Stofbelastninger fra overløbsbygværker

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

Resumé

Overløb fra fælleskloakerede byområder udgør en væsentlig andel af den samlede udledning af næringssalte og organisk stof til vandmiljøet. Implementering af Vandrammedirektivet i den danske lovgivning har imidlertid sat fokus på en række andre forurenende stoffer, for hvilke vi har mere sparsom viden om generelle koncentrationsniveauer i regn- og spildevand. Det drejer sig om forskellige organiske mikroforureninger og tungmetaller. Den nyeste viden omkring forureningstilstanden i vores vandområder peger endvidere på, at forurening med mikroplast fra byens spildevandssystemer bør undersøges nærmere.
OriginalsprogDansk
TidsskriftVand & Jord
Udgave nummer1
Sider (fra-til)10-13
Antal sider4
ISSN0908-7761
StatusUdgivet - 2016

Citer dette

@article{d1651e02fc264d3c80651fdf4dc4861c,
title = "Stofbelastninger fra overl{\o}bsbygv{\ae}rker",
abstract = "Overl{\o}b fra f{\ae}lleskloakerede byomr{\aa}der udg{\o}r en v{\ae}sentlig andel af den samlede udledning af n{\ae}ringssalte og organisk stof til vandmilj{\o}et. Implementering af Vandrammedirektivet i den danske lovgivning har imidlertid sat fokus p{\aa} en r{\ae}kke andre forurenende stoffer, for hvilke vi har mere sparsom viden om generelle koncentrationsniveauer i regn- og spildevand. Det drejer sig om forskellige organiske mikroforureninger og tungmetaller. Den nyeste viden omkring forureningstilstanden i vores vandomr{\aa}der peger endvidere p{\aa}, at forurening med mikroplast fra byens spildevandssystemer b{\o}r unders{\o}ges n{\ae}rmere.",
author = "Nielsen, {Asbj{\o}rn Haaning} and Jes Vollertsen",
year = "2016",
language = "Dansk",
pages = "10--13",
journal = "Vand & Jord",
issn = "0908-7761",
number = "1",

}

Stofbelastninger fra overløbsbygværker. / Nielsen, Asbjørn Haaning; Vollertsen, Jes.

I: Vand & Jord, Nr. 1, 2016, s. 10-13.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelFormidling

TY - JOUR

T1 - Stofbelastninger fra overløbsbygværker

AU - Nielsen, Asbjørn Haaning

AU - Vollertsen, Jes

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Overløb fra fælleskloakerede byområder udgør en væsentlig andel af den samlede udledning af næringssalte og organisk stof til vandmiljøet. Implementering af Vandrammedirektivet i den danske lovgivning har imidlertid sat fokus på en række andre forurenende stoffer, for hvilke vi har mere sparsom viden om generelle koncentrationsniveauer i regn- og spildevand. Det drejer sig om forskellige organiske mikroforureninger og tungmetaller. Den nyeste viden omkring forureningstilstanden i vores vandområder peger endvidere på, at forurening med mikroplast fra byens spildevandssystemer bør undersøges nærmere.

AB - Overløb fra fælleskloakerede byområder udgør en væsentlig andel af den samlede udledning af næringssalte og organisk stof til vandmiljøet. Implementering af Vandrammedirektivet i den danske lovgivning har imidlertid sat fokus på en række andre forurenende stoffer, for hvilke vi har mere sparsom viden om generelle koncentrationsniveauer i regn- og spildevand. Det drejer sig om forskellige organiske mikroforureninger og tungmetaller. Den nyeste viden omkring forureningstilstanden i vores vandområder peger endvidere på, at forurening med mikroplast fra byens spildevandssystemer bør undersøges nærmere.

UR - http://www.vand-og-jord.dk/tidligere.htm

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 10

EP - 13

JO - Vand & Jord

JF - Vand & Jord

SN - 0908-7761

IS - 1

ER -