Projekter pr. år
Abstract
En undersøgelse af danske virksomheder inden for dyrkning, produktion, salg og forbrug af plantebaserede fødevarer har analyseret virksomhedernes produktområder, beskæftigelse og kompetencer, relationer til leverandører og kunder samt deres syn på forudsætninger for fremtidig vækst. Kombineret med en analyse af virkemidler inden for produktion og forbrug af plantebaserede fødevarer i Tyskland, Holland og Israel præsenterer vi i denne artikel forslag til en række mulige danske virkemidler.
Analysen er baseret på samme forståelse af plantebaserede fødevarer, som blev anvendt i lovforslaget til Lov om Fonden for Plantebaserede Fødevarer (2022): “Alle fødevarer, der er fremstillet af planter samt spiselige svampe, alger og gavnlige mikroorganismer, herunder både uforarbejdede og forarbejdede råvarer og
ingredienser evt. i kombination med enzymer og andre ikke animalske ingredienser, der er egnede til fødevarefremstilling.”
Analysen er baseret på samme forståelse af plantebaserede fødevarer, som blev anvendt i lovforslaget til Lov om Fonden for Plantebaserede Fødevarer (2022): “Alle fødevarer, der er fremstillet af planter samt spiselige svampe, alger og gavnlige mikroorganismer, herunder både uforarbejdede og forarbejdede råvarer og
ingredienser evt. i kombination med enzymer og andre ikke animalske ingredienser, der er egnede til fødevarefremstilling.”
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Tidsskrift for Landoekonomi |
Vol/bind | 209 |
Udgave nummer | 1 |
Sider (fra-til) | 17-26 |
Antal sider | 10 |
ISSN | 0040-7119 |
Status | Udgivet - 1 jul. 2023 |
Emneord
- plantebaserede fødevarer
- Innovation
- Offentlig regulering
- produktudvikling
- Danmark
- virksomhedsstrategi
- Tyskland
- Holland
- Israel
Projekter
- 1 Afsluttet
-
Strategisk analyse af plantebranchens virksomheders udviklingsveje og udviklingsbehov
Jørgensen, M. S. (PI (principal investigator)), Kronby, H. (Projektdeltager), Olsen, A. V. (Projektdeltager), Prag, A. A. (Projektdeltager), Henriksen, C. B. (Projektdeltager) & Jensen, J. D. (Projektdeltager)
04/05/2022 → 30/09/2022
Projekter: Projekt › Forskning
Fil