Strategic port development: Identifying business opportunities for the Port of Aalborg

Bidragets oversatte titel: Strategisk Havneudvikling: Identification af forretningsmuligheder for Aalborg Havn

Publikation: Bidrag til tidsskriftKonferenceartikel i tidsskriftForskningpeer review

Abstrakt

This paper proposes a framework for strategic development of a port’s collaboration with its hinterland. The framework is based on literature relevant to port development and undertakes market perspective by considering import/export data relevant for the region of interest. The series of steps proposed in the framework, provide ports with a systematic approach in finding possibilities for new business ventures and increasing integration with the hinterland. The framework is generic in its approach. A case study illustrates possible usage of the framework in terms of hinterland development.
Bidragets oversatte titelStrategisk Havneudvikling: Identification af forretningsmuligheder for Aalborg Havn
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftArtikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet