Synchronization for the uplink of OFDMA-based System

Huan Cong Nguyen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

2151 Downloads (Pure)

Abstrakt

En af tidens vigtigste protokoller for kanaladgang i fremtidens trådløse bred-båndsnetværk er orthogonal frequency division multiplexing (OFDMA). I OFDMA grupperes de til rådighed værende kanaler i såkaldte sub-kanaler som tildeles samtidige brugere.  Det er essentielt at bibeholde orthogonaliteten af disse sub-kanaler med henblik på at undgå interferens imellem sub-kanalerne (ICI) og som følge heraf undgå interferens imellem brugerne (MUI).

Orthogonaliteten imellem sub-kanalerne er relativt let at opretholde i retningen mod brugeren (downlink), hvorimod det er væsentligt sværere i retningen fra brugeren (uplink).  I uplink er det modtagne signal en sum af signalerne fra de forskellige brugere, hver med et individuel offset fra den nominelle bærefrekvens (CFO) som følge af oscillator ustabilitet og/eller Dopplerforskydning.  Konventionelle metoder til korrektion for CFO i downlink'en er designet til enkeltbrugersystemer og er derfor ikke i stand til at korrigere multiple CFO'er i uplink'en.

M{\aa}let for denne afhandling er at give praktiske løsninger til synkroniseringsproblemerne som opstår i uplink'en af OFDMA-baserede trådløse bredbåndssystemer.  Adskillige data-assisterede CFO estimeringsalgoritmer foreslås til at opnå nøjagtige estimater af de multiple CFO'er i forskellige scenarier.  Derudover introduceres nye metoder som på baggrund af CFO estimaterne afhjælper den selv- og krydsinterferens som skyldes multiple CFO'er, dvs. MUI.  Resultaterne af evalueringer viser at de foreslåede metoder fungerer bedre end eksisterende metoder i litteraturen ved sammenlignelig eller endda lavere kompleksitet.
OriginalsprogEngelsk
ISBN (Trykt)87-92078-44-3
StatusUdgivet - 2008
NavnAalborg Universitetscenter. Institut for Elektroniske Systemer. Afdeling for Kommunikationsteknologi. Rapport
ISSN0908-1224

Emneord

  • OFDM
  • OFDMA
  • synchronization
  • frequency offset
  • 4G
  • 4G mobile communication systems
  • uplink

Fingeraftryk Dyk ned i forskningsemnerne om 'Synchronization for the uplink of OFDMA-based System'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater