Task Force. Netværk for energirenovering: Indsamling og præsentation af eksisterende kerneviden om energirenovering af eksisterende bygninger

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Formålet med Task Forcen er at indsamle og præsentere eksisterende kerneviden om energirenovering af eksisterende bygninger. Eksisterende bygninger omfatter alle slags bygninger inkl. sommerhuse.
Hovedområderne er:
A.Besparelsespotentialer i bygningsmassen
B.Energirenoveringseksempler - erfaring og evaluering
C.Nye bygnings- og installationsteknologier
D.Energiforsyning - på selve bygningen og fra net
E.Barrierer, virkemidler og incitamenter.
A. Besparelsespotentialer i bygningsmassen
Her er indsamlet eksisterende danske analyser om potentialet for energibesparelser. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparelsespotentialer i bygningsmassen.
B. Energirenoveringseksempler
Her er opsamlet viden om evaluerede renoveringsprojekter. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparel-sespotentialer i bygningsmassen. Kan bl.a. bruges til at kalibrere forventningerne til besparelserne ved forskellige bygningstyper og ejerformer. Der indsamles både nationale og udenlandske erfaringer.
C. Nye bygnings- og installationsteknologier
Her er identificeret løsninger, som kan drive energibesparelserne i eksisterende bygninger længere end det er muligt med dagens teknologi.
Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Nye bygnings- og installationsteknologier.
D. Energiforsyning
Skal kunne bruges til at perspektivere mulighederne og betingelserne ved de fremtidige energiforsynings muligheder på bygningen og fra nettet i forhold til besparelsestiltagene i bygningerne. Skal også fokusere på samspillet mellem bygninger og energinettet, herunder muligheder og forudsætninger ved "smart grid".
E. Barrierer, virkemidler og incitamenter
I dette afsnit gives et brutto billede af mulige barrierer, virkemidler og incita-menter samt en beskrivelse af erfaringen med dem under forskellige omstændigheder fx lande, bygningstyper og ejerformer. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Barrierer, incitamenter og virkemidler.
Rapporten er målrettet deltagerne i netværket om udarbejdelse af renoveringsstrategien især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.
OriginalsprogDansk
ForlagSBI forlag
Antal sider96
ISBN (Elektronisk)978-87-92739-09-4
Rekvirerende organisationEnergistyrelsen
StatusUdgivet - 2012
NavnSBI
Nummer09
Vol/bind2012

Citer dette

@book{fe3a5b4b549d467191873ca861ddd631,
title = "Task Force. Netv{\ae}rk for energirenovering: Indsamling og pr{\ae}sentation af eksisterende kerneviden om energirenovering af eksisterende bygninger",
abstract = "Form{\aa}let med Task Forcen er at indsamle og pr{\ae}sentere eksisterende kerneviden om energirenovering af eksisterende bygninger. Eksisterende bygninger omfatter alle slags bygninger inkl. sommerhuse.Hovedomr{\aa}derne er:A.Besparelsespotentialer i bygningsmassenB.Energirenoveringseksempler - erfaring og evalueringC.Nye bygnings- og installationsteknologierD.Energiforsyning - p{\aa} selve bygningen og fra netE.Barrierer, virkemidler og incitamenter.A. Besparelsespotentialer i bygningsmassen Her er indsamlet eksisterende danske analyser om potentialet for energibesparelser. Skal ogs{\aa} fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparelsespotentialer i bygningsmassen.B. EnergirenoveringseksemplerHer er opsamlet viden om evaluerede renoveringsprojekter. Skal ogs{\aa} fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparel-sespotentialer i bygningsmassen. Kan bl.a. bruges til at kalibrere forventningerne til besparelserne ved forskellige bygningstyper og ejerformer. Der indsamles b{\aa}de nationale og udenlandske erfaringer. C. Nye bygnings- og installationsteknologierHer er identificeret l{\o}sninger, som kan drive energibesparelserne i eksisterende bygninger l{\ae}ngere end det er muligt med dagens teknologi.Skal ogs{\aa} fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Nye bygnings- og installationsteknologier.D. EnergiforsyningSkal kunne bruges til at perspektivere mulighederne og betingelserne ved de fremtidige energiforsynings muligheder p{\aa} bygningen og fra nettet i forhold til besparelsestiltagene i bygningerne. Skal ogs{\aa} fokusere p{\aa} samspillet mellem bygninger og energinettet, herunder muligheder og foruds{\ae}tninger ved {"}smart grid{"}.E. Barrierer, virkemidler og incitamenterI dette afsnit gives et brutto billede af mulige barrierer, virkemidler og incita-menter samt en beskrivelse af erfaringen med dem under forskellige omst{\ae}ndigheder fx lande, bygningstyper og ejerformer. Skal ogs{\aa} fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Barrierer, incitamenter og virkemidler.Rapporten er m{\aa}lrettet deltagerne i netv{\ae}rket om udarbejdelse af renoveringsstrategien is{\ae}r byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.",
author = "Thomsen, {Kirsten Engelund} and Knudsen, {Henrik Nellemose} and Mortensen, {Lone Hedegaard} and S{\o}ren Aggerholm and Jensen, {Ole Michael} and Wittchen, {Kim Bjarne}",
year = "2012",
language = "Dansk",
series = "SBI",
publisher = "SBI forlag",
number = "09",

