Sport og identitet i de nye interaktive mediers spejl: Performance, registrering og refleksivitet

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Denne korte artikel søger at give et afgrænset billede af, hvordan sport og identitet hænger eller spiller sammen i en kontekst, vi i mangel af bedre kan kalde "den refleksive modernitet". Det giver fagligt mening at læne sig op ad en refleksivitetsforståelse, fordi den også indebærer, at den enkelte ikke bare bruger sportsudøvelse som en æstetisering (jeg vil se godt ud, ser jeg godt ud i rød/hvide farver), men også som en pejling af de risici, som vi må leve med (når jeg holder mig sund, holder jeg også de værste sygdomme og lidelser på afstand). Artiklen vil præsentere nogle case eksempler for at illustrere, hvordan vi gennem konkrete manifestationer kan se, hvordan sport og identitet bearbejdes kollektivt og indarbejdes individuelt i det, der kunne kaldes "de nye interaktive mediers spejl".
OriginalsprogDansk
TitelPerspektiver på sportsmanagement
Antal sider7
Udgivelses stedUCN
StatusAfsendt - 1 dec. 2018

Citer dette

Andersen, T. F. (2018). Sport og identitet i de nye interaktive mediers spejl: Performance, registrering og refleksivitet. Manuskript afsendt til publicering. I Perspektiver på sportsmanagement UCN.
@inbook{bab02bab12f9438c8646b30f3ea44cbb,
title = "Sport og identitet i de nye interaktive mediers spejl: Performance, registrering og refleksivitet",
abstract = "Denne korte artikel s{\o}ger at give et afgr{\ae}nset billede af, hvordan sport og identitet h{\ae}nger eller spiller sammen i en kontekst, vi i mangel af bedre kan kalde {"}den refleksive modernitet{"}. Det giver fagligt mening at l{\ae}ne sig op ad en refleksivitetsforst{\aa}else, fordi den ogs{\aa} indeb{\ae}rer, at den enkelte ikke bare bruger sportsud{\o}velse som en {\ae}stetisering (jeg vil se godt ud, ser jeg godt ud i r{\o}d/hvide farver), men ogs{\aa} som en pejling af de risici, som vi m{\aa} leve med (n{\aa}r jeg holder mig sund, holder jeg ogs{\aa} de v{\ae}rste sygdomme og lidelser p{\aa} afstand). Artiklen vil pr{\ae}sentere nogle case eksempler for at illustrere, hvordan vi gennem konkrete manifestationer kan se, hvordan sport og identitet bearbejdes kollektivt og indarbejdes individuelt i det, der kunne kaldes {"}de nye interaktive mediers spejl{"}.",
author = "Andersen, {Tem Frank}",
year = "2018",
month = "12",
day = "1",
language = "Dansk",
booktitle = "Perspektiver p{\aa} sportsmanagement",

}

Sport og identitet i de nye interaktive mediers spejl : Performance, registrering og refleksivitet. / Andersen, Tem Frank.

Perspektiver på sportsmanagement. UCN, 2018.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Sport og identitet i de nye interaktive mediers spejl

T2 - Performance, registrering og refleksivitet

AU - Andersen, Tem Frank

PY - 2018/12/1

Y1 - 2018/12/1

N2 - Denne korte artikel søger at give et afgrænset billede af, hvordan sport og identitet hænger eller spiller sammen i en kontekst, vi i mangel af bedre kan kalde "den refleksive modernitet". Det giver fagligt mening at læne sig op ad en refleksivitetsforståelse, fordi den også indebærer, at den enkelte ikke bare bruger sportsudøvelse som en æstetisering (jeg vil se godt ud, ser jeg godt ud i rød/hvide farver), men også som en pejling af de risici, som vi må leve med (når jeg holder mig sund, holder jeg også de værste sygdomme og lidelser på afstand). Artiklen vil præsentere nogle case eksempler for at illustrere, hvordan vi gennem konkrete manifestationer kan se, hvordan sport og identitet bearbejdes kollektivt og indarbejdes individuelt i det, der kunne kaldes "de nye interaktive mediers spejl".

AB - Denne korte artikel søger at give et afgrænset billede af, hvordan sport og identitet hænger eller spiller sammen i en kontekst, vi i mangel af bedre kan kalde "den refleksive modernitet". Det giver fagligt mening at læne sig op ad en refleksivitetsforståelse, fordi den også indebærer, at den enkelte ikke bare bruger sportsudøvelse som en æstetisering (jeg vil se godt ud, ser jeg godt ud i rød/hvide farver), men også som en pejling af de risici, som vi må leve med (når jeg holder mig sund, holder jeg også de værste sygdomme og lidelser på afstand). Artiklen vil præsentere nogle case eksempler for at illustrere, hvordan vi gennem konkrete manifestationer kan se, hvordan sport og identitet bearbejdes kollektivt og indarbejdes individuelt i det, der kunne kaldes "de nye interaktive mediers spejl".

M3 - Bidrag til bog/antologi

BT - Perspektiver på sportsmanagement

CY - UCN

ER -