Udgivelses stedKøbenhavn
StatusUdgivet - 2016
NavnSBI
Nummer2016:20

Larsen, J. N. (2016). Socialt bæredygtig landsby: et udviklingsprojekt. (1. udgave udg.) København: SBi Forlag. SBI, Nr. 2016:20
Larsen, Jacob Norvig. / Socialt bæredygtig landsby : et udviklingsprojekt. 1. udgave udg. København : SBi Forlag, 2016. 42 s. (SBI; Nr. 2016:20).
@book{eee819e03c13442c87c23f2363aeeb0b,
title = "Socialt b{\ae}redygtig landsby: et udviklingsprojekt",
abstract = "Mange landsbyer uden for de store byomr{\aa}der har problemer med fraflytning, stagnerende eller svigtende boligsalg, butikslukninger, funktionst{\o}mning af erhvervsbygninger osv. Et muligt modsvar er at styrke landsbyernes sociale b{\ae}redygtighed. Hvis beboerne forst{\aa}r at bruge et st{\ae}rkt sociokulturelt milj{\o} til at l{\o}fte deres evne til kollektiv aktion, dvs. at handle i f{\ae}llesskab, s{\aa} kan lokalsamfundets udvikling stabiliseres. Projektet ’Socialt b{\ae}redygtig Iandsby’ har haft til form{\aa}l at udvikle mere samarbejde mellem borgere,virksomheder, foreninger og institutioner i landsbyen Nimtofte p{\aa} Djursland. Denne evalueringsrapport pr{\ae}senterer resultater og erfaringer fra projektet, som kan have v{\ae}rdi for andre landsbysamfund og kommuner. Projektet har bl.a. demonstreret, at det ikke er nok at styrke b{\aa}ndene mellem lokalsamfundets individer, men at det er afg{\o}rende vigtigt for den sociale b{\ae}redygtighed, at de involverede parter ogs{\aa} prioriterer at bygge bro mellem de forskellige, mere eller mindre formelle institutioner i lokalsamfundet.",
author = "Larsen, {Jacob Norvig}",
year = "2016",
publisher = "SBi Forlag",
edition = "1. udgave",

Larsen, JN 2016, Socialt bæredygtig landsby: et udviklingsprojekt. SBI, nr. 2016:20, 1. udgave udg, SBi Forlag, København.

Socialt bæredygtig landsby : et udviklingsprojekt. / Larsen, Jacob Norvig.

1. udgave udg. København : SBi Forlag, 2016. 42 s. (SBI; Nr. 2016:20).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Socialt bæredygtig landsby

T2 - et udviklingsprojekt

AU - Larsen, Jacob Norvig

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Mange landsbyer uden for de store byområder har problemer med fraflytning, stagnerende eller svigtende boligsalg, butikslukninger, funktionstømning af erhvervsbygninger osv. Et muligt modsvar er at styrke landsbyernes sociale bæredygtighed. Hvis beboerne forstår at bruge et stærkt sociokulturelt miljø til at løfte deres evne til kollektiv aktion, dvs. at handle i fællesskab, så kan lokalsamfundets udvikling stabiliseres. Projektet ’Socialt bæredygtig Iandsby’ har haft til formål at udvikle mere samarbejde mellem borgere,virksomheder, foreninger og institutioner i landsbyen Nimtofte på Djursland. Denne evalueringsrapport præsenterer resultater og erfaringer fra projektet, som kan have værdi for andre landsbysamfund og kommuner. Projektet har bl.a. demonstreret, at det ikke er nok at styrke båndene mellem lokalsamfundets individer, men at det er afgørende vigtigt for den sociale bæredygtighed, at de involverede parter også prioriterer at bygge bro mellem de forskellige, mere eller mindre formelle institutioner i lokalsamfundet.

AB - Mange landsbyer uden for de store byområder har problemer med fraflytning, stagnerende eller svigtende boligsalg, butikslukninger, funktionstømning af erhvervsbygninger osv. Et muligt modsvar er at styrke landsbyernes sociale bæredygtighed. Hvis beboerne forstår at bruge et stærkt sociokulturelt miljø til at løfte deres evne til kollektiv aktion, dvs. at handle i fællesskab, så kan lokalsamfundets udvikling stabiliseres. Projektet ’Socialt bæredygtig Iandsby’ har haft til formål at udvikle mere samarbejde mellem borgere,virksomheder, foreninger og institutioner i landsbyen Nimtofte på Djursland. Denne evalueringsrapport præsenterer resultater og erfaringer fra projektet, som kan have værdi for andre landsbysamfund og kommuner. Projektet har bl.a. demonstreret, at det ikke er nok at styrke båndene mellem lokalsamfundets individer, men at det er afgørende vigtigt for den sociale bæredygtighed, at de involverede parter også prioriterer at bygge bro mellem de forskellige, mere eller mindre formelle institutioner i lokalsamfundet.

UR - http://www.sbi.dk/byudvikling/generelt/socialt-baeredygtig-landsby-et-udviklingsprojekt/landsbyer-udvikler-sig-kun-hvis-beboerne-handler-i-faellesskab-1

M3 - Bog

BT - Socialt bæredygtig landsby

PB - SBi Forlag

CY - København

Larsen JN. Socialt bæredygtig landsby: et udviklingsprojekt. 1. udgave udg. København: SBi Forlag, 2016. 42 s. (SBI; Nr. 2016:20).