}

TY - RPRT

T1 - Task Force. Netværk for energirenovering

T2 - Indsamling og præsentation af eksisterende kerneviden om energirenovering af eksisterende bygninger

AU - Thomsen, Kirsten Engelund

AU - Knudsen, Henrik Nellemose

AU - Mortensen, Lone Hedegaard

AU - Aggerholm, Søren

AU - Jensen, Ole Michael

AU - Wittchen, Kim Bjarne

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Formålet med Task Forcen er at indsamle og præsentere eksisterende kerneviden om energirenovering af eksisterende bygninger. Eksisterende bygninger omfatter alle slags bygninger inkl. sommerhuse.Hovedområderne er:A.Besparelsespotentialer i bygningsmassenB.Energirenoveringseksempler - erfaring og evalueringC.Nye bygnings- og installationsteknologierD.Energiforsyning - på selve bygningen og fra netE.Barrierer, virkemidler og incitamenter.A. Besparelsespotentialer i bygningsmassen Her er indsamlet eksisterende danske analyser om potentialet for energibesparelser. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparelsespotentialer i bygningsmassen.B. EnergirenoveringseksemplerHer er opsamlet viden om evaluerede renoveringsprojekter. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparel-sespotentialer i bygningsmassen. Kan bl.a. bruges til at kalibrere forventningerne til besparelserne ved forskellige bygningstyper og ejerformer. Der indsamles både nationale og udenlandske erfaringer. C. Nye bygnings- og installationsteknologierHer er identificeret løsninger, som kan drive energibesparelserne i eksisterende bygninger længere end det er muligt med dagens teknologi.Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Nye bygnings- og installationsteknologier.D. EnergiforsyningSkal kunne bruges til at perspektivere mulighederne og betingelserne ved de fremtidige energiforsynings muligheder på bygningen og fra nettet i forhold til besparelsestiltagene i bygningerne. Skal også fokusere på samspillet mellem bygninger og energinettet, herunder muligheder og forudsætninger ved "smart grid".E. Barrierer, virkemidler og incitamenterI dette afsnit gives et brutto billede af mulige barrierer, virkemidler og incita-menter samt en beskrivelse af erfaringen med dem under forskellige omstændigheder fx lande, bygningstyper og ejerformer. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Barrierer, incitamenter og virkemidler.Rapporten er målrettet deltagerne i netværket om udarbejdelse af renoveringsstrategien især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.

AB - Formålet med Task Forcen er at indsamle og præsentere eksisterende kerneviden om energirenovering af eksisterende bygninger. Eksisterende bygninger omfatter alle slags bygninger inkl. sommerhuse.Hovedområderne er:A.Besparelsespotentialer i bygningsmassenB.Energirenoveringseksempler - erfaring og evalueringC.Nye bygnings- og installationsteknologierD.Energiforsyning - på selve bygningen og fra netE.Barrierer, virkemidler og incitamenter.A. Besparelsespotentialer i bygningsmassen Her er indsamlet eksisterende danske analyser om potentialet for energibesparelser. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparelsespotentialer i bygningsmassen.B. EnergirenoveringseksemplerHer er opsamlet viden om evaluerede renoveringsprojekter. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparel-sespotentialer i bygningsmassen. Kan bl.a. bruges til at kalibrere forventningerne til besparelserne ved forskellige bygningstyper og ejerformer. Der indsamles både nationale og udenlandske erfaringer. C. Nye bygnings- og installationsteknologierHer er identificeret løsninger, som kan drive energibesparelserne i eksisterende bygninger længere end det er muligt med dagens teknologi.Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Nye bygnings- og installationsteknologier.D. EnergiforsyningSkal kunne bruges til at perspektivere mulighederne og betingelserne ved de fremtidige energiforsynings muligheder på bygningen og fra nettet i forhold til besparelsestiltagene i bygningerne. Skal også fokusere på samspillet mellem bygninger og energinettet, herunder muligheder og forudsætninger ved "smart grid".E. Barrierer, virkemidler og incitamenterI dette afsnit gives et brutto billede af mulige barrierer, virkemidler og incita-menter samt en beskrivelse af erfaringen med dem under forskellige omstændigheder fx lande, bygningstyper og ejerformer. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Barrierer, incitamenter og virkemidler.Rapporten er målrettet deltagerne i netværket om udarbejdelse af renoveringsstrategien især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.

M3 - Rapport

T3 - SBI

BT - Task Force. Netværk for energirenovering

PB - SBI forlag

ER -