Socialretlig dømmekraft

StatusUdgivet - apr. 2018

@article{03a004fd36e0400496cfd5944ecf0c4c,
title = "Socialretlig d{\o}mmekraft: Dimensioner og faldgruber",
abstract = "{"}Socialretlig d{\o}mmekraft{"} er et komplekst begreb, som for at ydes retf{\ae}rdighed m{\aa} udfoldes komplekst. Det vil sige i alle dets dimensioner. Sagsdimensionelt, socialdimensionelt og tidsdimensionelt. P{\aa} baggrund af en ret alvorlig situation, hvad ang{\aa}r oms{\ae}tningen af socialretten i de dertil indrettede samfundsinstitutioner, s{\o}ges d{\o}mmekraftbegrebet udfoldet i overensstemmelse med den socialretlige virkelighed og den udfordring, der m{\o}der myndighedsud{\o}veren p{\aa} omr{\aa}det. Det vises hvorledes tre retsteoretiske perspektiver kan pr{\ae}cisere fordringen til den moderne myndighedsud{\o}ver.",
author = "Peter Vangsgaard",
year = "2018",
month = "4",
volume = "30",
pages = "61--75",
journal = "Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat",
issn = "0904-3535",
publisher = "Selskabet til Fremme af Social Debat, Danmark",
number = "153",

Socialretlig dømmekraft : Dimensioner og faldgruber. / Vangsgaard, Peter.

I: Social Kritik, Bind 30, Nr. 153, 04.2018, s. 61-75.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Socialretlig dømmekraft

T2 - Dimensioner og faldgruber

AU - Vangsgaard, Peter

PY - 2018/4

Y1 - 2018/4

N2 - "Socialretlig dømmekraft" er et komplekst begreb, som for at ydes retfærdighed må udfoldes komplekst. Det vil sige i alle dets dimensioner. Sagsdimensionelt, socialdimensionelt og tidsdimensionelt. På baggrund af en ret alvorlig situation, hvad angår omsætningen af socialretten i de dertil indrettede samfundsinstitutioner, søges dømmekraftbegrebet udfoldet i overensstemmelse med den socialretlige virkelighed og den udfordring, der møder myndighedsudøveren på området. Det vises hvorledes tre retsteoretiske perspektiver kan præcisere fordringen til den moderne myndighedsudøver.

AB - "Socialretlig dømmekraft" er et komplekst begreb, som for at ydes retfærdighed må udfoldes komplekst. Det vil sige i alle dets dimensioner. Sagsdimensionelt, socialdimensionelt og tidsdimensionelt. På baggrund af en ret alvorlig situation, hvad angår omsætningen af socialretten i de dertil indrettede samfundsinstitutioner, søges dømmekraftbegrebet udfoldet i overensstemmelse med den socialretlige virkelighed og den udfordring, der møder myndighedsudøveren på området. Det vises hvorledes tre retsteoretiske perspektiver kan præcisere fordringen til den moderne myndighedsudøver.

UR - http://www.socialkritik.dk/#indhold131

M3 - Tidsskriftartikel