Legal requirements governing proxy voting in Denmark. Free choice of proxy holder, formal requirements, time limit and offer by the company of written or electronic proxy form

Bidragets oversatte titel: Stemmefuldmagter i danske børsnoterede selskaber: Opfyldelse af nuværende og kommende krav

Publikation: Bidrag til tidsskriftLetter

Abstrakt

Kravene i dansk selskabsret til stemmefuldmagter i selskaber, hvis aktier er optaget til notering på et reguleret marked, er undergået en række successive skærpelser inden for de senere år, ligesom også corporate governance principper opstiller nogle krav til fuldmagterne. Et indgående kendskab til disse krav er af betydning både for de noterede selskaber, deres rådgivere og investorer i Danmark og udlandet. Artiklen behandler ikke blot disse krav, men også de yderligere krav, der vil udspringe af direktiv 2007/36 om udøvelse af aktionærrettigheder i børsnoterede selskaber, der skal være gennemført i national ret senest den 3. august 2009. Det påpeges, at selskaberne med fordel allerede nu kan tage samlet højde for både de eksisterende og de kommende krav gennem forskrifter i deres vedtægter.
Udgivelsesdato: April 2008
Bidragets oversatte titelStemmefuldmagter i danske børsnoterede selskaber: Opfyldelse af nuværende og kommende krav
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftEuropean Company Law
Vol/bind5
Udgave nummer2
Sider (fra-til)79-82
Antal sider4
ISSN1572-4999
StatusUdgivet - 2008

Emneord

  • børsnoterede selskaber
  • stemmefuldmagt
  • OMX Den Nordiske Fondsbørs

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Stemmefuldmagter i danske børsnoterede selskaber: Opfyldelse af nuværende og kommende krav'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater