Strategisk analyse af udviklingsveje og udviklingsbehov inden for plantebaseret fødevareproduktion

Michael Søgaard Jørgensen, Helena Kronby, Adam Addis Prag, Christian Bugge Henriksen, Jørgen Dejgaard Jensen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

19 Downloads (Pure)

Abstract

En undersøgelse af danske virksomheder inden for dyrkning, produktion, salg og forbrug af plantebaserede fødevarer har analyseret virksomhedernes produktområder, beskæftigelse og kompetencer, relationer til leverandører og kunder samt deres syn på forudsætninger for fremtidig vækst. Kombineret med en analyse af virkemidler inden for produktion og forbrug af plantebaserede fødevarer i Tyskland, Holland og Israel præsenterer vi i denne artikel forslag til en række mulige danske virkemidler.

Analysen er baseret på samme forståelse af plantebaserede fødevarer, som blev anvendt i lovforslaget til Lov om Fonden for Plantebaserede Fødevarer (2022): “Alle fødevarer, der er fremstillet af planter samt spiselige svampe, alger og gavnlige mikroorganismer, herunder både uforarbejdede og forarbejdede råvarer og
ingredienser evt. i kombination med enzymer og andre ikke animalske ingredienser, der er egnede til fødevarefremstilling.”
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Landoekonomi
Vol/bind209
Udgave nummer1
Sider (fra-til)17-26
Antal sider10
ISSN0040-7119
StatusUdgivet - 1 jul. 2023

Emneord

  • plantebaserede fødevarer
  • Innovation
  • Offentlig regulering
  • produktudvikling
  • Danmark
  • virksomhedsstrategi
  • Tyskland
  • Holland
  • Israel

Citationsformater