 6 teser om social integration i arbejdslivet.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2006
Antal sider16
StatusUdgivet - 2006
Begivenhed23rd Nordic Sociological Conference - Åbo, Finland
Varighed: 18 aug. 200620 aug. 2006

Konference

Konference23rd Nordic Sociological Conference
LandFinland
ByÅbo
Periode18/08/200620/08/2006

Citer dette

Nielsen, K. (2006). Social integration - en blind plet i dansk arbejdsmiljøforskning?. Afhandling præsenteret på 23rd Nordic Sociological Conference, Åbo, Finland.
Nielsen, Kjeld. / Social integration - en blind plet i dansk arbejdsmiljøforskning?. Afhandling præsenteret på 23rd Nordic Sociological Conference, Åbo, Finland.16 s.
@conference{84e202a09c2c11db8ed6000ea68e967b,
title = "Social integration - en blind plet i dansk arbejdsmilj{\o}forskning?",
abstract = "Der argumenteres for, at social integration p{\aa} den enkelte arbejdsplads er en moderator som kan formindske arbejdsbelastninger som f{\o}lge af {\ae}ndrede jobkrav. Argumentet er baseret p{\aa} en analyse fra en interviewunders{\o}gelse blandt 24 fokuspersoner ansat p{\aa} en voksenhandicaporganisation med 16 beboere. Social integration defineres som et arbejdsf{\ae}llesskab, som organiserer den ansattes forhold til den enkelte beboer og kollega med s{\ae}rlige egenskaber. Arbejdsf{\ae}llesskaber baserer sig p{\aa} egenskaber som personalets tillids- og f{\o}lelsesrelationer, tavse viden om samt normer i den daglige organisering og udf{\o}relse af arbejdet. Der konkluderes, at arbejdsf{\ae}llesskaberne er funktionsdygtige, n{\aa}r de ansatte har udviklet gode tillidsrelationer og stor tavs viden om planl{\ae}gning og udf{\o}relse af arbejdet. I paperet udvikles desuden 6 teser om social integration i arbejdslivet.",
author = "Kjeld Nielsen",
year = "2006",
language = "Dansk",
note = "23rd Nordic Sociological Conference ; Conference date: 18-08-2006 Through 20-08-2006",

}

Nielsen, K 2006, 'Social integration - en blind plet i dansk arbejdsmiljøforskning?' Paper fremlagt ved 23rd Nordic Sociological Conference, Åbo, Finland, 18/08/2006 - 20/08/2006, .

Social integration - en blind plet i dansk arbejdsmiljøforskning? / Nielsen, Kjeld.

2006. Afhandling præsenteret på 23rd Nordic Sociological Conference, Åbo, Finland.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskningpeer review

TY - CONF

T1 - Social integration - en blind plet i dansk arbejdsmiljøforskning?

AU - Nielsen, Kjeld

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Der argumenteres for, at social integration på den enkelte arbejdsplads er en moderator som kan formindske arbejdsbelastninger som følge af ændrede jobkrav. Argumentet er baseret på en analyse fra en interviewundersøgelse blandt 24 fokuspersoner ansat på en voksenhandicaporganisation med 16 beboere. Social integration defineres som et arbejdsfællesskab, som organiserer den ansattes forhold til den enkelte beboer og kollega med særlige egenskaber. Arbejdsfællesskaber baserer sig på egenskaber som personalets tillids- og følelsesrelationer, tavse viden om samt normer i den daglige organisering og udførelse af arbejdet. Der konkluderes, at arbejdsfællesskaberne er funktionsdygtige, når de ansatte har udviklet gode tillidsrelationer og stor tavs viden om planlægning og udførelse af arbejdet. I paperet udvikles desuden 6 teser om social integration i arbejdslivet.

AB - Der argumenteres for, at social integration på den enkelte arbejdsplads er en moderator som kan formindske arbejdsbelastninger som følge af ændrede jobkrav. Argumentet er baseret på en analyse fra en interviewundersøgelse blandt 24 fokuspersoner ansat på en voksenhandicaporganisation med 16 beboere. Social integration defineres som et arbejdsfællesskab, som organiserer den ansattes forhold til den enkelte beboer og kollega med særlige egenskaber. Arbejdsfællesskaber baserer sig på egenskaber som personalets tillids- og følelsesrelationer, tavse viden om samt normer i den daglige organisering og udførelse af arbejdet. Der konkluderes, at arbejdsfællesskaberne er funktionsdygtige, når de ansatte har udviklet gode tillidsrelationer og stor tavs viden om planlægning og udførelse af arbejdet. I paperet udvikles desuden 6 teser om social integration i arbejdslivet.

M3 - Paper uden forlag/tidsskrift

ER -

Nielsen K. Social integration - en blind plet i dansk arbejdsmiljøforskning?. 2006. Afhandling præsenteret på 23rd Nordic Sociological Conference, Åbo, Finland.