Task Force. Netværk for energirenovering: Indsamling og præsentation af eksisterende kerneviden om energirenovering af eksisterende bygninger

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Abstrakt

Formålet med Task Forcen er at indsamle og præsentere eksisterende kerneviden om energirenovering af eksisterende bygninger. Eksisterende bygninger omfatter alle slags bygninger inkl. sommerhuse.
Hovedområderne er:
A.Besparelsespotentialer i bygningsmassen
B.Energirenoveringseksempler - erfaring og evaluering
C.Nye bygnings- og installationsteknologier
D.Energiforsyning - på selve bygningen og fra net
E.Barrierer, virkemidler og incitamenter.
A. Besparelsespotentialer i bygningsmassen
Her er indsamlet eksisterende danske analyser om potentialet for energibesparelser. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparelsespotentialer i bygningsmassen.
B. Energirenoveringseksempler
Her er opsamlet viden om evaluerede renoveringsprojekter. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Energibesparel-sespotentialer i bygningsmassen. Kan bl.a. bruges til at kalibrere forventningerne til besparelserne ved forskellige bygningstyper og ejerformer. Der indsamles både nationale og udenlandske erfaringer.
C. Nye bygnings- og installationsteknologier
Her er identificeret løsninger, som kan drive energibesparelserne i eksisterende bygninger længere end det er muligt med dagens teknologi.
Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Nye bygnings- og installationsteknologier.
D. Energiforsyning
Skal kunne bruges til at perspektivere mulighederne og betingelserne ved de fremtidige energiforsynings muligheder på bygningen og fra nettet i forhold til besparelsestiltagene i bygningerne. Skal også fokusere på samspillet mellem bygninger og energinettet, herunder muligheder og forudsætninger ved "smart grid".
E. Barrierer, virkemidler og incitamenter
I dette afsnit gives et brutto billede af mulige barrierer, virkemidler og incita-menter samt en beskrivelse af erfaringen med dem under forskellige omstændigheder fx lande, bygningstyper og ejerformer. Skal også fungere som forarbejde til analyseprojektet om: Barrierer, incitamenter og virkemidler.
Rapporten er målrettet deltagerne i netværket om udarbejdelse af renoveringsstrategien især byggebranchen og styrelserne samt de politiske beslutningstagere.
OriginalsprogDansk
ForlagSBI forlag
Antal sider96
ISBN (Elektronisk)978-87-92739-09-4
Rekvirerende organisationEnergistyrelsen
StatusUdgivet - 2012
NavnSBI
Nummer09
Vol/bind2012

Citationsformater